Reklama

Reklama

Výhoda posledního tahu

(festivalový název)
  • Thajsko My Hero (více)

Obsahy(1)

Odvod do armády, o kterém rozhoduje loterie, je hrozbou, která se vznáší nad hlavami všech mladých mužů v Thajsku. Moment losování se blíží a děsí se ho i jedenáctiletý Oat, protože může být odveden jeho zbožňovaný starší bratr Ek. Ten se protlouká polosvětem nočních barů a vlivných mafiánů sám, na rozdíl od svého přítele Jaie, jehož vlivná rodina umí chodit v realitě všudypřítomné korupce. Armádní loterie vnáší stín mezi zamilovanou dvojici a protože malý Oat by se nejraději dál nechával Ekem vozit na motorce a porážet v dámě, musí zkusit situaci vyřešit na vlastní pěst, aby tuto křehkou idylu svého světa zachoval. Jemný humor a sladkobolná nostalgie se setkávají v příběhu o konci jednoho dětství, kterým je romanticky dojemný filmový debut Joshe Kima. (Mezipatra)

(více)

Recenze (4)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film o bratskom pute, s fajn atmosférou, príjemnými postavami (teda až na toho arogantného kreténa Juniora), avšak od príbehu som čakal určite oveľa viac. Základ bol celkom dobrý, len akosi žiadny poriadny spád a ani dráma sa nekonala. V závere sa síce na nás razom vysypala pointa, ale to akým spôsobom sme sa k nej dopracovali, to ma nejako nebralo... Škoda, celkom som sa tešil (a po sľubnom začiatku ešte viac). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Charakterova studie v prostředí Bangkoku s horkosladkou naladou od talentovaného umělce Kima narozeného v Texasu. O třídním rozdělení, sexualitě a politice v Thajsku. Kdo ale čeká odpovědi na otázky, bude zklamán. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu, i když nedávám nejvyšší ohodnocení, jsem se rozhodl ostatním "určitě doporučit". Velice vkusný snímek, po stránce zpracování, příběhu (ten sice pro mě nebyl nosný, ale zajímavě uděláno, jak dospělý Oat vzpomíná na obdodí kolem svémo věku kolem jedenácti let), výběr herců naprosto luxusní pro oko zřejmě nejen Evropana. Rovněž tak i herecké výkony slušné včetně malého Oata, žádné afektované kuňkání, jak jsme u asijské produkce zvyklí. A nakonec i téma "losování" mi už bylo známé, viděl jsem už předtím zde uvedený dokument Draft Day od stejného režiséra ... 7888 ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Vcelku svižný film, kde to odcejpá jak má. Charaktery jsou OK, konflikty sociálních vrstev taky tak. Hezké je také vyrovnávaní se mladšího bratra se světem "dospělosti". Emoce pracují kde mají. Viděno na Mezipatrech. Nelituji projekce. ()

Související novinky

Queer Filmový Festival Mezipatra

Queer Filmový Festival Mezipatra

02.11.2015

Queer Filmový Festival Mezipatra se letos koná již po šestnácté, pražská část potrvá od 5. do 12. listopadu, brněnská pak od 12. do 18. listopadu. Uvedeny budou hrané i dokumentární filmy z celého… (více)

Reklama

Reklama