Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (390)

MC_nechva 

všechny recenze uživatele

Ten trailer fakt klamal... všechny vtipy jsou v něm a zbytek mě nebavil... občas zajímavá scéna se zajímavou kamerou ale celkově to byla bída s nouzí... ()

Katgatoo 

všechny recenze uživatele

Zápletka, na které to bylo na začátku postavené se mi zdála výborná, ale bohužel ji nerozvinuli tak, jak mohli. Podle mě ten nápad doslova promarnili ve chvíli, kdy se přikročilo k apoštolům. Spousta věcí je tam samoúčelně jen proto, aby nám mohli představit pár divných lidí, co se nějak náhodně stanou apoštoly. ()

LOUNAS 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek až do doby než začali sbirat baseballovy team, každý z nich měl stejně nudný osud,který nakonec skončil v posteli. Konec se mě taky libil. Skoda ze cast filmu byla nudna, ale za skvelýneotrelý napad davam slabsi 4* ()

clark12 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento snimek ciste komedie, pak by to asi bylo lepsi. Tim, ze se to misty tvari, jako film s hlubokou myslenkou to docela ztraci mou pozornost. Celkem jsem se u tohoto filmi nudil. Bohuzel jsem cekal, lepsi snimek. ()

Lady_Gaga 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je daleko, daleko zajímavější, než film sám. Nápad skvělý, provedení nic moc. Od poloviny jsem se modlila aby to dostalo grády nebo aby už byl alespoň konec. Ale abych jen nekritizovala - párkrát jsem se zasmála, to jo. ()

Dunric 

všechny recenze uživatele

Jen vzkaz pro ty, kteří pochybují o kvalitě filmu a možné ztrátě času i peněz návštěvou kina. Nenechte se odradit některými komentáři a zbytečně si tak nechat ujít tuhle perlu. Pokud rádi konfrontujete své životní zkušenosti, Proust není pro vás automobilový závodník nebo dokonce sprosté slovo a každodenní život ještě zcela neuchvátilo pokrytectví, film vřele doporučuji. Neotřelý smysl pro humor nemusí sednout každému, ale každopádně není samoúčelný. Vše co se na plátně odehrává je evidentně velmi dobře promyšlené, metaforicky vystavěné, prošpikované spoustou kulturních odkazů. Z nepochopení pak může docházet k takovým omylům, jako že jde o útok na křesťanství, adoraci bizarnosti nebo laciný kýč. Jak už tu někdo psal, hlavní nosnou myšlenkou je vlastně láska, ale bez naivit a sentimentu a o jejím (ne)naplňování. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Asi brzo přestanu věřit celkovému procentickému hodnocení na čsfd, které mi bylo doposud velkým ukazatelem toho, zda film zhlédnout či nikoliv. Protože tento film si tak vysoké hodnocení a oslnivé komentáře vůbec nezaslouží. Zde jsou důvody: 1) NEJEDNÁ SE O ŽÁDNOU KOMEDII. Je to drama, dalo by se říci sociální melancholické DRAMA. Za celý film jsem se zasmál jen jednou. Zato o záběry, kdy se chce člověku plakat nebo je mu zle, tu není nouze. Např. Muž (Bůh) odhodí dceru tak silně a zákeřně, že každému rodiči je z toho špatně. Pak odepne pásek a seřeže malou holčičku tak, že vůbec nechápu, jak to může být zachyceno v takovém filmu. Dále tu máme holku, co přišla o ruku. Zabijáka, který nemiluje ženu, nemiluje svého syna a je mu jedno, co s nimi bude, prostě odejte za jinačí sukní, které řekne, že ji miluje. Prostě jsou tu neuvěřitelné příběhy, vůbec se nehodící do takového duchovního potenciálu, který film měl. 2) Další slabiny v ději byli všichni nový apoštolové, neboť vůbec nikdo nedal novému evangeliu nic, co by stálo za to. Prostě nedovařený děj. 3) Absolutně promrhaný námět. Film mohl mít potenciál, mohl duchovně vyzrát. Mohlo být dotaženo do hloubky dost námětů, o které se film jen otřel. Závěr: Těšil jsem se na oduševnělý snímek, u kterého se příjemně pobavím. Místo toho jsem byl roztrpčen, znechucen a vůbec se nezasmál. Film mohl mít buď rovinu duchovního inovátorského filmu, jako např. film Stále zelená", nebo mohl hezky pobavit. Ale neudělal ani jedno. Jednu hvězdu dávám za hezké kamerové a vizuální zpracování, tolik připomínající Amélii z Montmartru, která je však kvalitativně někde úplně jinde. ()

Paradax 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný, ale setkání s novými evangelisty celý film rozbije a rozmělní. Čekal jsem víc od bezpochyby skvělého nápadu. ()

Jan_Hybern 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu dost divný film :)))) Ale takový asi chtěl být. Přiznávám, že nejsem zrovna velkým milovníkem Amelie z Montmartru, a toto je její jistě ctihodný následovník, ale poetika tohoto filmu má něco do sebe. Celá ta zápletka je vskutku šílená, nevysvětlitelná, člověk se v tom ztrácí, občas si říká, co asi autor scénáře bral za drogy, když to psal, ale výsledek není nejhorší. Jen stále nevím, do které kategorie film zařadit, protože v komediích se mi to nějak nepozdává. ()

trici 

všechny recenze uživatele

Chvílemi komedie, chvílemi ne. Chvílemi se smějete, chvílemi nudíte. Chvílemi jásáte a chvílemi tupě zíráte. Dobrá myšlenka, ale ne úplně dobré zpracování. Mám z toho velmi rozpolcené pocity. Není to v zásadě špatné a dokonce pobaví, ale k dokonalosti chybí hodně. Pokud chcete komedii, stačí shlédnout trailer. 60% ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Originální, zábavné 3 *, které stojí za vidění. Že frankofonní oblast umí nahlížet "velká" témata i obyčejnou člověčinu ve zkratce výstižně, a přitom civilně a s humorem, to je celkem známá věc a zdeť před vámi stojí další důkaz. ( - i toho, že to všechno umí provádět s ne-za-mě-ni-tel-ným šarmem). ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Sice je v tom obrovská nadsázka, ale i tak to má smysl. Na film jsem se chystal už dlouho a hodně jsem od něho čekal. Možná proto jsem byl lehce zklamán. To nejlepší je vidět v traileru a čekal bych možná trochu větší spád. Ale abych nebyl jen kritický… film si rozhodně zaslouží chválu za originalitu a zasmějete se u toho. ()

Kelevra_7 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že má očekávání nebyla malá. Na tento film jsem se těšil fakt dlouho. Upoutal mne především nápad a velký potenciál z něj plynoucí. Za to je jedna z hvězdiček, ta druhá asi za soundtrack. Jinak mě tenhle pseudoart snímek dokonale nudil a to se považuji za fanouška filmů o melancholii a cynismu. Závěr s oblohou dle mamči byl pomyslným posledním hřebíkem. Použitím citace z Atlasu mraků: Konec (a vlastně i film) plochej až k uzoufání. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Velmi originální film, který mísí dětskou naivitu s dospělou poskvrněností. Až na pár míst, které nefungují tak dobře, jak bylo zamýšleno, se jedná o poměrně příjemný divácký zážitek, který se prezentuje spíše jako pohádka pro dospělé. ()

MM1979 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem se bohužel nezasmál... :-( Hodně jsem se na to těšil, na doporučení od věřícího kamaráda, jako na komedii o bohu ze současnosti. Jako ateistu mě opravdu zajímalo humorné zobrazení Boha jako hulváta z Bruselu, ale fakt bych to za komedii neoznačil. Spíše to je smutné, bláznivé drama, co jsem dokoukal, ale znovu ho nedám. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama