Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (418)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejsem Westernový fanoušek, ale Brimstone není tak úplně typický western. Provedení atmosféry, prostředí a brutalita je hodně skvělá. Škoda té délky a hluchých míst, nedokázal jsem se tak snadno vžít do děje a udržet pozornost. Rozhodně jde o lepší westernový zážitek a fanoušci budou radostí mlátit hlavou o zeď. Já se uspokojím tím, že se jedná o western, u kterého se nemusím dloubat v řitním otvoru .. 6/10 = 68% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci'' ---- Sakra tohle byl mazec! Fakt to bylo skvělé! Nečekané a skvělé! Film co vás přitluče k zemi a drží vás tam celých 145 minut aniž by jste hlesli. Vůbec nechápu zdejší naprosto neodpovídající hodnocení. Dotyční jsou asi zvyklí na westerny ze šedesátek, kdy kapslíkové souboje nebraly konce a když už to někdo koupil a film byl v barvě, poznali jste spolehlivě, že jde o kečup od Heinze. Tohle bylo jiné. Syrové, drsné, nekompromisní a primitivní stejně jako Amerika těch let. Lid znal jen dřinu a kostel. Vzpěčovat se danému osudu bylo pro většinu lidí zhola nemožné. Pearce byl važně odporný a musím mu za jeho pastora zatleskat. Jak jsem tak četl komenty, někomu tu vadila ta drsnost, syrovost, mučednictví hlavní hrdinky... Jenže když si na vás v té době zasedl chlap a chtěl se pomstít, paradoxně proto, že vás miloval asi nebylo moc možností jak to řešit. V té době ještě ženské nesměly odmlouvat manželům jako dnes, natož neposlouchat či mít jiný názor... Ne že by se hned chodilo ke kováři, to byl myslím i na tu dobu už extrém, ale že manželé své neposlušné ženy občas srovnali do latě řemenem o tom jsem už něco četl. Každopádně už dloho jsem neviděl co se týče žánru western něco tak skvělého a vlastně už dlouho jsem žádnému filmu nebyl nucen dát za 5 hvězd. Tady je to po plném právu, fakt jsem si pošmákl ! 5 nábojů do winchesterky ! * * * * * ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ NÁMRD !!! Dočkala jsem se po dlouhé a dlouhé době filmu, co mě drapl za stydký pysky a jasně mi ukázal, jak podřadná jsem v očích mužů byla v dobách divoce divokýho západu. Někdo zde hlásí, že je to feministickej film a tak podobně, to je za mě osobně s prominutím pitchovina, jelikož pravdou je, že ženy byly brány jako podřadná stvoření. Kurva vždyť ve Vietnamu nás tak berou dodnes a to nejsme z divokýho západu :-D nemluvě o Japonsku, Číně. Thajsku atd. Ale na to sere pes. Každej podle svýho. Já viděla totální bombu ve který Guy Pearce ztvárnil tak dokonale božsky ultimátního kokota, že jsem chtěla vlízt do filmu a vlastnoručně ho odprásknout. Nádherná ukázka fanatický víry u borce, kterej incest bere jako hru pro celou rodinu, bičuje všechny od sebe až po šestiletou dívku. Neštítí se zavraždit kohokoli a jediné po čem touží je vlhká díra jeho nezletilé dcerky, či déle její dcerky. Tenhle "strýček pedo" by zasloužil pověsit za koule, přestřihnout uzdičku na ptákovi a každej den dostat 25 cm ptáka do prdele a pěkně na sucho. Film nenudí, každou vteřinu jsem hltala jak mlsná kurva semeno a po skončení se mi až chtělo tleskat ! Mně ! Mně, která neocení skoro nic ! Kdo má rád pořádný psycho dráma z kovbojskýho prostředí, ten to musí vidět. Akorát škoda toho jazyka u Dakokoty. Jak by mě bez něj lízala to fakt netuším. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Divák je nemilosrdně vhozen do děje, kde může více než první kapitolu pouze spekulovat, na co se vlastně kouká a sestavovat si v hlavě vlastní teorie a souvislosti. Pravděpodobně proto, mě zpočátku snímek totálně nebavil. Všechno do sebe zapadlo až koncem druhé kapitoly. Je dobré, že takhle dlouhý film měl vzestupnou kvalitu, i když stoupala jen velmi umírněně. Kdyby tomu bylo naopak, tak bych u snímku asi pošel. Zážitek mi nabourávala hlavní hrdinka, jejíž postava mě po celou stopáž ve všech zachycených fázích jejího života neskutečně iritovala. V situaci, kdy se celý snímek točí právě kolem ní, je tento fakt značně znepokojující. Nejvíce se mi líbila předposlední kapitola, kdy na chvíli opustili závěrečnou mlatu o trůny Kit Harington a Carice van Houten. Oba zde byli vynikající a jejich účast mě velmi potěšila a vlastně byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl tento film vidět. U Carice mi malinko vadilo, že byla nastajlovaná do role upjaté křesťanské asexuálky a kromě občasných hrátek s bičíkem neměla moc příležitostí odhalit své ženské přednosti. Nevadilo to jen mně, nýbrž i chudákovi reverendovi, který byl nedostatečným přísunem sexu z její strany dohnán až k tomu, že se musel přetransformovat na incestního pedofila, což se zase naopak nelíbilo jeho dcerce, a proto se rozhodla, že v sobě bude místo jednoho šulínka mívat hned několik různých šulínků denně a rozhodla se vykonávat nejstarší zaměstnání světa, které je dodnes populární a spousta žen ho vykonává dokonce i jako koníček a mnohdy i zadarmo. Film skvěle funguje v jednotlivých momentech, které velmi hezky rozseknou do té doby často uspávající atmosféru. Bohužel, díky brutálně dlouhé stopáži je tam těch nezáživných momentů prostě příliš. Znovu podotýkám, že trvalo fakt dlouho, než se snímek trošku rozjel a začal mě alespoň malinko bavit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €12miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,125,810▐ no fúha, silná káva, režisér Martin Koolhoven prekvapil a natočil teda riadne drsnú drámu, rozdelenú na štyri etapy a chutia, pokiaľ máte silný žalúdok, , má to pomalé tempo ale všetko má správnu časovú os a dej stále drží v napätí herci skvelý dokonca aj Dakota Fanning sa ukázala vo výbornom svetle, Guy Pearce je démon sám o sebe, dá sa povedať že film nemá slabé miesta /90%/ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)
  • Brimstone mimo jiné znamená řízenou střelu vzduch-země k zničení tanků nebo obrněných vozidel. (Emo-haunter)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama