Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král si přál najít nevěstu, pilnou, pracovitou, která by si se vším poradila. A dokonce nemusí být ani urozená. Jedna taková – Marjánka, žila s maminkou v prosté chalupě. Králi se moc zalíbila, a tak ji pozval na zámek. Jenže netušil, že se panenka do práce nijak nehrne. K tomu, aby se naučila pracovitosti, jí nakonec pomohou tři kouzelné tetičky. Ale nebude to vůbec jednoduché...
(Česká televize)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená televizní pohádka z pokladnice Erbena. Pro Věru Ferbasovou a Natašu Gollovou vysloveně zářez za trest. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Starší verze pohádky o třech přadlenách, jejíž mladší sestřička se jmenuje O líné Nitce a prstýnku s rubínem. Tři přadleny tady mají také poměrně pekelná jména, ale Kryšpína, Serafína a Rozmarýna, mají do zběsilosti Šlapalíny, Mžouralíny a Žvandolíny hodně daleko, ale je fakt, že skupinka třípřadlácká Š+M+Ž vede s těmi jmény v závodu absurdity o několik koňských délek i před Rumplcimprcamprem, který s nimi zřejmě má dvojdomek. Hlavní kouzlo této verze není ani tak v dovednostech tří (to je jak u mušketýrů, tím, že naučily příst Marjánku, jsou de facto čtyři) přadlen, jako v netypických rolích Falešné kočičky Ferbasové a Sirael Gollové. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Že tě husa nekopne, Marjáno !!" ;) Za Tři přadleny měl hned zkraje dostat nakopáno už Erben, nicméně co do adaptace tu není moc co vytýkat.. Tradiční černobílý pohádkový bizár, s výtečným obsazením šlo naložit určitě i lépe a bez přehrávek.. Vtipný tvůrčí tah většinou střídá jiný dosti nablblý, jak již u Libušky Koutné bývá zvykem.. Zvlášť ten finální twist se jmény platí za vyloženou zhovadilost.. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tuto televizní pohádku znám především z literární předlohy od bratří Grimmů, podle které vznikla i divadelní hra Naivního divadla. Erbenova literární předloha bude přeci jen malinko upravená, a to o tu přadlenu, která má obrovský brýle místo obrovského pysku. Takhle jsem to totiž viděl natočené v jiné televizní pohádce O LÍNÉ NITCE A PRSTÝNKU S RUBÍNEM. Přeci jen tahle stará, černobílá pohádka se mi líbila o něco víc, než ta s Martinou Hudečkovou. Je to jak tím hereckým složením, které mi přišlo parádní. Ty staré tetky v roli přadlen Gollová, Zázvorková, Ferbasová a Havelková coby matka té líné dcery. Myslím si, že si to fakt užily. I Tvrzníková v hlavní roli je hezčí než Hudečková. Škoda, že se jedná o tak neznámou či spíše zapomenutou pohádku. Je mnohem lepší než ty papundeklové z 80. a 90. let. [90. hodnocení, 8. komentář, 59%] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásné, stručné, výstižné. Tři babky ve hvězdném obsazení. Mimochodem o Marijánku bych neopřel ani kolo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kromě třech výborných tetiček jsou herecké výkony průměrné. A navíc mám s čím srovnávat. Viděl jsem mladší verzi O líné Nitce a prstýnku s rubínem a líbila se mi víc. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Chudá holka si má hledět vřetene a nemyslet na hlouposti! Co s tebe bude, když se nenaučíš zamlada pracovat?!" Prostá deva Marjánka z neúplnej rodiny kašle na prácu a čas venuje parádeniu, tancovaniu a snívaniu o dobrom vydaji. Domácimi prácami posadnutý kráľ si ju nejakým omylom vyvolí za ženu, ovšem pred samotnou svatbou si ju vezme do zámku na týždennú próbu usilovnosti. S tou jej v poslednej chvíli pomôžu čarovné priadky a pre našu lenivú hrdinku sa všetko dobre skončí. Nuž, výchovný efekt rozprávky je skoro nulový, ale je to príjemne krátke, vcelku vtipné, dobre zahraté a trojica magických tetušiek Gollová, Ferbasová, Zázvorková je vskutku roztomilá.  "Já tě přece nezlobím, to se zlobíš sama..."  ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tato verze se na rozdíl od té novější moc nepovedla, hlavní dvě postavy jsou nemastné neslané a trapná nehodící se jména přadlen celkovému výsledku taktéž nepřidají. Za mě spíše zklamání. ()

Reklama

Reklama