Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

Awer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, které jsou chytré a vtipné. Jeden z velmi mála filmů, které jsou chytré a vtipné, a přitom otevřené audienci 5-100 + budoucí nejstarší člověk na Zemi ()

aeiouy 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který se svým netradičním pojetím vymyká ze zajetých stereotypů a předvídatelných klišé drtivé většiny soudobých filmů. Jeden z nejlepších filmů, který jsem za poslední dobu viděl. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Pamparadne originalna snimka, ktora mi potvrdila, co uz davno zarucene viem: "Boh je skurveny sovinista, ktory rad muci a ponizuje zeny, chlasta pivo a vyziva sa v smrti ludskeho pokolenia" :D. Velmi vtahujuca "belgicarna" reznuta Jeunetom (Amelie feel), ci Gondrym, ale nie az tak bizarna, s velmi trefnymi scenami zo zivota (mnozstvo existencnych metafor a odkazov). Ale i originalne humornymi (zvierata v dennej rutine namiesto ludi, "J.C." - "J.C. Van Damme?", eskapady neurotickeho "Boha" po vylezeni z pracky)... A obsahuje jednu z najoriginalnejsich sekvencii, aku som vo filme videl - posielanie SMS nahodnym ludom so zostatkom ich zivota (5 years, 3 months, 23 hours, 5 seconds) a nasledne ich vyplnanie ("Mam 62 rokov zivota", bac dole z balkona na ineho cloveka a prezije...). S velkou reziserskou chutou, hereckym nasadenim a scenaristickymi "originalitkami" (skvele napisane a emocionalne vypointovane backgroundy apostolov) natocena tragi-komedia. Zaver so zmenou oblohy, gravitacie etc. je absolutne genialnym zakoncenim, vycarujucim blby usmev na tvari. PS: Ta mala, vsetkych chapajuca holcina je na Oscara! ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kde se kombinuje snad všechno dohromady a funguje to. Komedie, romantika, drama a funguje to. Výborné nápady s kamerou a zcela neotřelý scénář. Dal bych i pět hvězd, ale pár hluchých míst tu je, nehledě na to, že to s šestým apoštolem posunuli do roviny, kterou nemusím. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Velmi schizofrenní film. Z jedné strany úžasné myšlenky a témata k fantazírování, která jsou ovšem z druhé strany zahalena mlhou zbytečného umění tak, že se začnete nudit dřív, než vás ty myšlenky zcela pohltí. A když potom přijde opice, divíte se, kam až to tvůrci nechali zajít. I tak ale zůstávám při hodnocení v kladných číslech. Nepamatuji si totiž, kdy naposledy někdo řekl, že všechny útrapy, co se lidstvu dějí, se dějí naschvál. Taky se dosud nikdo nezabýval tím, co dělal Ježíš do svých 33 let. ()

Enid 

všechny recenze uživatele

IFFKV 2015 - Surrealisticky gejzir napadu, ktery by se (se spravnym promem) neztratil ani v bezne kinodistribuci. Pozitivni, ale spis ujete nez slunickove, a vzdy kdyz uz to vypada, ze by mohla prijit naloz sentimentu, prijde misto toho nejaky vydareny WTF moment. ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

S takto uvolněným a zábavným filmem jsem se už dlouho nesetkal. Po celou dobu od začátku do konce jsem se já i s celým kinem smál a užíval si perfektní nápady režiséra. Vřele doporučuji, protože u tohoto filmu se prostě nudit nemůžete. ()

kinoholik 

všechny recenze uživatele

Velice podařená komedie plná bizarní nápadů a figurek. Prostě úlet. Povedený fórek je i datum premiéry 24.12., když si film dělá celou dobu legraci z JéKáčka (J.C.) a jeho protivného taťky. Viděno na ČSFD projekci ve Scale. Trochu mě mrzí, že většina diváků začala buransky odcházet s prvním závěrečným titulkem. Tím přišli o poslední fór na konci titulků. Dobře jim tak! ()

vitez.7 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem zkoukl totálně jiný snímek, než běží obyčejně v kinech. Z počátku jsem si myslel, že vysoké hodnocení na webu je nějaký vtip, ale postupně se film rozjel, já pochopil, kdo je bůh a o co mu jde a hned se mi rozzářil úsměv na tváři. Jako komedii bych to úplně nenazval, ale příjemný odpočinkový film, kde se občas zasmějete a odcházíte z kina příjemně naladěni. 4* ()

Evca49 

všechny recenze uživatele

Tak přesně na takový film jsem čekala. Absolutně mě dostal do kolen. Bavila mě každá chvilka. Ačkoliv uznávám, že je to trochu bláznivina, občas přehnané a vyhrocené do kýčovitých situací, za mě výborný snímek. Je v něm smutek, ale zároveň pobaví, je to film, který vás donutí přemýšlet, pokud se necháte donutit, pokud ne, umožní vám relaxovat. Skvělá myšlenka, má hloubku, je v něm humor. Určitě jde co vytýkat, ale nechci kritizovat, protože je to film, který mě velmi oslovil a nezaslouží si to. ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Mňo, představovala jsem si to jako bláznivější komedii, ale bylo to - co to vlastně bylo? Vtipné dílko o sviňáckém a dokonce násilnickém Bohu, ale hlavně o lidské osamělosti, kterou zpřetrhává láska, tolerance, naděje... ()

ptaak 

všechny recenze uživatele

Parádní trailer, perfektní nápad na film....a tím chvála končí. Všechny vtipné scény jsou v traileru, následují téměř 2h francouzské nudy. Samotný nápad filmu je perfektní, šlo by z toho vyždímat nemálo legrace i slušný děj, kdežto tento film postrádá obojí. Suchý film, nic se neděje. První film, kde jsem přemýšlel, že odejdu z kina. Jedna hvězda za samotný nápad, jinak ztráta 2h života.... ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Cekala jsem, ze se budu vic smat podle traileru a recenzi. Napad je to zajimavy, ale urcite bych volila jine zpracovani. Nedokazala jsem si k tomu filmu a postavam vytvorit vztah. ()

Khotzilla 

všechny recenze uživatele

Vezmi porci cynismu a trochu zdravé romantiky. Okořeň empatií a citlivostí k opačnému pohlaví. Přidej pořádnou lžíci sarkasmu a šálek humoru. A to všechno zamíchej do opravdu neobyčejné a nadstandardní dávky fantazie. A pokud se ti podaří dosáhnout naprosto skvělé a vyvážené kombinace, pak dost možná ukuchtíš něco podobného jako je tenhle film. Tak jako u něj, už jsem si dlouho nepochutnal. ()

Takaru 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku řeknu, že jsem čekal něco zcela jiného. Po prvních zhruba 30 minutách jsem chtěl dokonce odejít naštvaný z kina, nesmál jsem se vůbec, jen jsem nechápavě hledal význam nevkusných scén typu:"matka marně se pokoušející udusit svého dospělého mentálně retardovaného syna polštářem, bůh fetišista-stopař očuchávající kalhotky své nezletilé dcerky na útěku, prostě v tom filmu nebylo nic, co bych chtěl vidět. Naštěstí nazemivstoupením málé Eio se "šedivý bruselský nevkus" až skoro zázračně, (ostatně jak jinak viz.další dění), změnil na všemi barvami a emocemi zářící fantaskní příběhový spletenec, který zasáhne každého trochu jinak, záleží jen na jeho rozpoložení. Já chvílemi držel slzy zaplaven pocity melancholie a smutku, abych se v zápětí uvolnil lehkým smířlivým pousmáním se při uvědomění si, že člověk, tedy i Já, si řídí svůj život sám, čímž neříkám, že se nějakému tomu případnému zázraků budu bránit. Okouzlující filmová lahůdka, při které si možná řekněte, jak by její zhlédnutí zapůsobilo na psychicky narušené jedince a ortodoxní katolíky. Za mě 75% a jdu si sehnat odstřelovací pušku, tak doufám, že mi někdo vyvolený poradí, kdy, kde a na kterou vystřelit. Jo a abych nezapomněl, nikdy si nekoupím pračku výrobenou kdesi v Uzbekistánu, co kdyby tam ten zmetek byl zalezlý. ()

Kejxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která však poslední scénou z větší části rozbila mozaiku 3/4 filmu. Na jednu stranu se jedná o zcela jemný snímek, z něhož vyzařuje křehkost. Na druhou stranu v člověku vyvolá tísnivé pocity, jelikož si uvědomí omezenou časovost bytí. 3* ()

Pitman.tom 

všechny recenze uživatele

film na který sem se těšil zas taková pecka není. Srandovní a pro mne velmi originální začátek. Bohužel v půlce se to láme a chvilkami až nudná slátaninka. Každopádně 3* víc ani prd. Takhle nějak vypadá bůh :) ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpřijatelnější podaní boha jaké sem kdy viděl, nebo slyšel. Příjemné překvapení. Od dána bych něco tak poetického nečekal a ta kombinace s někdy až trochu černým humorem byla opravdu povedená. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama