Reklama

Reklama

Bunkr

  • Německo Der Bunker (více)
Trailer

Ve snaze najít klid a pohodu, aby se mohl soustředit na svou tajemnou práci, si student pronajme pokoj v domě jedné tříčlenné rodiny. Od hostitelů se mu sice dostane vřelého přijetí, ale po nějaké době ho manželský pár přinutí, aby se stal učitelem jejich osmiletého syna Klause, který byl do té doby vzděláván doma svým otcem. Brzy se projeví jejich velmi neurotické rodinné vztahy, které nejvíce sužují malého Klause. Protože chlapec není schopen splnit přehnaná očekávání svých rodičů, nemá čas na hraní ani na to, aby si užíval dětství. Když se student přikloní na Klausovu stranu a postaví se jeho despotickým rodičům, situace se v tomto mikrokosmu začne vymykat kontrole. Snímek Bunkr si vytváří svůj vlastní svět někde na pomezí absurdní komedie, hororu, melodramatu a béčkového filmu. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Alex van Warmerdam, je král neortodoxnosti, ale tady Nikias Chryssos má zjevně jiný názor. Hodně bizardní podívána při který jsem nevěděl zda se mám smát a nebo nad děním jen nevěřícne žasnout. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec sa potrebuje sústrediť na svoju prácu a rozhodne sa využiť inzerát a presťahovať sa z mesta do osamelého sídla. Pri príchode zisťuje, že sídlom je starý bunker, v ktorom hosťovská rodina žije. Po krátkom zoznámení mu začína byť jasné, že bunker nie je jedinou zvláštnou vecou, ktorú táto rodina skrýva. - Po velmi uspokojivom German Angst z Nemecka som bol zvedavý na Der Bunker, aj keď som mal taký pocit, že toto bude hororovo velmi slabé, keďže kombinácie komédie a hororu očividne nepatria k pilierom ich kinematografie. Postavy sa mi zdali zaujímavé, vtipné pasáže celkom fungovali, potešil ma neustále sa opakujúci fajnový soundtrack a v neposlednom rade ideálne zvolené funkčné prostredie. Scenáristicky je to trochu chaotické a zatlačenie zla do úzadia trochu sklamalo, ale nejedná sa o vyloženú katastrofu, takže som s týmto projektom z Nemecka celkom spokojný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemcom to vždy tak trošku "kvapkalo" na karbid. Nápad okolo samotárskeho študenta, ktorý vkročí do domu úplných podivínov, v ktorom bude doúčať ich cez gebulu šľahnutého syna, je pre nich priam typický. A to nepíšem o situáciách, ktoré miestami dostávajú zdravý rozum na rázcestie. "Der Bunker" je psychologickým snímkom, ktorý je v prvom rade veľmi pomalou drámou než hororom v právom slova zmysle. Každého to zrejme baviť nebude, mne však tá komická čudesnosť v doprovode so soundtrackom sadla hneď od počiatku, tak sa nijak mimoriadne nesťažujem. Gore, respektíve iné hororové prvky očakávať neradno! - 60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh je cokoliv než možná realita. Je to sice absurdní, ale také zneklidňující film, který je zároveň legrační a tragický. O nebezpečí přetížení dítěte nereálnými očekáváními. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani mě moc nepřekvapilo, když jsem se podíval na jméno režiséra, který se jmenuje Nikias Chryssos, což značí řecké předky. Při sledování snímku „Bunkr“ jsem si totiž vzpomněl na film „Špičák, který je přímo řecký a který má velmi podobnou poetiku. Tohle nejsou filmy pro každého, ale jedná se o snímky, které mají co říct, a to i svou bizarností, která je jedinečná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie? Snad ano, německá... 1) Němci se rozhodli, že natočí tak trochu jiný ulítlý film. Věrni německé důkladnosti, sepsali seznam rozmanitých ulítlostí, definovali jejich znaky a pak je pěkně aplikovali jednu po druhé. Kupodivu jim to docela vyšlo. Některé scény z filmu mám v hlavě i měsíc po zhlédnutí. 2) Zaujali mě 25letý Pit Bukowski (student) a zejména 29letý (!) 161 cm vysoký Daniel Fripan (syn Klaus). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Příjemná, dobře ujetá, vizuálně i zvukově dokonalá německá záležitost. Už jen úvodní titulky mě pohladily na duši. Němci by to zkrátka uměli, kdyby se trochu více snažili. Der Bunker má sice nadpozemskou atmosféru, zvládnutě natočené absurdní situace a sympaticky šílené dialogy, jenže pointa byla spíš přitažená za vlasy a tak trochu nic neříkající. Postavy nicméně fantastické a řemeslně je to taky lahůdka. Škoda toho nedotaženého scénáře. Mám ale spíš pozitivní dojmy, protože humor fungoval a například soundtrack byl vzhledem k doplnění atmosféry úplně boží. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

U rodiny zijucej v bunkry si mlady student prenajme izbu, aby mohol v klude zamakat na prelomovej praci z fyziky. Ziju v bunkry, takze je jasne, ze pojde o zaujmave, v tomto pripade skor groteskne postavicky. Nepozname ich minulost, ani dovody izolovaneho zivota a reziser sa nesnazi nic vysvetlovat. Skor opacne sa ten ich mikrosvet pomaly viac a viac zamotava. Bohuzial vo filme nie je nikto a nic, comu by som drzal palce a aj priam pytajuci sa namet "zachrana chlapca" nefunguje, lebo chalan je nesympaticke hovado, ktoreho nedobrovolna uloha obete svojich rodicov je hlavne ku koncu silno otazna a student - zachranar je prilis neschopny. Napriek tomu tento europsky film posobi casto velmi osviezujuco a hlavne uloha otca je zahrana vyborne. Namet zostal celkom otvoreny, takze by som si dal kludne pokracovanie. ()

Reklama

Reklama