Reklama

Reklama

Short Skin

  • Itálie Short Skin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinou snímku je sedmnáctiletý citlivý mladík Edoardo, který má, jak už název napovídá, problém s fimózou (zúžením předkožky). Tato skutečnost ho výrazně limituje v sexuálních dobrodružstvích, která ho momentálně zajímají zdaleka nejvíc. Režisérův inteligentní mix humoru a dramatu těží z civilního, realistického scénáře a znamenitě vystihuje mužskou zranitelnost. Short Skin nabízí vylehčenou prázdninovou zábavu, ale zároveň nás učí cosi podstatného o odvaze, improvizaci a překonávání vlastní nejistoty. (Film Europe)

(více)

Recenze (16)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Short Skin je trochu rázovitá italská mýdlová pornoopera. Všichni mají nějaký problém. Zmatený chlapec (už by si rád vrznul, ale jeho úzká předkožka mu brání v zásunu), kámoš (má spoustu řečí a ptáka v křeči) záletný manžel (hledá se, jako každý muž středního věku), trpící manželka (jsou to jenom chlapi!), sexuálně pragmatická sestra (proč ti psi ještě nešukají!). A ještě dvě chobotnice. První - i když byla vylovená k jistému účelu, skončila na talíři... a ta druhá, která se v moři starala jen o ty svoje věci, tak jí to nakonec bylo mrd platné. Prostě jen takový všední den na idylickém letním pobřeží. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jiný kraj, jiný mrav, chobotnici neudav!" Zatímco chlapec z kotárů hledá samici v salaši a americký adolescent v kuchyni ("Co řekneme o tom koláči mamince?"), přímořský panic si tahá partnerku z moře. Ovšem žádnou mořskou pannu, nedejbože s vaginální stenózou, ale roztomilou zdravou chobotničku. Tedy jde o zoofilii mezikmenovou (strunatci vs. měkkýši) a nekrofilní, včetně kanibalismu, viz milenka uvařená k večeři. Italové, styďte se! Za prznění "octopussy" aby vás Poseidon trojzubcem píchnul do zadku! Dvě rady: 1) Holce přítulné se v posteli o lásce k jiné slečně nevykládá, to je chucpe. 2) Při sexu se dívčí slzy slíbávají. Lze řešit i lízáním, rozhodně ne odchodem a "pornem s truchlícíma holkama". Anamnéza filmu: Ostrá bolest v tupém snímku. Nacpat zábavu, romantiku, lásku a nějaká ta životní moudra do stísněného prostoru phimosis je z lékařského i filmového hlediska operatio complicatus. Já potřeboval anestezii a Duccio Chiarini  kurz "Jak psát a točit o penisech s invencí, aniž by se  Jacques-Yves Cousteau obracel v hrobě." Jen tři ufiknuté centimetry se v misce povalují. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čo je na tom, hygienik, preboha "artové?". Artovosť v žiadnom prípade neznamená len pomalosť, "druhoradosť deja",nedorieknutosť, či "zredukovanosť". Artový film je v prvom rade o svojskom pohľade na svet, jeho problémy, je o vjadrení osobnosti autora a o zaujímavom či inovatívnom využití formálnych a obsahových zložžiek. Short skin nemá ani jedno. __ Snímka rovnako mrtvolná ako jej hlavný hrdina alebo rockový koncert v ňom zachytený. A táto analógia nie je prínosnou. Film nehovorí nič prínosné o problémoch dospievania. Zachytáva vcelku ľúbivú bublinu stereotypného mixu coming of age klišé (sexuálna túžba, utiahnutosť postavy, zamilovanie sa, pokušenie, problémy v rodine, ploché postavy...), ktoré nikam neposúva. Zápletka okolo predložky je len chabým pokusom o "osvieženie", pridanie puncu "originality" a nebodaj aj "humornosti". A nefunguje to ani v symbolickej rovine. __ 80 minút ubehne v pomalom tempe umelých obrázkov bez čo i len náznaku autentickosti. Nudná žánrová vata, klubová vata, ktorá nehovorí o živote mladých, ale mdlo parafrázuje žánrové stereotypy zobrazenia života mladých. A čo iné vlastne čakať od filmu s názvom "Predkožka". ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Toto mělo být natočeno jako krátký film. Takhle je z toho po čase spíše nuda, těch 86 minut nemá moc co nabídnout. Navíc v dnešní politicky korektní době točit film o něčem, co se vlastně nesmí ukázat, vypadá ve výsledku poněkud trapně. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Je to 100% artový film, čiže dej je druhoradý. Režisér sústredí všetku pozornosť na Eda a ten zase na svoje prirodzenie, s ktorým má problém... OK, to je pre puberťáka fakt prúser, lenže po 3/4 hodine to človeka prestane baviť. Edova priateľka Bianca je takpovediac nezaujímavá, šedivá myška ani nie výzorom, ale mdlým správaním. Bolo tam viacero postáv, ale vinou scenára sú všetky vzájomné vzťahy buď zredukované na minimum alebo nedovysvetlené. Film postráda gradáciu, či naozaj prekvapivý zvrat. Keby to bol 30 minútový kraťas, bolo by to cool a zaujímavé. V 90 minútach sa to javí ako zbytočný počin, ktorý stojí stále na mieste. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený film o potížích v období dospívání. Hlavní hrdina je sice takovej typ - mouchy snězte si mě, ale o to víc je v roli panice s dost zásadním problémem uvěřitelnější. S fórkama se tu zbytečně netlačí na pilu, jak to bývá nedobrým zvykem u podobně laděných komedií třeba z americké produkce. Humorných situací není přehršel, zato jsou až překvapivě distingované, když vezmu v potaz poměrně choulostivé téma. A k tomu všemu ještě hraje fajn muzika. No, co víc si od pohodového snímku (nejen) pro teenagery přát. (70%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film není vyumělkovaný :zkrátka tak jak to v životě chodí.A všechny kluky ve věku Edoarda trápí stejné starosti.Každý chlap má zájem aby fungoval tak jak má :-) Takže hledá alternativy jak si sám pomoci .S kamarádem dostanou nápad pozvat si "profesionálku " která samo dává "rady" za odměnu. při dohadování se adolscenti optají zda by nemohli dostat studentskou slevu.Ona odpoví že je děvka ,ne muzeum.Takových hlášek je tam víc.Akce kolem chobotnice vás taky dostane.Ale ve finále vám bude toho vyhublého chlapce líto.protože nejen on má problém .Ale taky jejich pes a jeho rodiče jeho pubertální sestra kamarádi...V rolích jsou lidé kteří v herectví ani nemají nasbíráno moc zkušeností.Vynikající kamera ,interiéry.jenom dabing to dost odflákl s titulky -na bílé světlé pozadí dát titilky s bílým písmem je dost zvláštní.Chvílemi jsem nevěděla o čem je děj na který zrovna koukám.Děje se to na Festivalu neustále. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, či už Talianom skutočne dochádza fantázia, že musia natočiť snímok, ktorý sa v podstate venuje len predkožke nejakého puberťáka, ktorý to má tým pádom v mladosti ťažšie ako ostatní. Umocniť takýto príbeh artovosťou je hádam aj šialenstvo. Neviem, toto bol ťažký kaliber na mňa. 30 % ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Artovka se vším všudy.Romantická komedie, které se později zapne do dramatického módu o problému, který určitě by zajímal každého kluka. Můžu říct, ale tahle krátká romance chvilku u pláže a v domku stačila.Stačí najít odvahu.Co si budeme,to je na tom nejtěžší v životě a myslím že to zná každý ve svém životě a nemusí jít jen o to někomu říct, že je něco špatně tam dole.Každopádně silný konkurent o tom kam pinďoura zasunout.Jablečný koláč má silného konkurenta😀 ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Velmi civilny Italian Pie.  Nechcete vediet z coho je.  Komedia nie.  PG-17? R? X?  To by ma zaujimalo co by na to povedal americky cenzor. ()

Reklama

Reklama