Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (390)

S.Robie 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem nekomentoval a to zejména proto, že jsem již dlouho neviděl něco, co by stálo za pozitivně laděný koment. Nicméně toto byla radost. Lehká, nadýchaná, úsměvná odbočka ze stereotypu bijáků chrlených americkým porno-komerz průmyslem, kde si všichni leští ebonitové tyče liščím ohonem, aby si mohli střihnout parádní proslov u přebírání zlaté sošky... Více takových alternativních snímků :) ()

Whetley 

všechny recenze uživatele

Ďivňoušsky ďivnoušské. Humor jak z Amélie. Každá vteřina nějak zajímavé, buď vizuálně nebo nějakým divňoušským zvratem. Nebeské plynutí, malý oblouk — spíš takový oblouček nebo...mrak? ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Život je jako kluziště, hodně lidí spadne..." Nekonvenční fantasy komedie, která rozhodně není určena pro pánbíčkáře a puritány, ale ti, kdož si libují v mixu bizarnosti a poetiky, se možná budou kochat :-) "Srdce mi buší jako o záchod!" ()

billyador 

všechny recenze uživatele

IFFKV. Trochu surrealisticka podivana a první zkouřenost letošních Varů, pár povedených vtípků a do jisté míry metaforizace jakéhosi domácího násilí. Je to nenáročné, pěkně obrazové , baví to, ale pecka festivalu to není. Gorila tomu sebrala jednu hvězdu, páč tu jsem vážně nedal. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná teze Markýze de Sade, že bůh je krutá bezcitná bestie, která si s lidskými životy jen zahrává a dělá jim co nejhoršího může. Tato filozofie je zjednodušená a hozená do komediálna a jako takový Zbrusu nový zákon funguje. Vtipné narážky jsou jednou víc schované a odkazující minimálně na znalost křesťanské mytologie a jednou zase hodně přímočaré. To se někdy obrátí proti samotným tvůrcům, protože při závěrečném gagu v titulcích se s přihlédnutím k událostem posledních dnů v kině smál jen málokdo. Ale celkově musím přiznat, že jsem se bavil dost, i když hlasitě jsem se zasmál jen párkrát. Trochu mi vadilo to opisování stylu vyprávění z Amélie z Montmartru, které chvílemi bylo až příliš okaté. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že člověk by neměl věřit filmovým anotacím posílaným distributory. Protože to co sem nakonec na plátně viděl bylo zcela odlišné od toho, co mi slibovali. A k tomu to bylo občas nudné, protivné a osobně jsem úplně nepochopil, co se mi tvůrce snaží říct. Na to, že to byl poslední film roku 2015, který jsem viděl, ne moc dobrý výsledek :) Ale palec nahoru za tu malou holčičku, výborná herečka a pak písničkový soundtrack. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film, který je tak procpán humornými scénami a hláškami (mnohdy docela drsnými, zejména pro ty "co věří") jako je tento. A vydrží to skoro celý film. Na druhou scénu je tam několik scén, které jsou smutné až dojemné, takže to není jen pouhopouhá komedie. A kdybych náhodou někdy chtěl uvěřit v Boha, tak asi jen v takového normálního úchyla, jako byl ten ve Zbrusu novém zákoně. ()

Ivo

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem s velkým očekáváním prvních 15 min filmu, víc jsem nezvládnul ... možná jsem o něco přišel, ale možná ne ... ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nová hovadina, kdo nechce přijít o svůj čas, ať se vůbec nedívá.Když film neumí zaujmout hned ze začátku, je to o ničem a tady se to nedařilo ani po delší době a humor ? Humor na bodu mrazu.Nudné a o ničem. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Praštěné od začátku do konce, totálně. Výborně ale zpracovaná fantazie, která hezky pobaví. Už dlouho jsem neviděl tak originální příběh a zpracování! ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi absurdní, ale chytré komedie, tak Zbrusu nový zákon je přesně pro vás. Film mi svou rozpustilostí připomíná další oblíbený film a to Amelii z Montmarteru. Bůh žije na zemi a to konkrétně v Bruselu. Je to podivín a nesnášenlivý týpek. Žije převážně v jedné místnosti, kde má nekonečné záznamy o všech lidech na celém světě. Má syna Ježíše a také malou dcerku, která má chování svého otce plné zuby. Jednoho dne proklouzne do jeho tajné pracovny a odešle všem lidem na světě dobu jejich úmrtí. To vše na hodinu, minutu a vteřinu přesně. Co vše tím způsobí a jak se to bude snažit napravit? Krásná a velmi bizarní komedie, plná černého až cynického humoru je opravdu zábavnou podívanou, ale pouze pokud přístoupite na její pravidla. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Hned v prvních okamžicích filmu mladá hrdinka oznámí, že její otec je Bůh a bydlí v Bruselu (který stvořil jako první). Pak se diváctvo nutně rozdělí do dvou skupin - na tu, která tuto zjevně nesmyslnou a v celém filmu ničím nepodloženou informaci okamžitě vezme za svou a prohýká se celým filmem, jako ten pán za mnou. Druhá (samozřejmě mnohem menší) skupina nevěřícně kroutí hlavou, jak se mohli nechat zlákat jít na belgickou bláznivou komedii. Film pro horký letní podvečer do letního kina s flaškou vína a partou. Jinak je to jen pokus o mix Lásky Nebeské a Amélie z Montmartru, který až tak nevyšel. Festivalové publikum na MFF KV 2015 ho odměnilo bouřlivým potleskem. Takový je bohužel trend. Kdysi „sůl“ festivalu, tzv. batůžkáři, u jen trochu složitějších filmů zívají a houfně prohlížejí displeje svých mobilních telefonů. Není nad pořádnou řachandu…50% ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejodvážnější film roku. Jen ta myšlenka, že Bůh není nic jiného než znuděný sociopat, kterého vzpruží pouze jemné týraní všech lidí na planetě a sem tam, nějaká zbytečná válka kvůli němu, je natolik urážlivá, že by to nejspíš třetina populace nerozdýchala. Pouze u tohoto, ale film, ani z daleka nezůstává a dále tu najdete mnoho dalších, vtipných i drsných, replik. Člověk zkrátka musí mít o něco větší smysl pro humor aby se na film dokázal dodívat až do konce. Naštěstí nejsem nijak nábožensky založený a francouzštinu zbožňuju, zvlášť když se u ní prská na všechny strany:) ()

Sakee 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál a takové zklamání! Těšila jsem se na břitkou cynickou komedii a dostala jsem přiblblou rodinnou pohádku. Škoda převeliká. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Jak to tak bejvá, všechno to dobré a vtipné bylo jen v traileru vytržené z kontextu. Ve filmu samotném jsem se snad ani neusmal.. ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

Hravostí a představivostí snímek vládne, nemám slov. Doslova mě nakoplo pozitivní náladou. Ukázky byli asi trochu zavádějící, ale jako reklama na snímek good. Super je, že se originálně podařilo navodit atmosféru z Amélie z Montmartru. Takže za mě rozhodně jo! 80% ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama