Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (390)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Fuuha, tak toto bolo iné psycho. Snaha o artové zosobnenie vo filmovom snímku s azda najbizarnejším scenárom, aký som kedy videl. Do toho našľapaná hudba a mohlo to fungovať skvelo. Avšak takéto snímky nie sú šálkou mojej kávy. Uznávam, že vyznávači nových prúdov si prídu na svoje, ale ja musím hodnotiť podľa toho, čo som si odniesol z tohto filmu - a pre mňa to bol teda brainwashing ako vyšitý. Dve hviezdičky, viac ani omylom. 45 % ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Poetika Amélie z Montmartru doplněná rouhačskýma úvahama, které mám - jakožto ateista a cynik - vcelku rád. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Nápad to nebyl špatný, ale celé se mi to zdálo tak nějak nedotažené. Asi na tahle podobenství úplně nejsem. A epizoda s Catherine Deneuve mi připadala zoufale otravná, hlavně kvůli jejímu parťákovi. ()

Vosje 

všechny recenze uživatele

Vyčistěte si hlavu, zapomeňte, co jste kdy vstřebali o náboženství, Bohu a podobně, uvolněte se a užívejte si příběh a film. Alespoň já si ho užívala plnými doušky. Možná je to tím, že si potrpím na pěknou kameru a vůbec výtvarně dobře zpracované filmy, možná i tím, jak mile přirozená a samozřejmá je představitelka hlavní dětské role, snad i tím až žlutoponorkovým finále. Můžete mne nařknout z rouhání, ale malebnost některých obrazů mi připomněla Lynchův Příběh Alvina Streighta, potrhlost některých scének zase Alenku v říši divů a některé obrazy, jak už jsem zmínila, zase Žlutou ponorku. Sice je to trošku jako když pejsek s kočičkou dělali dort, ale tentokrát se jim docela povedl a špatně mi z něho rozhodně nebylo. Naopak - z kina jsem odcházela s tím, že bych ten film ráda viděla ještě minimálně jednou. ()

kobra190 

všechny recenze uživatele

Nic jiného než je v traileru vlastně řečeno není, maximálně to, že kdyby byla bohyně místo boha, tak jsme vsichni romanťáci a nic špatného se nám nestane ( snad ani ta smrt ne )... Nápad se zbývajícím časem zivota už tu byl ve filmu vyměřený čas, takže zamyšlení nad zbývajícím časem je ukraden. Šel jsem na komedii a upřímně se dalo smát snad jen začátku kdy vymýšlel zákeřnosti lidem.. ()

homer91 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem šel čirou náhodou, bez doporučení okolí, přečtení recenze či shlédnutí traileru. Proto jsem nevěděl co od snímku čekat a najakou notu film bude hrát. Po zjištění tématu náboženství jsem se zhrozil, že jde o dokument či drama, hlavně proto, že můj doprovod vyrůstal v rodině kde se křesťanství a náboženství hodně řeší a jít na tento film byl její nápad. Z filmu se nakonec ale vyklubala převelice příjemná komedie, která je rozhodně změnou od stereotypu amerických typů komedií, která (dle mého subjektivního názoru) upadá. Doporučuji. ()

tomas_j 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem sice tak silný pocit jako z Pana Nikdo nebo Osmého dne, ale i tak se jednalo o originální komedii, která si myslím 5* zaslouží. Opravdu velice zvláštní pohled (i doslova) na Pána. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Trailer mě slušně namlsal a tak jsem se docela těšil na tento snímek,ale při sledování se dostavilo zklamání. Všechny ty nejlepší vtipy byly v traileru a nakonec i samotný příběh mě nijak neoslovil. Nejlepší scény byly právě s Bohem,který se dostal na zemi. ()

Hanz_knife odpad!

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je jako student filozofické fakulty. Tak dlouho čekáte jestli z něj vyleze kloudná myšlenka, až zjistíte že opravdu ne, nevyleze. Mám pocit že to je jeden z těch takových "kůl" filmů, který když nemáte rád, jste out, idiot, nechápete to, prostě jste iq tykve a já jsem ta vyšší vrstva schopná to pobrat. Asi jako když na Jirky Káry ožralej "umělec" při tůře k záchodové míse vyleje kýbl barvy na plátno a lidi se pak předhánějí v pření se a dohadování jaké myšlenky ten obraz vyjadřuje, co tím autor myslel a jaké to navozuje emoce. Nic, prostě se ožral a vyválel v barvě a teď se u bedny s whiskey tlemí jak krásně mu to lidi žerou. Tenhle film je stejný, po celou dobu se snaží navodit takovou nějakou atmosféru poetiky a to že se zabývá složitými myšlenkami, ale v důsledku to je jen velkej sranec z hlavy hipíka závislého na LSD. No tak hlavně si změnit pohlaví, zašukat s gorilou (vypadá že Svěrák přeci jen chytil správný vítr s pedofilním myslivcem), vyklátit všechny ženský světa protože prostě proto. A všichni můžem v klidu žít přikrytí kýčema retardované bohyně. Peace vole a na Uzbeky sere pes, tam si stejně boha nezasloužej že jo, takže do konce života prostě musí svině líný makat. Haha hi hi, fakt jsem se nasmál... Přitom podle traileru by člověk mohl soudit, že půjde o další z řady komedií se solidním francouzským humorem, ale opak je pravdou. Není to ani komedie, ani film s nějakou hlubší myšlenkou. Takový napudrovaný hovno, po kterým si budete chtít vydloubnout oči z důlků či vyprosit si nový déčkový film Uwe Bolla. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Miluji Boha, je to sympaťák. Možná trochu srdcebolné, možná až moc načinčané, ale velmi zábavné. Divák chvílemi neví, jestli se má smát, nebo brečet. Já jsem dělal oboje. Je v tom moře humoru, ale také oceán smutku. Má to vtip, má to nápad, má to originalitu. Je to francouzské. ()

smlom8 

všechny recenze uživatele

Skvela, Luxusni zalezitost. Nijaka rozverna groteska s Lupino Lanem, alebrz vtipna alegorie plna dadaistickych obrazu a scen. (něco jako text 'Frantisek' od Buty - ta poetika). Cloveku prijde, ze se tu snad scenaristi zeptali (těch inteligentnich) zaku druheho stupne zakladnich skol „jak si oni predstavuji Boha, krestanstvi a vubec lepsi svet pro život“. Ma to nehu, hravost i moudrost, spoustu povedenych gagu stylem 'za smichem slzy' (i dost drsne). Pritom zapletka – krásná ptakovina z kategorie 'V kuzi Johna Malkoviche', ovsem zde mnohem poetictejsi, alegorictejsi, hlubsi. :-) Pracky z Uzbekistanu - zlaty hreb :-) ()

JenomDominik 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad to je dobrej, ale natočený to je hrozně nudně, půl filmu jsem čekal kdy už bude konec. Svým způsobem ale má film takové svoje kouzlo a je originální, i dobré výkony herců v tom mají roli.. Možná to jen není film uplně pro mě, takže 2* (40%) ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se před sledováním zapomněl zastavit u svého oblíbeného dealera, který sliboval velmi dobrý model, tak jsem se nebavil. Hvězdu za boha zlouna a music. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

4,5 .. podivnost nad podivnost, ale zároveň srozumitelná. Skvělý scénář, režie, hudba, herci, kamera ... Film je vtipný, ale ve své ztřeštěnosti dokáže být chvílemi i vážný a poučný. Určitě jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděla. Akorát nevím, zda bych jako boha chtěla ženu...Zlomyslný alkoholik se zdá jako bezpečnější volba. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama