Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (389)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nechoďte na to jako na komedii, trailer diváka sprostě láká na zábavu a nakonec dostane něco mezi Borisem Vianem a Amélií z Montmartru, co ovšem postrádá humor a dost často i nápaditost. Pár světlých scén nic nezachránilo. Většina motivů tu nedává smysl a autoři nebyli takoví mistři, aby to nevadilo. Humor se tu zařezává scénami, které vás vyděsí. Jestli si režisér chtěl hrát na existencionalismus, ale bylo mu jasné, že polemiku nad tím, jestli bůh je, nebo není, nedostane do produkce ani do kin, pokud to nebude podávat jako komedii, pak mu to krutě nevyšlo. Zmatená nuda, u níž nemáte chuť zkouknout ji znova, protože je vám vlastně jedno, jestli jste to pobrali, jelikož to bylo takový opruz, že jste oslavovali titulky. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Jaco van Dormael je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a jeho snímky mám hrozně ráda.Bylo vidět, že Jaco točí komornější příběh oproti předchozího Mr. Nobody. Bylo to posmutnělé, hořkosladké a hravé zároveň. Nechyběli úžasné charaktery např. bůh. Jinak rozhodně bych to neoznačovala komediíí a hrozně mi to připomínalo Tota...Jinak by to mohlo mít propracovanější děj, aby se odstranilo těch pár hluchých míst. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Luxusní hořká komedie, výborný snímek, který krásně pobaví, má to perfektní příběh a nápad. Bůh má dceru, která uteče z domova, už jenom tenhle nápad zní děsivě, ale fakt jsem se dvě hodinky bavil a můžu doporučit každému. 7 na sebe navazujících příběhů, které nakonec mají společný cíl. Tenhle film je opravdu skvělá záležitost. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud se se sebezapřením distancuji od pohledu jako osoba s vírou v srdci (nikoli v kostelech a černozádelních), pak jak mám ráda francouzské komedie a jejich humor. Na tento snímek však - obrazně řečeno - neurony mé šedé kůry mozkové vrhaly jen nic nechápající kukadla. Ani jeden důvod k úsměvu, natož ke smíchu. Zdali měl mít film jakýsi skrytý podtext, pak jsem jej - co mi paměť sahá - snad poprvé v životě nenalezla. Pokud se mělo jednat o komedii s velkou nadsázkou, pak u mne všechny nadsázky i "sázky" na diváckou mysl v mém případě zcela propadly. Subjektivně jsem film protrpěla. Hlavu ani patu jsem nenašla. Dějová linie rozjetá jak koleje s X výhybkami na Přerovském vlakovém nádraží. Herecké podání kulhalo na obě nohy stejně, jako čtvrtý díl Babovřesků, který již netočil pan režisér Troška... A kde nic není, ani čert nebere, říkává se. Co tedy s tím??? Co sedne jednomu, může tlačit jako malé boty druhého. V tomto případě mi ony boty doslova drtily palce u nohou. Navzdory většinovému krásnému ohlasu a hodnocení, nemohu jinak, než-li otevřít odpadkový koš. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad takto vystavět zrození světa. Zvlášť, když vám do toho pachtění životem někdo pošle SMSkou datum smrti. Tak vtipný a zároveň smutný. Benoît Poelvoorde v roli nadpozemského cholerika, doslova BOŽÍ. 75% ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem evidentně neporozuměl. O čem to vlastně bylo? A pointa? Nevím a bádat po tom nebudu. Po dvou apoštolech to bylo pro mě jedno velké, nudné utrpení. Jediná hvězdička za vyobrazení Boha jako hnusnýho, alkoholickýho troubu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Originální, vtipné, ale dlouhé! Pravdou je, že za většinu humoru je tu zodpovědný Bůh.... vůbec jeho přikázání, nebo nenáviď bližního svého... výborné, co dodat. Když není Bůh, je film trošku slabší, i když hledání apoštolů a například dabování porna je též výborné. Jenže, je to všechno zbytečně nataženo a jednou také zbytečně přehnáno (gorila). Herecky září především Bůh, tedy Benoît Poelvoorde, ale výborná je i totálně podřízená domácí puťka Bohyně, Yolande Moreau. Nad poselstvím filmu přemýšlím, věřím že je... Ono více "bohů" by si tu fabriku v Uzbekistánu zasloužilo. 70% ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Totálny výsmech náboženstva po francúzsky alebo ako bol pán. Boh ten najhorší alkoholik na svete a jedna z najkomickejších postáv v dejinách ktoré vlastne sapm vytvoril znie to divne že? Asi ako komplet tento úlet podotýkam nie pre fanatických veriacich . ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svobodný film! Nevím, na čem Jaco van Dormael jede, ale chci to taky. Dlouho už jsem se v kině tak neodreagoval, možná naposled u podobně ulítlé komedie Panika v městečku, ve které mají prsty rovněž belgičané. Rovněž po dlouhé době jsem měl možnost na plátně vidět mého oblíbeného Benoît Poelvoordeho, a obzvláště v tomto filmu je zkrátka boží. Na hranici pěti hvězdiček. ()

MatyM 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad a několik výborných gagů pod vrstvou infantilnosti, afektovanosti, otravných postav, nevydařeného boření čtvrté stěny a troškovsky hloupého a jednoduchého humoru. Velká škoda. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný a některé věci jsou neuvěřitelně absurdní a hodně vtipné. Jiné ale nějak nefungují, například gorila. A konec je z rodu násilných. Přesto jsem ateisticky spokojený, i když bych se do nahrazování Boha nijak nehrnul. Stačila by jeho deportace. ()

fshrbeny 

všechny recenze uživatele

Film, který zaujme svou originalitou, ale odradí svou prázdnotou. Pod uměleckým obalem se totiž skrývá prázdný vnitřek (herci nejsou nijak zvlášť zajímaví, satira na boha šla rozvinout víc, příběhy apoštolů mi přišli zkrácené a odvyprávěné příliš rychle, než aby se divák s nimi stačil sžít). Co ale naopak musím vyzdvihnout je hudební doprovod filmu, který perfektně pasuje ke každé scéně. ()

rerabinka 

všechny recenze uživatele

Pro mě pocitově blízké jako Amelie z Montmartru, film který se humorně ukazuje tužby lidí a Bůh jakého jste fakt nechtěli;-) ()

Jiu odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som žiaden pánBíčkar ale robiť z Boha pedofila, úchyla, zakomplexovaného násilníka a alkoholika bolo na mňa dosť silné kafe. Chápem, že v dnešnej politicky korektnej dobe, keď každý názor musí byť správny, majú všetci právo myslieť si čo chcú a dokonca vykričať to do sveta - tento krik ja ale počúvať fakt nemusím. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se na tenhle film těšila. Možná díky přehnaným očekáváním je to nakonec lehké rozčarování. Proč? Protože to nejlepší z filmu jsem už viděla v traileru.... jasně, že je to tak vždycky, ale tady nějak víc. Myšlenka a námět jsou skvělý, postavy fantastický, ale vázlo mi to v dialozích a pro mě zbytečně roztahaném představování jednotlivých nových apoštolů. Ale zas je fakt, že jednotlivý momenty byly super, třeba ta záležitost s opicí, nebo postava bezdomovce, boží krutost a zlomyslnost v lidské podobě....Nooo, možná, kdyby se střihlo dvacet minut, hodnotila bych výš. Takhle je to za 3 a půl hvězdy. edit - po druhé projekci hodnotím na 4 hvězdy... zdá se, že je to film na vícero kouknutí. Pro mě typově podobné Amélii z Montmartru, napodruhé jsem tam našla víc krásných momentů a ta hudba! No za čtyři :-) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový nový pohled na božskou rodinu, která žije v Bruselu....Fotr je nesnesitelný debil, který se o rodinu nestará, matka ta radši drží hubu , aby jednu neslízla, syn J.K. nemůže říct nic , protože v rodině funguje jen jako soška na poličce a dcera Ea ta jediná se snaží něco změnit...Naprosto geniální podobenství o dnešní společnosti napříč Evropou resp. EU...Lidi vždyť je to tak jasné, jedině LÁSKA NÁS MŮŽE ZACHRÁNIT...Za mě 90% ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

WTF??? Co je vlastně zač tenhle Zbrusu Nový Zákon? Stvořitel má odporné vlastnosti svého úhlavního biblického nepřítele??? Apoštolka(?) počne dítě se zvířetem??? Chlapec ve střevíčkách a dívčích šatech??? Těhotný muž??? Téměř dvouhodinová NWO propaganda zahalena do líbivého vizuálu je zakončena v duchu těch nejzvrácenějších osvíceneckých (rozuměj: iluminátských) revolučních tradic vzpoury proti Bohu, vtělených do novodobého hesla „Nevaž se, odvaž se!“ (v originále francouzských revolucionářů: Liberté, égalité, fraternité). Nechutná satanistická blasfemie. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to sérii Božský... může připomínat, a vlastně to může mít příznivější vliv, než zmíněná série. V podstatě jde o to, udělat svět lepší pro život, takže proč ne. A sekvence, že se nemá hazardovat se životem je dost hustá (viz záverečné titulky...). Je to trošku montypythonovské, a i proto 4* ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pohodová artová komedie, která překvapivě sedne i širšímu okruhu diváků. Námět je opravdu skvělý, jen jsem čekal, že z něj vytěží ještě víc (hlavně jsem čekal více scén Boha ve světě lidí). Velký prostor však dostává 8 nových apoštolů, film vlastně kromě hlavního rámce obsahuje 8 mini příběhů - z nichž většina není příliš zajímavá nebo nějak překvapivá. A kupodivu vlastně ani tolik vtipná. Zaujala mne kamera a celkové výtvarné pojetí filmu a samozřejmě herecké výkony. Pili Groyne krásně přirozená a sympatická. Poelvoorde hraje jako Bůh. A naprosto skvělá a unikátní Yolande Moreau jako podivínská matka. Film se snaží mít i nějaký ten filozofický přesah, což se mu ve výsledku tolik nedaří, ale pobaví slušně. Což je u komedie hlavní. Více takových inteligentních komedií na úkor hollywoodskému mainstreamu bych v našich kinech uvítal častěji! 4* ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film se tváří chytře, i když tak důmyslný není, byť je nápaditý a hravý. Film kouše prakticky do všeho, do mnoha témat a otázek, neustále se ptá, co kdyby (např. Jak by se lidé chovali, kdyby se najednou dozvěděli, kolik jim zbývá času do konce života. Žili by jinak? Byli by pak šťastnější? Byli ve stresu? Cítili by nespravedlnost?,...). ___ Nad vší tou fabulací naráží na realitu, dosti nesebevědomým způsobem. A místo toho, aby diváka uzemnil a přesvědčil, tak vyvolává pocit nekonzistence. Škoda, že film buď nešel jen alternativním směrem např. k filmu Man on Earth nebo jen cestou Amelie z Montmartru oděnou do sci-fi hávu. ___ K těm otázkám? např. vyberu si tu zprávu s daty úmrtí. Pokud si všichni uvědomí svoji smrtelnost (díky číslu, to je hodně konkrétní a pro většinu uchopitelné a pochopitelné), tak mají všichni lidé jedno společného, chtějí být šťastni, nechtějí již ztrácet čas, protože nevidí jen čas se znaménkem plus, ale vidí zakleté mínus (odpočet) a to je zásadní rozdíl. Protože v našem chápání světa je jediný záchytný bod - den narození. Kdybychom disponovali další informaci - o naši smrti, tak by se celé uvažování změnilo, nejen individualisticky, ale i celé společnosti - od doby studia, práce, placení pojištění, děti, koníčky, apod. Člověk by mnohem lépe využil svůj život, lépe by plánoval, společnost by byla efektivnější, poněvadž by lépe využívala potenciálu každého člověka z pohledu času. Dnes většina žije tak, že má neomezeně času - žije jako kdyby měla být nesmrtelná (s narůstajícími roky někdy, ale opravdu někdy přichází léčba zkušeností). Svůj čas obětuje práci a věcem, které se od něj očekávají a nežije tak jak by chtěl žít on sám, přijal identitu, kterou mu nalepilo okolí, místo toho, aby si prosadil svou vlastní. Není šťastný, je utrápený a nemá odvahu se změnit a vyjet ze zajetých kolejí. Výjimky jsou a jsou inspirací pro mnohé ve svém okolí. ___ Abych se vrátil kruhem zpět, tak lidé, pokud by se dozvěděli, kdy umřou (i když to nemusí být dny, měsíce, ale i jednotky roků), tak jsem přesvědčen, že jejich uvažování povede k hlubokému zamyšlení a budou si splnit své sny a díky nim být šťastní. Aby toho dosáhli, tak (ačkoliv je to floskule) se musejí mít sami rádi (přijmout svoji identitu a jít s ní ven, do svého okolí a až ji okolí přijme, tak tato zpětná vazba vytvoří klid, který je vnímán i jako pocit domova, pocit někam patřit. Někdo má problém s názory, jiný s oblékáním, další se spiritualitou, s promiskuitou, sexuální orientací, včetně orientace na zvířata, s rasismem, s násilím, apod.) Pokud to společnost nepřijme, nebo přijmout nechce, ať už na základě netolerantnosti, předsudků nebo ústavy, tak daný člověk nemůže být v dané společnosti šťastný a hledá okruh lidí, kteří mu rozumí, často na okraji společnosti, nebo se uzavírá do sebe. ___ Další otázkou, kterou film řeší je predestinace, pozice Boha v naší době, kultuře. Film komicky předkládá alternativní pohled na křesťanství a mnoho dalších. O všem by se dalo napsat mnoho řádků. ___ Nejvíc mě rozčílil ten nesmysl s gravitací, když si na compu hrála bohyně. Pokud by gravitace nepůsobila do středu země (lidé chodili po stěnách budovy), tak by jednak budovy stát nemohly a jednak by lidé ulítli bůhvíkam, nehledě na co by stalo s vlastní zemí, ale i s celým vesmírem, kdyby se hmota začala chovat jinak. Zkrátka scénáristé opravdu i v takových filmech jako Interstellar nebo Marťan se dopouštějí zásadních prohřešků, které plyne z jejich neznalosti základů fyziky, a proto je možná tak Bůh zlý, protože lidé mu nerozumí (přírodní zákony nepodléhají lidské vůli a známí kmotrové a jiní lidé s mocí tyto zákony těžko dokáží podplatit na ty budou krátcí, i kdyby řídili celou zeměkouli) a chleba vždy dopadne namazanou stranou dolů, apod. ____ Btw. zajímalo by mě po kom zdědil tyto vlastnosti, ale i podobu, jazykový slovník, ale i příbytek, využívanou, technologii (počítač, vysavač, elektrickou síť,...),... sám Bůh. ___ Bůh žil v Bruselu...proč tedy ta roura z pračky, co vypadalo jako červí díra? Je sice pěkně, že Bůh žije na zemi, blízko nás a přeci tak daleko, spojen jednosměrnou cestou z pračky a zemi vytvářel pokusem a omylem, ale toto uvažování je tak nedomyšlené a hraničí s populismem politiků, poněvadž se vše na první pohled zdá tak líbivé, ale prostě to při bližším zkoumání nefunguje. Nyní žije v Uzbekistánu, coby baště muslimů s minimálním počtem demokratických prvků (prakticky diktatura), že by černý humor, vrána k vráně sedá? ___ Pokud si spojím některé z myšlenek, nad kterými se film pozastavuje, tak to jako celek moc smyslu nedává a jak jsem již řekl, je to nekonzistence, která lepí tento film. () (méně) (více)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama