Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální příběh o kouzelné rybičce, nepovedených přáních a prázdninách, které si každý představoval úplně jinak. Krátký komediální příběh režiséra Karla Janáka vypráví o osmiletém Simonovi, který jede s rodiči na dovolenou do kempu. Nic se ale nevyvíjí podle jeho představ. Tatínek pomáhá stavět stan slečnám odvedle, maminka se zlobí a starší sestra je k ničemu. Se Simonem si nikdo nechce hrát. Simon si jde aspoň zaplavat a objeví přitom láhev se zlatou rybičkou. Jenže než přijde na to, co to znamená, je ze sestry koza a ze slečen slepice. K dovršení všeho maminka láhev s rybičkou sebere a zahodí. Simon má jedinou možnost. Musí najít rybičku a vyslovit poslední, třetí přání, které by všechno dalo do pořádku. Jenže všechno se nečekaně zkomplikuje a splnit tenhle úkol nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jako rodinný film odpad, jako pohádka pouze pro děti snad, možná podprůměr. Scénář slabý a herectví velmi špatné (Helena LiaTachovska). Herec je jen Josef Polášek, ale ten se v tom tuctovém příběhu ztrácí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další rodinný vyděračský film, který na rozdíl od pozdějšího Trosečníka není ani na chvíli vtipný, ale spíše a především trapný. Kamera a lokace jsou v pohodě, velmi slušné, ale ten příběh je předem tak nějak jasný, a závěrečná pusinka rodičů a rozesmátý obličej kluka, s nímž si konečně někdo hraje fotbal - brr, jak ze Strážné jehovistické věže, až jsem se osypal. Takhle to fakt nefunguje, leda na festivalech a v grantech podpořených snímečcích vyrobených za každou cenu. A ty vztahy dospělých na úrovni Mateřídoušky, fakt ne. A mimochodem, ta tlustá holka se sluchátkama, jak to že se nezměnila na tlustou, ale hubenou kozu? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, co tímto dílkem chtěl autor říci. Snad jen to, jak snadno jdou prošustrovat přání a že dobrý člověk své chyby napravuje... Pozoruhodné nic. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moderně pojaté filmové zpracování o zlaté rybce, která plní tři přání. Určitě z toho šlo vytřískat mnohem víc než jen vyplýtvat dvě přání na to, aby ze třech holek se staly slepice a koza. Je to krátké, ale i tak až moc jednoduché. Jediné, co stojí za kladné zmínění, je Lenka Krobotová ve svých propínacích khaki šatech. [86. hodnocení, 6. komentář, 48%] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I během čtvrt hodiny se dá předvést více. Prvotní dojem evokoval lacinější verzi autorské grotesky, z které se nakonec vyklubala celkem neškodná Tauovina. Ale jak jsem psal v hned v první větě, na patnáct minut se nedá vymlouvat a Janákova Rybyčka působí poněkud leklým dojmeme......neodvedená na sto procent a jak z pozice za kamerou, tak bohužel i před ní. ()

McMerkurion odpad!

všechny recenze uživatele

...asi jsem nepochopil, co tím chtěl autor říct > že by moderní pohádka o zlaté rybce?...ale jedno se tomu nedá upřít: hrálo tam snad víc zvířat, než lidí... ()

Reklama

Reklama