Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (389)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímal by mě sestřih bezpečnostních kamer kostela, ve kterém by se Nový zákon v neděli ráno promítnul na obraz Poslední večeře nad oltářem. Možná by to byla větší zábava, než tahle francouzská snaha přivodit papežovi infarkt. Smích je nejlepší lék a Francie nejlepší lékař, ale klika, že jsem měl jen malou rymičku, protože i v záplavě dobrých nápadů se dá utopit. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z fantastických žánrů mám nejraději sci-fi, nejméně naopak fantasy. Určitě mě občas dokážou oslovit i fantasy filmy, pokud mě daný svět či ústřední nápad dostatečně zaujme nebo jde o propracovanou komedii nebo film má podmanivou atmosféru. V případě Zbrusu Nového zákonu to v nejedné scéně mohlo vypadat, že půjde v rámci žánru přesně film pro mě. Byla zde příjemná lahodivá atmosféra doprovázena krásnými záběry, byla to komedie, byl zde zajímavý alternativní svět vedený nevšedním božským vládcem s počítačem a záporáckými rysy a z rodinných neshod rozpoután pomyslný boj dobra proti zlu. Prostě hezká moderní pohádka. A nemůžu říct, že by se mi nelíbila, ale jak jsem se díval, najednou mi připadalo, že vtipu je zde buď málo nebo jsou vtipné nápady podané s minimem nadhledu pro podobnou komedii nezbytným. Některé fantaskní nápady tu tvůrci použijí bez objasnění: holka, která je sice dcerou Boha, ale sama říká, že jí moc nejdou kouzla, najednou dokáže v nezbytnou chvíli projít po hladině přístavu, na závěr z ničeho nic (bez indice, jak k tomu došlo?) otěhotní muž... Kdyby to byla čistá komedie, budiž, ale tenhle snímek si na můj vkus vedle všech surrealistických nápadů zachovává často zbytečně vážnou tvář a často se i rozplývá ve formě, která místy převládá nad obsahem. Přesto můžu říct, že šlo v nejedné scéně o milou podívanou, z těch šesti drobných příběhů se mi obzvlášť líbil ten poslední mezi dívkou a klukem a hodně mě bavila i pořád božská Catherine Deneuve v bizarním milostním vztahu s gorilou! Oceňuji v rámci žánru více nápadů (svět řízený počítačem, potrubí pračky jako dopravní prostředek mezi dvěma světy či zásahy do původního náboženského světa sháněním nových apoštolů a další...), ale přes všechny klady mi film připadal nevyrovnaný, ne vším mi sedl a vidím ho max. jako mírný nadprůměr. [70%] ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že trailer k tomuto filmu, mne vyloženě dostal. Dostal mne tak moc, že jsem byl nervózní z toho, jak se mi nedaří stíhat kino a pokud ano, tak film zase nikde nehrají. Hledal jsem, doufal a nakonec se i zadařilo a film jsem s velkým spožděním viděl. Výsledek byl pro mne ale velmi smutný. To nejzajímavější a téměř nejvtipnější, je totiž vidět právě v traileru. Moc asi nerozumím novodobému frankofonnímu pojetí humoru a hlubokomyslnému podání myšlenek snímku, pro mne to prostě bylo chatrné trojhvězdí a zklamání zároveň. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vražedná stopáž, nuda a zoufalý humor, jehož vrcholem je gorilí samec jako životní partner. Přesně tohle jsou důvody, pro které nemám rád (až na výjimky) francouzskou kinematografii. Navíc je celý snímek prvoplánově vystavěn tak, aby se líbil pokud možno všem, naštěstí jsem cynik a hbitě jsem to prohlédl! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Au. No, uznejte sami, že když si člověk přečte o SMS s datem své smrti, tak si zároveň od snímku troufne čekat mnohé. No, kdo z nás by si takovou SMS nepřál? Takový nápad vám otevře v myslích tolik teorií a spekulací... To je tak skvělý nápad, který vám, jakožto tvůrci, otevírá tolik možností a nápadů a on přijde jakýsi kokot z Belgie s něčím tak pofidérním, nudným a prakticky nekoukatelným. Úvodních pár minut ušlo. Třeba když bůh sepisoval své škodolibé zákony, tak jsem se i zasmál. Bylo to ovšem poprvé a zároveň naposled. Jakmile frajerka a následně frajer opustí pračkou svůj skromný byteček, začíná hrozná nuda, která se s přibývající stopáží nepříjemně stupňuje. Smát se brzy není čemu a dramatická stránka filmu, v mých očích, nezafungovala vůbec. Pokud čekáte, že se bude tento snímek točit zejména kolem věčně nasraného boha, tak si rovnou nechte zajít chuť. Je to celé o jeho trapné, nezajímavé a zcela imaginární dceři, která sype ze své držky jednu rádoby intelektuální kokotinu za druhou. Nic pro mě. Za nadějně vyhlížející úvod to nebude odpad. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama