Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

applause 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii jsem vážně mermomoci vidět nechtěla a nic zvláštního jsem od ní nečekala a asi jsem věděla proč. Napřed jsem nechápala pointu, a když už jsem myslela, že to bude lepší, nebylo. Můžu tak maximálně říct, že tenhle film ukazoval pravé hodnoty lidského života a snažil se zachytit, co by asi lidé dělali, kdyby věděli, kolik jim zbývá času do smrti. Podle mě to mohlo být zpracováno jinak. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Hned jak jsem tu tento film objevil, tak mě na něm zaujal jeho námět, ale zároveň jsem ho dlouho odkládal, protože jsem čekal, že v tom bude nějaký háček. A vskutku, moje intuice se potvrdila a zklamání se dostavilo, protože jsem čekal, že to bude koukatelné aspoň za tři. Tak ani to ne a kromě nápadu není co vyzdvihnout. Příběh se smrskl na nijak zvlášť související epizodky, které spojuje jen infantilní božská dcerka, která se samolibě snaží poznat svět a podle 6 náhodných lidí vytvořit Nové zákony, aby se pomstila taťkovi !?! Humor je samoúčelný a i když se tam najde pár skvělých vtipků, tak zbytek je bez šťávy. Herecky je to taky hodně nevýrazné, ale to hlavně díky scénáři, protože vlastně není co hrát. Zkusím odradit další, co jsou na rozpacích, ale myslím, že je to zbytečné ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Satira a vetsina pokusu o vtip vyzniva do prazdna. Laciny humor, ztvarneni ani pokusy o filozoficky presah me bohuzel neoslovily. Nejlepsi a jedina povedena scena je obsazena uz v traileru, tak si muzete usetrit penize za kino. Skoda, ze Buh nemel ve filmu vice prostoru.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý základ a napokon dosť premrhaný potenciál. Malo to rozhodne na viac! Počiatočná fáza vynikajúca, ale čím ďalej, tým to viac a viac upadalo. Neviem, akosi sa mi to celé prestalo pozdávať pri tom hľadaní nových apoštolov. Síce sa sem tam ešte objavila nejaká dobrá scénka alebo vtipná hláška, no po scenáristickej stránke to išlo dole vodou (a to nie je kompliment ohľadom kvalitného spádu). Nuž, ďalší z mnohých filmov, kde bol potenciál oveľa vyšší. Tá absurdnosť mnohých scén v pokročilejšej fáze filmu (gorila, transsexuál, atď) to všetko zničila... ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Taky se mi to stává. Filmy netočím, ale v kuchyni je to podobný. Dostanete perfektní nápad a chcete to víc a víc vymazlovat a nakonec je z toho taková překombinovaná a zároveň nedodělaná břečka. Netvrdím, že to nemělo momenty a rozhodně je to bezproblémově zkouknutelný a relativně zábavný, ale Ronalda nebudete chválit za gól v pátý hanspaulský, z podobnýho námětu se mělo vytěžit mnohem víc ropy a zlata. Jinak jsem ve filmu viděl hodně Gondryho, to neříkám jako výtku nebo chválu, jen to říkám. Myšlenek humanism, feminismu a dalších ismů by se sice dalo něco napočítat, nicméně při zvolené hloubce, respektive mělkosti přemýšlení a sdělení se jimi nebudu zabývat. Až to poběží na ČT2 a nebude do čeho píchnout, pusťte si to, aktivně pro to ale nic nedělejte. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ulítlá komedie balancuje mezi černým humorem a smutnou realitou byla, alespoň pro mě, chvilkami až depresivní. Ale námět i zpracování jsou zajímavé. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Asi nechápu, na čem lidi na těch festivalech frčej, že hodnotěj tak kladně. Mě navnadil trailer, jinak bych si nejspíš francouzskou komedii nezakoupil. Ten začátek byl hodně fantasy a sliboval slušnou podívanou stejně jako ostatní filmy s Boží mocí. Ale tohle bylo celkově pojatý nic moc černým humorem, s žádným extra posláním světu. Lidi sice znali svoje datum úmrtí, ale k čemu to bylo dobrý nám divákům? V tomhle byl potenciál promrhanej. Extrémně to nudilo svojí délkou, protože hledání apoštolů a ukázka jejich vedení života. To ať se na mě nikdo nezlobí, ale zrovna těch šest lidí ničím speciálním neoplývalo. Prostě další z těch rozporuplnejch "komedií", která nestojí za to vidět. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2015 - Několikrát jsem se srdečně zasmála. Líbí se mi, že je to satira o náboženství. Měla jsem již od začátku pocit, že tomu dám 4*, ale upřímně... když jsem na plátně spatřila Catherine Deneuve, jak láskyplně objímá gorilu a přímo jí miluje, to už na mě bylo moc... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V podstatě promrhaná šance, začátek neuvěřitelně sveží a s nápadem. Pak to upadne na jedné straně do divnosti na druhé do pseudokorektní snahy zalíbit se všem. aneb transexuál ještě ok, ale zoofilka, to jako vážně? 5/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový zákon je šíleně super oddechová záležitost s velkou škálou humoru a skvělými dialogy. Když jsem vcházela do sálu vůbec jsem netušila, že jdu až na tak velkou ujetost. Každopádně na mě tahle božská hra zapůsobila víc než dost a nebýt občasných malých uklouznutí a slabších míst v příběhu, sympatizovala bych s pětihvězdím, protože tato evropská zábava potěší nejednoho milovníka fantasy. Nejlepší na tomto filmu je jeho černý humor, který v sobě skrývá několik dalších zábavných podkategorií, od dvojsmyslů, přes metafory, až k narážkám na zoofilii. Je to zkrátka taková pohádka pro dospělé, kterou táhne nadmíru originální děj a bezchybní herci. Čtyři maxi hvězdy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dormael mě rozsekal s Panem Nikdo a po mnoha letech přichází s další peckou, která se tentokrát nechává inspirovat Božským Brucem. Abych řekl pravdu, nic až tak objevného na tom nebylo, ale byla to prostě hodně slušná sranda a k tomu halda originality a invence bez špetky nudy, takže plná palba oprávněná. 90% ()

snob 

všechny recenze uživatele

Proč mám pocit, že od scény s opicí to získalo odér propagandy newspeaku? Ne že by tam nebyl už předtím, ale od zmíněné scény to bylo takové až bolestně očividné. ()

campix 

všechny recenze uživatele

V mých očích je Jaco van Dormael velice atraktivním tvůrcem škoda jen, že od Pan Nikdo uplynulo spoustu času. Letos se nám ale van Dormael konečně připomenul pekelně zajímavou komedií. Představte si, že bůh je a žije v Bruselu. A všechno ošklivého, co se lidem děje, má na starosti tento morous. Sprška často až téměř geniálních komediálních nápadů. Neotřelý a vkusný humor, příjemná stopáž, zajímavé obsazení a několik téměř geniálních momentů. Nemůžu jinak než vřele doporučit. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Něco mi přišlo nevtipné a od druhé třetiny filmu se vtip vytratil úplně. Rozhodně bych tomu nedávala škatulku komedie, ale i tak to byla obstojná podívaná. Jen nevím, jestli si Catherine Deneuve zasloužila na stará kolena gorilu do postele. Zklamal mě kýčovitý konec, myslím, že po tom restartu by bylo spíše na místě dát vůli zpět nám, lidem, a ne naše osudy svěřit kytičkové bohyni která má v hlavě jen baseball a vyšívání. Naproti tomu šibalský úsměv boha v sandálech, ze kterého šel místy strach, mi celý film připomínal face Freddyho Kruegera, a to vždycky potěší. ()

eaten 

všechny recenze uživatele

Film so skvelym napadom, ktory nebol dotiahnuty do dokonaleho konca. Pribeh siestich apostolov bol zaujimavy ale v niektorych pripadoch fakt absurdny - strelec este ako tak, ale ta gorila bola trosku moc. Neviem ci to robila ta francuzstina, alebo tie pribehy ale dost to bolo podobne Amelie. Kazdopadne film nenaplnil potencial, a mozno by som mal lepsie pocity kebyze vsetko zabavne nevyzradia v trailery. Davam 3,5*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Můj otec je Bůh a je to pěknej zmrd...povídá v úvodu 10-ti letá holčička. To člověk hned zbystří a říká si...hmmm, nekorektní a černý humor, to si nechám líbit. Jenže jsem se spletl. Že je Bůh vzteklý a škodolibý chlápek, který svět ovládá pomocí PC a má dceru, která se zprčí a zdrhne z domu najít si kámoše/apoštoly, to není vůbec špatný nápad a má veliký potenciál. Jenže tady je zpracován způsobem, který mi vůbec nesedl. Druh humoru, který v tomto filmu je, je mi cizí, až protivný. Chybí mi hravost a hlavně chytré a řízné nápady. Ne že by tady nebyly vůbec...ale bylo jich málo a navíc je upozadil minimálně stejný počet scén, které byly vysloveně hloupé. Což byla většina těch, kde se objevoval Bůh. Linie, kde se autoři snaží diváka přimět zamyslet se nad tím, jestli své životy nemarníme....ta je vcelku ok, ale nedrží pohromadě s tím zbytkem...často zlomyslnou groteskou. Jako celek je mi ten film nesympatický a ve srovnání třeba s Lisou, liščí vílou, je to pro mě vysloveně zklamání. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Veskrze povznášející a naprosto bezprecedentní úlet, který si nebere žádné servítky, ignoruje hranice čehokoli (kromě těch, které si vytyčí sám) ... a staví Boha do diametrálně odlišného světla, nežli skrze které jsme uvykli ho vídat. V podstatě potvrzuje mé dávné podezření, že Bůh OPRAVDU stvořil člověka k obrazu svému. Krom toho se zdá, že právě On je pravým autorem všech Murphyho zákonů. Nicméně ... jakkoli je zápletka provokativní a jízlivá, nelze jí to mít za zlé. Její nevybíravé veselí není nepřátelské - ba právě naopak. Ačkoli jeho snadným terčem není jen sám Stvořitel, ale především my (jakožto dokonale vyvedené boží obrazy), projevuje nám dosti benevolentní porozumění ... i když si ho ani za mák nezasloužíme. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama