Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andréovu a Semirovu pozornost upoutají dvě skupinky motocyklistů na dálnici, které zapříčiní dopravní nehodu. Motorkáři jsou vyslýcháni: musí ale být propuštěni na svobodu, protože jim nebylo nic dokázáno. O něco málo později se najde ukradené LKW. André a Semir zde objeví i ztracené motorky a obě události se náhle spojí. Oba tuší, že se tu něco koná, ale co? Po rozsáhlých pátráních policisté zjistí, že v jednom starém průmyslovém areálu se koná nácvik akce k osvobození těžkého zločince Wilkena z vězení. Během úniku trestance má na obou stranách dálnice vzniknout zácpa, které jim vyklidí dálnici. Převrácené LKW má transport se zločincem zastavit. Všechno jde podle plánu až do doby, než se k tomu dostanou Semir a André. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podprůměrný díl. Zapamatovatelná je jen závěrečná akce, jinak je to slabota, zejména po dějové stránce. A toho jeřábníka bych rozhodně nenechal na svobodě, sice zachránil Semira, ale to nemění nic na tom, že spolupracoval s těmi zločinci až do poslední chvíle. Kdyby se tam neobjevila policie, tak by se proti nim neobrátil. Navíc to nebyla sympatická nebo zajímavá postava, takže linie s jeho rodinnými problémky mi byla ukradená. Sorry za ten spoiler. K 23 let staré epizodě Kobry 11 :-) ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak další útěk vězně na dálnici... Teda ta závěrečná akce a hlavně Andrého let vrtulníkem byl opravdu divnej... Ale co je to seriál, takže to takto muselo dopadnout... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Při přepadení transportu vězně je červený Transit s policisty zmačknut drapákem, ale například při vyjetí Audi jen pod drapákem Transit visí a není zmačklý. Nejlépe je to vidět, když gangsteři míří na policejní vozy, nebo když vedou Wilkeho. (marcel5)
  • Ke konci epizody způsobí motorkáři nehodu díky drátěným bodcům (říkají jim ježci). Jakmile dostane modré auto smyk, je vidět už i zelené, a na vnější straně dálnice jsou svodidla. Pak ale v dalším záběru zelené jede v místě, kde svodidla vně dálnice nejsou. Přímo k havarovaným vozům dorazí André a Semir služebním Mercedesem, a to bez problémů s defekty pneumatik od ježků. (marcel5)
  • Při přepadení transportu vězně Wilkeho najede pro zablokování dálnice nákladní automobil na rampu. Chvíli před najetím na rampu si lze při pohledu ve směru jízdy všimnout podivného vozu v druhém směru s lidmi kolem něj, při samotném převrácení náklaďáku jedné osoby v druhém směru (modrá vesta, bílé rukávy) a při pohledu zepředu pod středovými svodidly je vidět červený vůz a jiné. Později tam nejsou, při pohybu Audi je vidět že je druhý směr prázdný. (marcel5)

Reklama

Reklama