Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový zákon je vtipný a neotřelý kousek, který dokáže zaujmout... Příběh je naplněn zajímavými a zvláštními situacemi ze života. A k tomu je zde použit nábožensky nekorektní humor na vysoké úrovni. Dormeal vyobrazil boha jako zakomplexovaného ignoranta od vedle, který rád škodí svými nesmyslnými zákony a trápí tím své ovečky. Kladivo spravedlnosti si však nevybírá a potrestá i velkého stvořitele a pošle ho okusit vše co si navymýšlel. Uděluji lepší tři hvězdy.... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Bohužel jsem se občas nudil, ale nápad s datem smrti, jednotlivé příběhy a průderní zobrazení boha byly zajimavé a vtipné. ()

alba 

všechny recenze uživatele

Príbeh dievčaťa z rodiny s domácim násilím. Nesympatické postavy. Komédia bez humoru, alebo s humorom, ktorému ja nerozumiem. Pre mňa zbytočne dlhý film, ktorý som pretáčala, lebo ma to nudilo, príliš veľa postáv, ktorých príbehu sa venovalo príliš veľa pozornosti. Námet je dobrý, spracovanie sa podľa mňa nepodarilo. ()

ilias 

všechny recenze uživatele

Pár prima nápadů - tématických nebo vizuálních (celý to Bůh žije a je zlý je dobrej nápad; někdo na sebe smutně hledí do zrcadla a pak se nečekaně zruší bariéra a on se s vlastním obrazem obejme...), ale jinak trochu nuda. Překvapivě. Myšlenky se pořád opakovaly, páteř příběhu vlastně celkem slabá. Trailer byl pecka a Bohu žel se ukázalo, že to nejsilnější se do něj skoro beze zbytku vešlo. ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem daleko víc, ale mohlo mne napadnout, že jak je v tom Francie, tak to bude mít něco, co mi nesedí. A to je poetika Amélie, která mně lezla na nervy, i když se většinou obecně líbí dost. Jako by to mělo být dobré, mělo to mít hloubku, přesto líbivě povrchní. Zároveň by to mělo být i k smíchu a je to smutné. Stylizace obrazu pěkná, detailní záběry a úhly pohledů neotřelé (nebo otřelé?) P. G. výborná. ()

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Francúzske filmy sú u mňa úspešne približne rovnako úspešné ako Francúzi vo vojnách. Toto fakt niekomu prišlo vtipné? Asi by mal byť nový žáner na ČSFD, artová komédia. Aby som vedel, že na to nemám chodiť do kina. PS: Skoro všetky dobré vtipy sú v trailery. ()

Maara0 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zajimava uchylarna. Ten film je fakt divnej. Ale je tam nekolik paradnich pasazi, kdy jsem se fakt zasmal. Natocene je to hezky. V druhe pulce byl dej takovej rozvlacnej. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu to všeobecné nadšení z tohohle filmu. Podle popisu a zařazení mezi komedie jsem se na něj fakt těšila a výsledek? Tvůrci museli být vožralý, zhulený nebo obojí dohromady. Bůh jako buran v županu,co chlastá jako žívarina, kouří jak škodováckej komín, mlátí svojí manželku Bohyni i 10-letou dceru seřeže páskem kdykoliv se mu zachce. Prostě hovado. Ale dá se taťkovi utéct přes pračku,pokud nastavíte program na syntetiku, 40°C a 1200 otáček.A bohyně? Taková puťka, která si hraje se sportovníma kartičkama, vyšívá nebo se prohání po bytě s vysavačem a prachovkou. Jediné, co mi tenhle film nabídl, je zamyšlení nad tím, jak lidi mrhají svými bezcenným životy a jak by je změnili, kdyby věděli, kolik času jim zbývá. Měl v atom být nějaká nadsázka? Dost možná. Ale mé osobní shrnutí celého film je takové, že Bůh jako chlap selhal a Bohyně zachránila svět. ()

wirtr 

všechny recenze uživatele

Je to velice originální pojetí, které mě velice pobavilo. Hlášky fakt super. Akorát ten děj šel trochu do kopru, nikam to v podstatě nevedlo. Čekal jsem víc. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Po natěšení ze skvělého traileru byl celkový film trochu zklamáním, bohužel. Pár počátečních vtípků to na 4 hvězdy prostě nevyžene a o nějaké myšlenkové hloubce zde nemůže být ani řeč... ()

boombang 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě kouzelně ujeté (syndrom Amélie pořád působí), pak rovnou dvojmo provokativní (ne úplně příjemně) a místy docela povrchní a podbízivé. Každopádně jde o kaskádu nápadů, kterou každý nerozdejchá. Já jo. A ústřední zápletky (18 apoštolů a data smrti) taky nemají chybu. 3 a půl hvězdy, v lepší náladě 4. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Uvazoval jsem nad peti, ale nedovolilo mi to spoustu veci. Napriklad efekty - jednim slovem hrozne, jako by to nekdo delal v movie makeru. Dalsi veci je casto zaostavajici storyboard v malickostech, kterych si asi vetsina lidi nevsimne, ale ja jsem bohuzel hodne vsimavy a tohle kazilo celkovy dojem... jinak uzasny dej, dialogy i scenar, moc jsem se bavil. doporucuju vrele (ne pro fanaticke krestany) ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná komedie, trošku ve stylu Amélie z Montmartru - podobně svérázné chování některých postav, smutně pozitivní, ale ve finále veskrze optimistické celkové vyznění snímku a konec konců i ten klavírní doprovod mi Amélii připomněl (není špatný, ale za Tiersenem pokulhává na míle daleko). Moc bych nepátral po nějakých hlubokých myšlenkách... klouže se spíš po povrchu (chodí po vodě:)) a od komedie bych ani nic jiného nečekal, vůbec mi to nevadilo. Zato nápad konečně ukázat, jak se to s Bohem skutečně má a co to je za prevíta, ten je perfektní:) A když krom nápadu přijde i jeho správné uchopení a podaří se z něj dostatečně mnoho vytěžit, vznikne... Zbrusu Nový zákon. Lehce slabší čtyři hvězdičky. (FK, kino Blansko, 10. 2. 2016.) ()

marek29 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ ne film pro každého.. Komedie ani náhodou. Drama souhlas - jako bič. Ale i přesto je potřeba se soustředit a mít hodně trpělivosti s tímto dílem. Hluchý místa s příliš hlasitým prostorem pro zdůraznění okamžiku a.. No prostě jestli na to máte po traileru koule - směle do toho. Za mě průměr :) i když je tu cosi co přesah filmu zdůrazňuje a tak ač zpočátku nasrán, uděluji 3 hvězdy. Konec to vytáhl a jak říkám. Něco tu je, něco co neumím vysvětlit. Ale na 4 to neni trnčo :-p ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý humor bez zbytečných trapností a absurdních situací se tu střetává s hlubokými myšlenkami a trefnými postřehy. Celý film obdržíte v dárkovém balení laskavé legrace, tak typické pro francouzskou tvorbu. Skvěle poskládaný příběh s mimořádným kladem na detail mi zůstane v hlavě ještě asi na dlouho. "S Willym jsme pak začali dnům v týdnu místo 'pondělí, úterý, středa...' říkat 'leden, únor, březen...' a tak jsme spolu po sedmi dnech byli už sedm měsíců." Rozhodně stojí za to se na film podívat, zvláště pak pokud máte rádi správným způsobem trhlý, ale něžný a laskavý humor. 95%. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama