Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

strašný mišmaš a hrozná troškovina. Film využívá z 90% hrozně přímočarého a jednoduchého humoru, až jsem se cítil jak na nějaké třeskuté komedii. Vysvětlování životů jednotlivých apoštolů je hrozně zdlouhavé a mnohem raději bych sledoval útrapy malé Eai. Chvílema sranda a chvílema divné násilí. K přihlédnutí k neustálému smíchu diváků jsem byl asi jediný, kterému se film nelíbil. Kdybych věděl, že to točil režisér filmu Mr. Nobady, tak utíkám hned ze sálu do Prahy pěšky. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se lehce nasmála :D Ale podle popisu jsem si udělala jistou představu a film mě nijak nepřekvapil. Byl to přesně ten typ humoru, který jsem čekala. Ten film má jednu zajímavost a ještě jsem se úplně nerozhodla zda negativní, či pozitivní. Celý se točí kolem hledání a vyprávění příběhu šesti apoštolů. takže si prakticky sám film odpočítává konec. "Už jen dva apoštolové a bude konec, už jen poslední". Nevím. Že bych to považovala za nějakou bombu, to asi ne, ale za vidění to určitě stojí. 4* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bizarní, ujeté, úchylné, mimoňské, pošahané... a překvapivě v tom všem i zábavné. Kde jinde dostane zmáčený Bůh, co vylezl z pračky v pyžamu a županu, po držce za to, že žere cizí odpadky? Čím se to dopovali oba autoři scénáře? Takové značně lidštější, stravitelnější, smysluplnější a o něco méně pošahané Shinboru :) ~~~ "Nesnášej bližního svého tak, jak nesnášíš sám sebe." ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako takový lehčí mix Malého prince a Amélie z Montmantru, okořeněný pořádnou dávkou černého humoru a celou fůrou originálních nápadů. Spíš než jako nějaká rozvratná protináboženská satira je to jen takové malé zlomyslné pošťouchnutí, ale já se bavila. ()

R.A.D.A.R. 

všechny recenze uživatele

Hodně velký bizár. Člověk na to jde jako na prvoplánovou řachandu, ale zdání klame. Většina vtipných věcí byla v traileru a film samotný až tak vtipný není. Je to docela škoda, protože zápletka skýtá slušný komediální potenciál. Místo toho člověk dostane scény, u kterých snad autoři museli být na houbičkách. Minimálně jako netradiční absurdistán to ale obstojí. Poučení: Catherine Deneuve svede v 70 letech klidně i gorilu :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzi mají hezký smysl pro humor, který mi celkem sedí. A vlastně i další frankofonní národy, které se na filmu podílely. Jenže i když se mi místy film hodně líbil a přišel mi vtipný, pořád je zde taková podivná hluchá linka, kdy jsem filmu nebyl schopen věnovat pozornost celou dobu, protože prostě místy nudí. Škoda, ale pořád velmi fajn. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že trailer k tomuto filmu, mne vyloženě dostal. Dostal mne tak moc, že jsem byl nervózní z toho, jak se mi nedaří stíhat kino a pokud ano, tak film zase nikde nehrají. Hledal jsem, doufal a nakonec se i zadařilo a film jsem s velkým spožděním viděl. Výsledek byl pro mne ale velmi smutný. To nejzajímavější a téměř nejvtipnější, je totiž vidět právě v traileru. Moc asi nerozumím novodobému frankofonnímu pojetí humoru a hlubokomyslnému podání myšlenek snímku, pro mne to prostě bylo chatrné trojhvězdí a zklamání zároveň. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčný film, který je založen na poměrně jednoduchém (a vcelku zažitém) střídání humorných a dojemných scén, ale ozvláštněný kupou malých režijních nápadů. Dost možná, že naštve většinu zaprděných věřících, protože v sobě skrývá v podstatě humanistické poselství, že pro plnohodnotný život vlastně žádného boha nepotřebujeme. Není třeba vůbec ztrácet čas představou toho, že za všemi možnými útrapami světa je nějaký boží plán, protože život je příliš krátký na to, abychom ho proplýtvali bláhovými představami o staříkovi, který na nás z obláčku moudře dohlíží. ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? KOMEDIE? No tak to snad ani ne. Nezasmála jsem se ani jednou. Nevím jestli mělo být vtipný, když chlap tříská malou holku řemenem nebo když se malý chlapec dozví, že za několik dní umře. Jeden z nejvíc deprimujících filmů, které jsem kdy viděla. S velikým přemáháním a s vidinou toho, že tomu dám odpad jsem to dokoukala do konce. Nemám ráda, když mě takhle negativně překvapí film s vysokým hodnocením. Čekala jsem vtip a nějaký smysl jako ve fimu Nedotknutelní. Nedočkala jsem se. ZTRÁTA ČASU!!! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Skoro všechny vtipné scény narvat do traileru, to mi hlava nebere. Velmi jsem se na tuto komedii těšil, po shlédnutí traileru a jaké mě pak čekalo zklamání po shlédnutí celého filmu. Jelikož mimo již zmíněné momenty to bylo pro mě velmi nezáživné a občas jsem se docela nudil a sledoval hodinky, kdy už to jako skončí. Pro mě slabší průměr a jen upozorním že po titulcích následuje kraťoučká scéna. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Jaco van Dormael natočil ďalší úlet do sureálna, v ktorom si asi každý nájde scénku alebo výrok, ktorý si na dlho zapamätá. S empatiou popisuje neduhy súčasnosti, ale v poslednej pol hodine homor prekročil hranicu nevkusu a obraz hranicu gýča. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

S francouzskou, potažmo belgickou kinematografií mám velmi málo zkušeností a evidentně o dost přicházím. Zábavné originální vyprávění o jedné Božské rodině ("Brácha s námi nebydlí..."). ()

dee-key odpad!

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato jsem se víc zasmál když mi dělali gastroskopii než u téhle nevtipné kacířské sračky. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jak miluju Mr.Nobody, tak z tohohle jsem umíral. Nebavilo mě to, nepobavilo mě to, nezaujalo mě to. Asi jsem to nepochopil, to se stává i nejlepším z nás. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama