Reklama

Reklama

VOD (1)

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Recenze (450)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Are you a Watcher? Or a Player? NERVE describes itself as a direct democracy. Bejt dnes alespoň zbytkově mladej, asi by se mi to tak nehnusilo. Chválabohu jsem ale dospíval v časech, kdy se šlo na chat připojit výhradně prostřednictvím jediného pentia na škole, toho naproti dveřím do sborovny. A měl jsem taky možnost vidět Fincherovu Hru a některé další filmy, které měly méně důvodů podlézat zpitomnělému publiku. Nervy navozuje divákovi v letech hlavně to, že inteligenčně normován na úroveň fenoménů, které si bere jakože na paškál. Hysterii lajkování fackuje jako když prstí, veze se na ní a štítivě se zříká na adresu sociálního síťování říct či jen naznačit cokoliv zajímavého. Způsob, jímž se hrdinové s hrou vypořádávají [hacking: this game is open-source], není jen směšný, ale také principiálně nechutný. I od čistě zábavového filmu máme myslím právo čekat něco víc. Dislike. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Silné 4*, ale mohlo byť 5 keby....sa to bralo trocha vážnejšie, scenár v druhej polovici sa viac vypiplal, popracovalo sa na postavách, zvraty neboli dávkované jednoducho a narýchlo a vyústenie záverečnej scény ostalo tak, ako sa na prvý pohľad zdalo. Inak super herci, výborný soundtrack a nočná atmosféra New Yorku. Nebyť toho happy endingu, malo by to aj hlbšiu myšlienku. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbil ten nápad, vlastně celkově nápad té hry zakomponované do filmového příběhu by mohl byt hodně velká pecka, OVŠEM to by se tvůrci museli opravdu velmi striktně držet názvu. Jako HRA O ŽIVOT mě to tedy opravdu nepřišlo, ale spíše jako nějaká romantická a možná i trochu hloupoučká slaďárna. Palec nahoru rozhodně za ten nápad, ovšem film jako celek si ke mě cestu spíše nenašel. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Převažují pozitivní dojmy. I film mířený k mladšímu publiku se dá natočit formou, která zaujme a pobaví i ty starší. Nejedná se o žádný sofistikovaný majstrštyk, ale obsahuje v sobě nápad, napětí, svižnost a poměrně dobrou řemeslnou kvalitu korunovanou sympatickým obsazením vhozenou do světa generace bezmyšlenovitě utopené v současném internetovém a appkovém konzumu. Výborná nenáročná a vtahující filmová zábava a příjemné překvapení. Třešničkou na dortu jsou polonahé dívčí tělo Emmy Roberts a závěrečné titulky. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Luxusní nářez, fakt super film... Jediné, co trošku snižuje úroveň je konec, protože jsem ho odhadl - asi nejsu úplně blbej.. Ale i tak je to stokrát lepší, než Hunger Games (hru na OliheŇ jsem zatím neviděl). Je to skvěle natočené a technicky je to celé super. Sice su na tento typ filmů asi starý, ale je to hodně napínavé a pokud se ponoříte do příběhu, je to fakt bomba..95% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Využití potenciálu předvedení toho, kam vede pouze iluzorní a smyšlená "anonymita", pro dnešní mládež... Odtržená od reality přes své "chytré telefony", iPody, iPhony, atd... Skutečný svět se pro ně smrskává na tyto přístroje, které pokud nemají po ruce 24 hodin denně 7 dní v týdnu, jsou téměř zralí na zásah psychiatra... Od skutečného života je tyto přístroje, zdánlivá anonymita, a brání světa a lidí jako nějaké jedné velké hry... Ode mne vyjímečně udělovaných 5 hvězd, tento snímek nedostává pouze proto, že osobně bych ve scénáři přitvrdila. Dát dnešním puberťákům a mladistvým lekci, která je známá jako: "Léčba šokem".... Přesto krásných 85%, a tedy lepší 4 hvězdy! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dost cool a dost originální. Bavil jsem se skvěle, větší nelogičnosti jsem tu neviděl a i kdyby jo, byly by mi u prdele, protože je to prostě zábava. A píčovat ten film jen z důvodu, že je zaměřen na mladé publikum a nové komunikační technologie je fakt trapné! ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové v nočním neonovém městě. Úplně jsem nepochopil, kdo jim zadává ty úkoly (byl to nějaký organizátor nebo to bylo skupinové rozhodnutí?). Zajímavý rozjezd, funkční v malém měřítku, ale čím se sázky zvětšují, tím víc jsem si říkal, jaká je to konina. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Spíš než plnohodnotný film mi to více připadalo nějaký natažený speciál Black Mirror. Dívalo se na to však dobře, nějaké napětí tam taky bylo a závěrečné finále bylo taky vykonstruováno celkem slušně. Trochu mě ale rušilo to grafické kouzlení "hackerů" co surfují dark netem a jsou to malí cool géniové. Měl jsem trochu pocit devadesátkových filmů jak hekři brejkujou fajrvol zběsilým bušením do klávesnice a pronášejí cool hlášky o mainfraimech a ubíhajícím čase. O to víc vás pobaví, jak se takoví supertajní super-cool-hackeři pak běžně přihlašují otiskem prstu. Taky občas působí až směšně snaha narvat do filmu co nejvíc současných "trendy" prvků. Jinak ale vcelku koukatelná neonová jednohubka, jejíž zápletka do současného sociálně-internetového světa pasuje jak hrnec na prdel. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Tento kusok sa da ponat z dvoch pohladov. Bud len ako tinedzerske zobrazenie modernej doby, co vidi podla mna vacsina (ako tak citam komentare a diskusie). Z tohto pohladu by som s hodnotenim pendloval medzi 1-2*. No a ten druhy pohlad je prave to, na co asi chcel autor poukazat, co vsak ta vacsina nechape a tym je to, ze aka generacia nam aj nasim pricinenim vyrastla (vid rozne realne kusky na youtube), kde z nudy sa podujmu urobit akukolvek volovinu. Za tu facku davam 4*. BTW, dost mi to pripomina serial Black Mirror :). ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem si přečetla o youtuberce, která před kamerou zastřelila svého přítele kvůli co největšímu počtu lajků, musím bodování zvýšit. Mezi těmi youtubery se fakt asi najde dost vypatlanců, kteří jsou pro sledovanost nebo peníze schopní udělat cokoli. Film je proto dost dobrým varováním. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Námět výborný a zpracování slušné - tedy v rámci toho, že přitažlivě ukazuje jeden z neduhů a nemoci dnešní doby. Samozřejmě, je to do extrému vyhnané, ale jinak by si to člověk možná neuvědomil.. Nutno ale říci, že nějak extra mě to nechytlo. Spíše mě zajímalo, co se z toho vyklube, jestli dojde k nějakému velkému odhalení a rozuzlení, nebo co se vlastně stane. Děj jako takový mě moc nebral a jednotlivé výzvy také. Přišlo mi to takové trošku laciné, moc pubertální, nebo jak to nazvat. Nemělo to úplně atmosféru, která člověka pohltí a vtáhne.Takové moc pro mladé publikum. Ale jak jinak jim to zkusit zase podat, že... Ale ve spojení s tím pohledem a zamyšlením nad světem to mělo své kouzlo a hodnocení 70% si to zaslouží. Bylo fajn to vidět, člověk se zamyslí, ale jednou stačilo. Howgh! ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Nápad tady nějaký je, ale scénář bohužel pobral stupidity za tři Transformery. Jasně, Fincherova Hra měla taky dost náhod a děr v příběhu, ale za to byla mistrovsky natočená, pořádně napínavá a se zajímavým protagonistou. Nerve může kromě zápletky nabídnout jen Emmu a Davea ve spodním prádle. Počet dementních situací navíc roste s ubíhajícími minutami, takže ke konci se z příběhu stane naprostá fraška, zatímco tvůrci trvají na tom, že se tady tvoří nějaké vážné veledílo se společenským přesahem. Konec snad napsala nějaká babička ve snaze odradit děti od všech těch fejsbuků a internetů, když už nejdou zakázat. ()

Reklama

Reklama