Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

Adelka123 

všechny recenze uživatele

Rozhodně inteligentní komedie. Křesťanům nedoporučuji, mohlo by je to lehce urazit. Ale já, ateista, jsem se pobavila maximálně. Více podobně chytrých komedií, prosím. ()

Honza.Dunder 

všechny recenze uživatele

Stejně jako české filmy mají svůj prvotřídní humor a originalitu kombinovanou často se sebeironií, které se žádný americký film nerovná, tak i francouzské filmy mají svou jedinečnost. A tento je toho důkazem. Na povrch se jedná o komedii, nicméně v pozadí se skrývá dojemný příběh a životní moudra. Jinak musím pochválit precizní kameru a Pili Groyne v hlavní roli. Přišlo mi akorát, že ta komediální rovina filmu byla trochu přehnaná. Kupříkladu ta opice. No bože...:/ Kvůli ní 8-9/10 ()

Cliness 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý film, který mi připomínal Amelii z Montmartru (možná i, protože je z části francouzský). Super scény i příběh z prostředí Bruselu, který na mě působil ve filmu stejně i naživo. Film se musí brát s nadsázkou. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

V poslední době hodně vtipná kaše s panbíčkářským cukrováním. Sice se tam občas nějaká ошибка najde(paní ripley by s tý vopice měla radost), ale srandy kopec - tak co tady budeme rozmazávat. 80/100 ()

cist 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera, dobří herci, zajímavej výběr hudby, nápaditá režie...a přesto jsem ten film spíš útrpně prozíval. Raději ten film moc nechci hodnotit. Pod líbivou intouškou slupkou se skrývá primitvní myšlenka: jaký by to bylo, kdyby jsme se měli všichni rádi aneb bohatí jsou zlí, chudí hodní, žena trpí pod útlakem mužů a děti říkají pravdu. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Už k tomu vydalo odborný posudek kulturní oddělení Vatikánu? U mě teda celkem dobrý, hlavně pan B. se dočkal konečně přesvědčivého ztvárnění. Ta deadline SMS je další milý a originální nápad i když celkem rychle vyprchá. Od hledání apoštolů už to nějak zadrhávalo a závěr je taková francouzská klasika, rozvařené do měkka a polosladka, aby to zbaštila většina publika. ()

Dobstaf10 

všechny recenze uživatele

Sněhurka se rozhodne nachytat si svých 6 krypoštolů a společne s dědou homelesíkem píše nový zákon ve stylu: Apoštol Martine a King Kongův nadprůměrný úd ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem u tohohle ani jednu půlhodinku. Připadalo mi to jako by se někdo procházel před obecenstvem na divadelním jevišti a přemýšlel, co zahraje. ()

agentkenny 

všechny recenze uživatele

Musím uznat tu kreativitu děje, ale jinak co se týče "božské" moci, tak to bylo hodně slabé. To jako sám Bůh dal veškerou moc počítači? To už tam mohl hrát rovnou Bill Gates nebo Steve Jobs. ()

UrsusDom 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně není zbrusu nová Amelie z Montmartru. Bohudík a bohužel. Nebudu vysvětlovat, jen připojím poznámku: Zdánlivě neotřelý způsob, jak se vypořádat s teismem a Bohem jako persónou, je v dnešní postmoderní době mírně opožděný a celkem i zbytečný. Ale jo! Dostal ten panák bůch naložíno, jen co pravda a dobře mu tak dědkovi vzteklému! Přítomnost Bohyně či paní Boží a dcery Boží jen potvrdila, že se nejspíš jedná o "Takovou normální rodinku" ředitelů Zeměkoule a nikoliv o personifikaci tvořivého a věčně hravého prinicu. No nic. Nepochybně jsem očekával jiný druh humoru, zdravě neuctivého jako ve filmu Kevina Smitha - Dogma. Zklamání z očekávání je příčinou mého nízkého hodnocení - jedna hvězda za vizuál. ()

StanleyVanH 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mi to teda nepřišlo, doprovázené to bylo totálně depresivní hudbou a to skoro po celou dobu filmu, nápad to byl vcelku dobrý ale utrápenost největší. Chtěl jsem si prostě pustit komedii na pobavení a dobrou náladu a místo toho tento film ze mě vysál poslední zbytky pozivitní energie a nálady, až jsem z toho měl celou noc noční můry a ještě jsem se probudil dvakrát na záchod. ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavej, celkově dost divnej film, někdy v dobrým, někdy ve špatným. Celkem nepovedenej konec, často chybějící pointa (co ten malej transvestita v červenejch šatech? Jak to souviselo s celým příběhem, co tím chtěl autor říct??), tím spíš že nápady ve filmu byly. Celkově se potvrdilo, že Belgičanům prostě chybí smysl pro humor. Škoda, že se mi nepodařilo film vidět jinak než ve strašlivým českým dabingu. V originále jistě lepší, ale na hodnocení by to moc nezměnilo. ()

lusota 

všechny recenze uživatele

Jaj, tak tenhle typ na příjemnou oddychovku mě totálně minul. A říkat tomu komedie??? První půlka byla trapná a druhá, pseudoaméliovská už se dala dokoukat, spíš z donucení, než z velkého zájmu. Ale dle místních komentů jsem mimo mísu, tak třeba si to dám ještě někdy v jiném rozpoložení a uvidíme... ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Nazval bych to po valassky - zmňata. Ze zacatku to vypadalo na zajimave ale od te doby co vylezli z pracky to bylo absolutne o nicem. Snad oslava perverznosti, extremni jinakosti, cert vi. Ztrata casu. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

O co méně jsem od tohoto filmu čekal, tím víc mě v kladném slova smyslu překvapil. Nejsem fanoušek francouzské kinematografie, ale režisérovi se podařilo vytvořit milý a optimistický film, kde se nenásilně mění looseři ve vůdce, zkrachovalci nacházejí své štěstí a vrazi se mění ve svůj pravý opak. Moralizování je nenápadné, humor jemný a zázraky na denním pořádku. Příjemný film na dobrou noc. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama