Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

xstar odpad!

všechny recenze uživatele

Takuto hovadinu dokazu spravit naozaj iba oni: Francuzko, Luxembursko a Belgicko. Uz ani hlbsie sa s tymto filmom klesnut nedalo. TIP: Pre tych, ktori sa na to chystaju pozerat STRATITE VZACNYCH 115 MINUT VASEHO ZIvOTA!!! ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Dormael natáčí filmy jinak než většina současných tvůrců. Vždycky o filmu hodně dlouho jen přemýšlí, než vůbec nechá cvaknout první klapku. Zbrusu nový zákon působí nedodělaně, moc útržkovitě a nesourodě, jako kdyby v podstatě neměl žádné ucelené téma. Jenže má tohle vůbec Starý zákon, Nový zákon, nebo dokonce sám život? Tento film, stejně jako Dormaelův předešlý opus Mr. Nobody, pouze sleduje malé střípky v osudech konkrétních lidí, a to v době, kdy se u kormidla vlastních životů konečně ocitnou oni sami. Dějově je to o ničem, obsahově zase o všem. Zbrusu nový zákon mohl být jistě lepší, působivější, zajímavější a dojemnější... těžko ale mohl být ironičtější. 80% (zatím) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tohle se nepovedlo! Dobrý námět, který tvůrci nedokázali moc realizovat. Jako celek je to velmi nevyvážené. Komedie? No nevím, humor tam sice je a některé scény se vážně povedly, ale celkově se film snaží sdělit i něco vážnějšího a to se mu absolutně nedaří. Jednotlivé epizody jsou opět zajímavé, ale jako celek jednoduše nedrží spolu. Raději se před filmem nedívejte na trailer, který láká na vyloženě komediální film, což není pravda. Navíc vám vyzradí téměř všechny dobré scény z filmu a vy budete o to více zklamaní. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Celé je to jeden velký dobrý nápad, dalšími menšími je to doslova prošpikované, fantazie tvůrcům rozhodně nechyběla, stejně jako se jim nedá upřít snaha učinit tento svět lepším místem k životu. Dělali to hodňouškové, to je z toho cítit na sto honů, a já jsem za tyhle lidi rád, ale sám takovej dobroser nejsem, víc mi už sedí něco krapet ostřejšího, takže kdybyste točili dvojku a pantáta se třeba trochu nakrknul a udělal menší větší melu...to bych asi ocenil víc. Dík ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jsou to hodně vydřený 4 hvězdy. Musím totiž říct hned na úvod, že jsem od toho čekal úplně něco jinýho. Zvlášť, když je u toho napsaný "komedie", ale ona to úplně taková ta klasická komedie není. Tím jsem byl trochu zaskočenej, protože chvílema je to fakt hodně bizár, dost ujetý. Jsou tam některý scény fakt divný a můžu říct, že jsem je možná ani nepobíral tak, jak měly být původně myšlený. Ale přesto všechno musím uznat, že to bylo originální, zajímavý a celkem i zábavný (ale ne tím komediálním způsobem), ten nápad není vůbec špatnej. Trochu tam bije do očí takový to "bůh je alkoholik a zlej chlap, zatímco ty ženy jsou ty hodný a mírumilovný, který vlastně jdou zachránit svět". Nic proti ženám, ale tyto feministický agitky úplně nemusím. Řekněme, že je to mezi 3 a 4, prostě to trochu pokulhává, takže 3,5/5*. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Film - hravost. Jedinečný zážitek, využívající snad všechny možnosti filmového média, evokující filmy z pera scénáristy Charlieho Kaufmana, který všem divákům stoprocentně zvedne náladu. Tak hurá do kina, protože vám zbývá už jen několik let, několik měsíců, několik týdnů, několik dnů, několik hodin, několik minut a několik vteřin života. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně stojí za to vidět. Čekal jsem hloupou komedii, ale je toho v ní mnohem víc, než se na první pohled může zdát. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Milá jednorázovka, plná skvělých nápadů, bohužel veskrze nedotažených. Místy jsem v mělkém brodění obskurnostmi našel kouzlo, ale většinou zůstalo u fantastických výmyslů bez dopadu. I to má nakonec něco do sebe. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Namlsaný z nedávno zhlédnutého Co jsme komu udělali jsem očekával francouzskou komedii prvního řádu. Však z toho popisku to tak i vypadá. Zrovna toto téma přece musí být jasný jackpot. Pořád čekám, kdy jednou přijde lepší francouzská komedie než snad neporazitelné Drž hubu. Zhruba po půl hodině jsem si ale uvědomil, že promoční materiály byly pravdivé asi jako obrázky produktů z průměrného čínského e-shopu. Po trpkých 115 minutách jsem tedy odcházel s méně poetickou Amélii. Zasmál jsem se jen párkrát a naopak se vyloženě nudil u takových těch poetických, fantasy, bla bla, rádoby hlubokých scén, kterých tam bylo snad milión. Ale vinu vidím u sebe. Kdybych si byl býval detaily filmu prostudoval více, zjistil bych, že jeden ze scenáristů je autor Mr. Nobody, podobně výpravného patosu o ničem. Tam ale byla aspoň fajnová hudba. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavná komedie bravurně balancující na hraně absurdního nebo až primitivně působícího vtipu a velice vážných témat smrti nebo lidského utrpení. Pojetí tématicky pracující s biblí neurazí nebo neznechutí snad nikoho, ať už je jeho vyznání jakékoliv. Dokonalé poetické záběry a úvahy střídají nejnižší lidské pudy, ale tahle směsice nevede do nepřehledné slátaniny, ale naopak vytváří velice citlivou a vyváženou konstrukci, která celou dobu skvěle baví. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Nápad se mi líbil, trailer se mi moc líbil! A pak jsem šla do kina.. Celé to bylo špatně zpracované a mělo to nevyužitý potenciál. Škoda! Groyne se na roli Boha hodil výborně, ale ta jeho přehnaná agresivita mohla být nahrazena větším množstvím vtipných náhod alá "Boží mlýny". ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda mnohem větší srandu. Nejvtipnější pasáže s šíleným bohem byly nejlepší, ovšen ten vystupoval asi tak v 10% filmu. Zbytek bylo putování malého děvčátka povšech možných úchylech co si můžete představit. Ftipné to ale moc nebylo, přitažené za vlasy ano. No nevím, čekal jsem úplně něco jiného, toto se moc nepovedlo. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Nejvýstižnějc bych to označil za rozverně hravý – podobně jako Amélie z Montmartru (společnej bonus). Takovej nezlomně pozitivní film, ve kterym je současně několik fakt smutnejch a nepříjemnejch scén, který ale jsou úspěšně přebitý, ubitý a zabitý tim houbičkovitym optimistickym zbytkem; a celý je to zakončený takovym zábavnym filozofickym varováním „proč by Bůh neměla být žena“... 100% ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama