Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

unique 

všechny recenze uživatele

Je mi hrozně líto, že jsem film neviděl s místními 5 * a 4 * hodnotiteli. Díky nim bych určitě věděl, kdy se smát (vtipné mi tohle rádoby oduševnělé feel bad dílo přišlo přesně 0x). Úvodní myšlenka vykreslit Boha jako škodolibého pisatele Murphyho zákonů žijícího v ráji byrokracie s image Duda Lebowskiho měla obrovský potenciál, poté však film sklouzl k lehce depresivnímu patosu. Jedna hvězdička za vykreslení Boha jako nesnesitelného morouse. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Je tu veľa zaujímavých myšlienok, pekných myšlienok i originálnych myšlienok, ale taktiež veľa vaty, podivností i absolútnych absurdít. Ako celok je to neskutočne nekonzistentné. A ten záver jednoducho trápny_spracovanie, námet_30% ()

george82 

všechny recenze uživatele

No jak se to vezme. Myšlenka moc pěkná, bůh naprosto výborný, ale hledání apoštolů mě moc nebralo. Čekal jsem ale trpělivě do konce, jestli si něco odnesu, ale nic se nedostavilo. :-/ Očekávání bylo vyšší než skutečnost. ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

67%? To ako vážne? Pre tých čo to nevideli odporúčam sa tomuto filmu vyhnúť. S humorom to nemalo nič spoločné, navyše dej je tak stupídny a nepozerateľný, že som zbytočne zabil niekoľko minút môjho drahocenného času. Trápnejší film som už dlho nevidel. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Dočkat se 27.prosince největšího filmového překvapení je docela příjemné. Obrazový, zvukový a dějový kaleidiskop. Scénáristická exhibice, kamera na úrovni geniality a úžasné herecké výkony. Legrace s velkou mírou zamyšlení. Tento film vám vřele doporučuji, bavte se. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla upoutávku v kinech, tak jsem si řekla, že určitě ne. V TV jsem to riskla a vyšlo to. Francouzský nový filmy jsou buď totální děs nebo totální úlet a tohle je pro mě ta druhá kategorie. Šílený děj, ničemu se nekladou meze, vtipný situace, prostě příjemné překvapení. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Orginalny film ktoremu nechyba humor,napaditost a niekolko bizardne pôsobiacich scen.Aj patologicky vrah či sexualny maniak môžu byt len neštastnymi ludmi ktory tužia po laske.Režiserovy sa podarilo vyhnut cynizmu aj gyču.Herecke obsadenie a velmi dobre zvolene tony klasickej hudby spolu s predstavovanim životnych pribehov novych šiestich apoštolov patria k tomu najlepšiemu v tomto filme.Zbrusu novy zakon je vyborna komedia ,plna hravej fantazie .Neporovnatelne kvalitnejšia komedia ako tie hollywoodske tuctove . ()

McMurphy 

všechny recenze uživatele

Originální, vtipná a skvěle gradující podívaná. Velmi povedené jsou také efekty, nejedná se rozhodně o nic laciného, opravdu jedinečný film, který si zaslouží uznání. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je sice komedie, ale tak originální zápletku jsme tady už dlouho neměli. Vyobrazení Boha a jeho rodiny je něco nečekaného. Jen škoda, že se režisérovi (resp. i scénáristovi) děj ke konci začal poněkud sypat pod rukama, kdy už šel občas za čáru (gorila), a z geniálního příběhu vykřesal jen poněkud nudný hipísácký konec. Nebýt závěrečného zaškobrtnutí, neváhal bych dát plný počet. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Nesmírně laskavý a něžný film, zároveň plný prvoplánového i černého humoru. Závěr mi kytičkami připomněl dávné hippies, při některých scénách jsem si vzpomínal na dadaisty, kteří si taky dělali legraci ze všeho. Začínám mít slabost na Yolande Moreau, kterou jsem shodou okolností nedávno viděl v její životní roli v Séraphine. Hraje asi pořád jednu šarži, ale je kouzelná. Když jsem psal tenhle komentář, tak jsem ještě nevěděl, že námět musel být inspirovaný slavným obrazem Jamese Ensora Příjezd Krista do Bruselu. ()

Frix 

všechny recenze uživatele

Jeb-ka. To-tál-ní jebka. Ušetřete si peníze a hlavně čas, tohle je pokus o cosi asi uměleckého? zajímavého? Nevím. Komedie to není, možná to je pofidérní art, každopádně to je zcela prvotřídní nuda. ()

Celup 

všechny recenze uživatele

V poslední době jednoznačně nejlepší film, co jsem viděla. Originálně a velmi neotřele zpracovaný příběh o tom, jak vypadá všední život Boha a co se stane, když se proti němu vzbouří jeho pubertální dcera. Co kdybyste věděli, kolik času na Zemi vám ještě zbývá? ()

Sonakolada 

všechny recenze uživatele

Chápu, že má Zbrusu Nový zákon kontroverzní hodnocení, určitou část filmu opravdu nevíte, jestli se cítit blbě nebo se smát. Vážná témata jako týrání dětí nebo případy pro psychiatra jsou odlehčena řádně praštěným humorem a tragikomickými situacemi, což nemusí sednout každému. Pro mě to je konečně zase jednou film, který si nebere servítky a je úžasně nekorektní. Na Život Brianův to sice nemá, ale bavila jsem se dobře! Je to první film, který jsem od Jaca van Dormaela viděla, a ta úplně jiná poetika vidění mě nadchla. Konečně zase dílo s osobitým stylem, které vyčnívá z řady kvanta příběhů "ze života", které trochu splývají v jedno... Krásné jsou i vyšívané titulky na konci. Běžte na film do kina a vydržte až do konce. Ať víte, co se stane s Kevinem - haha! ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Hluboký myšlenky byly schovaný tak pečlivě a hluboko, že jsem je zkrátka neobjevil. Na mě až moc surrealismu a fantasy na místech kde jsem je prostě nepochopil.. Ale jinak scény s bohem žijícím v Bruselu v poho.. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Je to ujete az moc. Nektere napady jsou absolutne spickove, ale pak je tam kupa vaty, ktera mi nedavala nejaky hlubsi smysl. Ano, treba na ten film nemam, ale pak to hodnoti jako vitezstvi filmaru nad divakem. Napad skvely, pokud by se odvypravel nejak pochopitelne, pak by to nemelo chybu. Ale kupa napadu z toho vypdla, pritiom to bylo tak dobre nastartovane. Ale nakonec to sklouzlo k artovemu filmu, kategorie uletarny. Skoda. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a vtipné scény střídají nudné pasáže, které bohužel převažují. Jsem trochu zklamán, čekal jsme daleko více zábavy. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Originální a hravá fantazie v evropském druhu, zajímavý pohled na boha který sídlí v Bruselu a ještě dnes hledá v Uzbekistánu tu pravou pračku ve skvělém podáni Benoita Poelvoordeho ono dozvědět se datum úmrtí to by s jedním zamávalo Kevin by mohl vyprávět a mnohé postavy tohoto originálního filmu Jaco van Dormaela. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama