Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Terry Brogan byl hvězdou profesionálního mužstva amerického fotbalu, ale pak, těsně po zahájení nové sezóny, o své místo ze dne na den přišel. Pokusy zjistit proč končí neúspěšně. Terry si ale nedovede představit, že by dělal něco jiného. Rozhodne se jít přímo za majitelkou klubu paní Wylerovou, ale podaří se mu s ní sejít teprve poté, co kvůli finančním obtížím přijme nabídku svého známého, majitele nočního klubu Jakea Wise, aby za odměnu našel jeho milenku Jessicu, dceru paní Wylerové, která se skrývá někde v Mexiku. Také ona chce dceru najít a navíc Terrymu nabídne bohatou odměnu, pokud bude její dceru, až ji najde, držet daleko od Jakea. Přestože netuší, co se za vším vlastně skrývá, Terri odmítne a vydá se do Cozumelu, kde začne pátrat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, jsem prostě ujetý na 80.léta (staromilci vyznávající dobovou hudbu by měli urychleně prostudovat nedávnou produkci labelu Frontiers Music...). Původní film z 40.let neznám, nicméně to mi nebrání zhodnotit snímek, který mi na svoji dobu přijde, více než nadprůměrný. Jeff Bridges (nebyl holt jen vždy Big Lebowski:) hraje sympaticky charakter amerického fotbalisty se srdcem na dlani, který ctí ideje, jako přátelství, láska. Anglická herečka Rachel Ward má krásný akcent (ne takový ten příšerně britsky nosový), hraje rozmazlenou rebelskou dcerušku z bohaté rodiny, která si však chce žít po svém. Přímočarý námět má perfektní herecké obsazení, nádherné lokace. Film umí vytřískat mezi postavami potřebné emoce a chemii. Napětí není laciné a příběhové zákruty dávají smysl, ne vše holt může dopadnout podle vašich představ, hořkosladké vyznění filmu na mě udělalo fakt dojem, stejně jako titulní song a hudební stopa obecně. Asi film vyloženě pro nostalgiky, než příznivce žánru noir, ale rozhodně zajímavý přístup k aktualizaci mrtvého žánru. A repríza bude... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Není to žádné veledílo, pravda, ale mám děsně ráda Jeffa Bridgese i závěrečnou Collinsovu píseň "Against All Odds", Wardová je mi sympatická, no a vzhledem k tomu, že jsem to viděla během posledních deseti let několikrát, je mé původní hodnocení 3* asi dost falešné.70% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Poslední hodinu jsem se dodívala jen pro Bridgesovy modré oči a výstavní six pack. Film ale každopádně uspokojí touhu po klišé osmdesátkách se vším, co k tomu patří. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Na hvězdné obsazení překvapivě nezáživná podívaná s nezajímavými postavami motajícími se podivnou zápletkou... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pouze exotickymi exteriery? Ty exteriéry jsou dokonalý a na podobném ostrově bychom asi chtěli zůstat navždy (a žít hodně dlouho). Začátek je divnej, protože ta spojitost s fotbalem je divná. Proto tam dali nejdřív záběry s hledáním Jessicy, aby to aspoň nějak navazovalo. Od Terryho příjezdu na ostrov je to ale parádní podívaná. Fanoušci rychlých kol si musí mlaskat blahem při honičce. Osmdesátkový look moc pěkný, o hercích a Philu Collinsovi už napsali kolegové. Originál jsem viděl mnohem dřív, 2012. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Časově i prostorově rozplizlej multi-fail, kterej svojí nezvládnutostí nabývá občas tak surreálných rozměrů, že připomene devadesátkový Lynche. Tento film prý použila trikařská studia, když vyráběla Chrise Hemswortha. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake geniálního noiru Pryč od minulosti se moc nevydařil. Až na ty mayské rozvaliny to byly celkem nezajímavé dvě hodiny s neslaným a nemastným koncem. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Fakt takový osmdesátky se syntezátorama, holkama s účesem na pudla atd., spíš nic moc, ale zajímavý exteriéry, samozřejmě kvalitní Jeff a James. No a Widmark ovšem, ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie prilis zaujimavy film s pomerne dobrymi hercami ako Jeff Bridges /Big lebowski/, dalej James Woods /Specialista 1994/ a vyborna Jane Greer /Pryc od Minulosti, Big Steal/, ale nudnym pribehom. Asponze exteriery stali za to : 52 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Asi za to může výtečná Collisova píseň, sympaťák Bridges a ultimate cute Rachel Ward, ale fakt mi nevadila ta poloretardní režie a lobotomický scénář... 5-6/10 nebo tak něco... ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nevydarený remake kultového noiru Out of the Past (1947). Jeff Bridges tu vyzerá dobre, má šarm a viem si predstaviť, že pod lepším vedením v lepšom filme by sa mohol priblížiť charizme Roberta Mitchuma. Základným problémom tejto prerábky je však scenár, v ktorom oproti originálu absentuje kľúčová téma dobehnutia minulosti, femme attrappe a ešte aj femme fatale je tu "polovičná"; pritom zasadenie do 80tych rokov nevadí: na zápletku z prostredia baseballu sa postupne dá zvyknúť a hudba je tiež dobrá (erotické tóny, synthy pop, Phil Collins). Noiristov potešia hereckí veteráni: Jane Greer z pôvodného filmu (aj po 37 rokoch je to stále pekná tvárička) a charizmatický Richard Widmark! Záverom, ako 80tková zábava je to fajn, ako prerábka to však nefunguje. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

42. Zlatý Glóbus za rok 1984 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Against All Odds (Take a Look At Me Now)" - Hudba a text Phil Collins ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Palec hore za obsadenie Widmarka, ale fajn bol aj ešte stále mladý Bridges v hlavnej úlohe. Horšie to bolo s akčno-romantickou zápletkou, ktorá ma svojou slabšou záživnosťou akosi nechytala. Nenahrávala tomu všetkému ani taká nemastsná-neslaná atmosféra a striedmejšie tempo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Terry Brogan (Jeff Bridges) dostane padáka ze svého týmu amerického fotbalu. Zkouší přijít na to, co majitelku klubu k tomu vedlo - ale ta s ním odmítá mluvit. Aby se uživil (a nemusel slevit, ze svého vysokého životního standardu, přijímá nabídku svého kamaráda Jacka (James Woods), aby mu našel uprchlou milenku (shodou okolnosti dceru majitelky klubu). Ta s ním potom uzavře podobnou smlouvu, aby Jessicu (Rachel Ward) našel, ale pak ji naopak držel daleko od Jacka. Terry se vydává do Mexika, kde se má Jessica skrývat. Jakmile ji najde - (světe div se) - zamilují se do sebe a spolu se snaží zmizet z očí ... Slibná zápletka se opravdu zaplete, že časem nevíte kdo s kým, proti komu a za kolik. Herci jsou vybráni velmi vhodně (slizák Jack Jamese Woodse ovšem vede). Ale nejlepší na všem je plážový domek Jessiky, takhle bych chtěl jednoho dne taky bydlet :) ()

Reklama

Reklama