Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to tak medzi 40 a 60%, ale čakal som to oveľa horšie, nezáživnejšie a nudnejšie a nakoniec ma to vlastne celkom bavilo, tak prižmurujem oko a dávam až 60. Matthew McConaughey nie je môj obľúbený herec, ale nakoniec hral menšieho kreténa, než akého som čakal. Vo vedľajších úlohách potom zaujmú Édgar Ramírez, Bruce Greenwood, Stacy Keach a Toby Kebbell. V atmosférickej džungli strávime len málo času, ale ani v meste to nie je nezáživné a potešil ma "scenár, plný nečakaných zvratov a prekvapení. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejovú štruktúru s pointami to má, ale je bez šťavy, nezaujato zrežírovaná. S diskutabilnou voľbou soundtrackových songov. Filmu by prospel obratnejší, sviežejší štýl rozprávania. Iskra, akú mal American Hustle (filmy sa pohybujú na podobnom, americkom retro teritóriu). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že akademici přehlédli chvástavě nechutného Matthewa McConaugheyho a nejen že mu zlatou sošku nedali, ale ani ho na ni nenominovali, považuju za jejich obrovský přešlap. McConaughey září, baví v každé scéně, je slizký, odporný, snílkovský, idealistický, a nakonec jeho Kenny Wells je opravdovější postavou než jeho protiklad, charismaticky chlapácký prospektor s aureolou zlatého chlapce Michael Acosta alias Edgar Ramírez. Navzdory dvouhodinové stopáži Zlato nenudí ani na chviličku, ať už se odehrává v džungli, nebo na snobských večírcích s trochu jinými zlatokopkami, stupňuje napětí, má fantastický soundtrack a nádherně se na něj dívá. Jeden z nejlepších filmů roku 2016. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama