Reklama

Reklama

VOD (1)

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)
  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)
  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)
  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)
  • Emily Meade povedala, že zdvihnúť sukňu, aby ukázala nahý zadok počas futbalovej scény, bolo desivé a vzrušujúce zároveň. (Arsenal83)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)
  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)
  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)

Reklama

Reklama