Reklama

Reklama

Sword of Vengeance

Trailer

Obsahy(1)

Normanský kníže a tyran Durant (Karel Roden) se společně se svými dvěma stejně krutými syny snaží nastolit tyranský diktát v severním cípu Anglie obývaném Sasy. To se mu relativně daří, až do příchodu tajemného cizince, který začne za pomoci ozbrojených vesničanů decimovat jeho vojska. Cizincova krvavá řež je vražednou cestou pomsty, zalitou velikým množstvím krve. (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (54)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ultradrsný, sveřepý bojovník za rovné šance saských homosexuálů při účinkování v céčkových, nízkorozpočtových sračkách se snaží zúčtovat s klenotem současného českého herectví, normanským tyranem Karlem, jehož patnáctiminutová, zjizvená kreace v amatérském počinu nějakého britského nýmanda je stejně nepochopitelná, jako by se náhle objevil například v Ulici nebo posledním Kameňáku. Posthastingsovský soumrak středověké Anglie stejně jako krutý nedostatek liber jsou tu emulovány a maskovány nějakým tmavým bordelem napatlaným na objektiv kamery, všech deset angažovaných ochotníků ve zjevně gumových brněních a pocákáno levným kečupem (tolik k té tolik proklamované řezničině) přehrává jako o život v „bitevních“ choreografiích na úrovni řádění afektovaných, otylých žen s kužely, scénář typu „Karel mě kdovíproč nasral, tak ho bez jakýchkoliv řečí prostě zabiju“ by učinil otravným i desetiminutový kraťas a hodina rádoby „kůl“ pinejklovských zpomalovaček dělá film akorát tak pomalejším, ještě pomalejším a ještě pomalejším, až je vhodný výhradně jen pro ty úplně nejpomalejší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOJE JEDINÁ VÍRA JE POMSTA…“ /// Prostinký děj, sázející na efekt světa, v němž se vodehrává středověká řezničina. Všemu vévodí pochmurnej filtr, dramatická hudba, zjizvení chlápci, zpomalovačky a cizinec, co přináší naději. Tady jde jen vo prolejvání krve. Účast Rodena potěší, ale nečekejte hereckej majštryk. Časem vomrzí i středověký choreo, takže zbyde jen béčková vřava s efektníma záběrama, kterou můžeme my, potomci husitů, lehce nadhodnotit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve filmu si vystačím s šedou, bílošedou, žlutošedou a červenošedou. 2.) Chystám pokračování tý píčoviny se šedou barvou. 3.) Thx za titule ,,John Doe, James Smith a Jan Novák“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic moc, jednak naivní a prakticky žádný příběh, tak i velmi levný a omšelý vizuál říznutý šedým filtrem, takže ani té krve moc vidět nebylo. Napětí ani atmosféra nefunguje vůbec, tempo je pomalé, moc se zde ani nemluví, takže krom hlavního odvážného hrdiny, moc toho na chválu není. Čekal jsem daleko větší řežbu, tohle je hodně Light a málo efektní zkratka. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film bez jakýhokoliv scénáře a tak stupidní, že jsem jej vlastně ani nepochopil! Ale pochopil jsem, kdo je ten dobrej a kdo ten zlej a kdo hlavní hrdina. A ten je fakt frajer, v jakýmsi snad fiktivním středověku to řeže hlava nehlava většinou dvěma meči, kudlama a někdy i ručně nebo prostým šutrem vykydlí 3 nepřátele. Protivníky si vychutnává efektivníma fatalitama, podřezaný krky jsou jeho nejoblíbenější "finish", Karla Rodena probodne jakýmasi dvěma noži do žeber a ještě mu něco nepěknýho pošeptá při tom do ucha. Film je asi tak z 95% jenom akce a krvavá špinavá řezničina !!! Souboje sice sestříhaný, ale gore slušně viditelný z blízka na kameru, hlavní týpek macho největší a celý je to prostě stupidně zábavný ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak po pravdě spíš nic než moc. Těšil jsem se na Rodena, ale ten je bohužel ve filmu jenom asi 15 minut. Nemluvě o tom, že jeho postava je fakt mizerně napsaná. Těšil jsem se na přímočarou brutální středověkou řežbu, ale ze začátku se tam jenom kecá o sračkách a na první pořádnou bitvu si musíte počkat až někdy do 30 minuty. Navíc jak tu bylo již zmíněno, tak v případě tohoto filmu dostává definice neexistence scénáře úplně nový rozměr, teda ne, že by mi to úplně vadilo, ale toto byl fakt extrém. No aspoň závěrečná řežba se mi celkem líbila a film má krátkou stopáž, takže nestihne vyloženě nasrat, ale mohlo to dopadnout o dost líp.40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Špinavá syrová řezničina ze středověku, kde vizuální (nutno podoktnout výborná) stránka přebíjí prosťoučký děj. Tedy klasické vítězství formy nad obsahem. Některé obrazy v barvách šedé, bílé, černé, hnědé a rudé jsou velmi krásné - les, kraj lesa s bodláky, hrad za úplňku, co se topí v mracích... Jedinou výtku, ohledně obrazu, bych měl k přemíře zpomalených záběrů. Krev, která zvolna opuští křivící se ústa, je vpořádku, banda Sasů plazící se nekonečně dlouho po zemi rozhodně ne. Kdo má rád temné přímočaré příběhy se spoustou bojových akcí a vodotrysky krve, film si užije. Mně tentokrát sedl stejně dobře jako hudba v duchu dark wave (což ale může někomu vadit). V závěru jakobych zaslechl Lisu Gerrardovou, ale v titulcích jsem ji nenašel, a tak asi půjde jen o jednu z jejích četných napodobitelek (a možná ne). K.Roden je nechutně odporný, je tak odporný, že divákovi je hned jasné, jak dopadne.... A v jistém okamžiku jsem čekal, že se film překlopí do fantasy, leč nestalo se, a to je nakonec možná dobře... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Možno iba ak Annabelle Wallis. Ani neviem čo tu táto hollywoodska herečka robila. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Za pár bojových scén a sexi Annabelle som dal 1 hviezdičku, ale inak to bolo utrpenie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Filmy ze středověku mám rád, hlavně toho raného. Příběh z Anglie jedenáctého století mne tedy ihned zaujmul. Navíc to točili Britové a tak jsem doufal i v historickou korektnost co se týče výstroje, výzbroje, exteriérů atd... Britové většinou své dějiny znají na rozdíl od třeba Amíků, kteří když točí něco ze středověku končí to většinou průserem a papundeklovou výstrojí. Z tohohle filmu mám hodně rozporuplné pocity. Líbilo se mi to bahno, filtry, některé záběry na Normany v tipických přilbách s chrániči nosů... Oproti tomu saská vesnice připomínala spíše zahrádkářskou kolonii. Co to mělo být ty boudy z prken? Dějový konflikt nebyl nikterak originální a vše bylo předvídatelné. Hlavní hrdina mi pořád připomínal Vaase z Far Cry (to je ale můj problém :-) ! Udivilo mne však, že vesnici Sasů vede kočička, vyvoněná, nalíčená a všichni chlapi ji poslouchali. Na začátek středověku dobrý. Že to tam zajiskří bylo jasné... Vadila mi i hudba a zvuky. To moderní zpracování OK, ale někdy ty skřeky šly až do hororu a to nemluvím o tom, že se smrtí každého Bersekera se ozvalo zavytí nad lesy jak od vlkodlaka... Snadnost procházení nožíčku typu rybička drátěným kroužkovým brněním také zaujala. Ale abych byl objektivní, řada bojových scén byla slušná. Oceňuji i krvavost snímku, doba byla taková. Snad jen těch zpomalovaček tam mohlo být méně. A tak ve filmu asi nejvíce potěšila nejvíce účast Karla Rodena, který konečně nehraje rozervané muže, ale tady si střihnul normanského šlechtice. Dávám za dvě kudličky. * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V době raného středověku, přesněji po bitvě u Hastingsu (1066), přichází na králův pokyn na sever Anglie neohrožený tyran Durant (Roden) se svou armádou a svými dvěma syny, aby nastolil pořádek a rozprášil Saxonské hordy. Každodenní strach ze smrti panuje v jedné lokální vesničce až do té doby, než se zde objeví jakýsi Achillův nástupce a předchůce všech dalších nesmrtelných bojovných es, samozvaný vůdce, jenž přichází za účelem pomsty (jak jinak taky, že...) vraždy svého otce, Rodenova bratra. Jde tedy o, abych byl přesný, pomstu bratrovraždy strýcovraždou, což ovšem není vše, protože do hry vstupuje taky bratrancovražda, a to hned dvojnásobná. K příběhu to stačí, protože to je vlastně úplně vše. Vše ostatní je jen syrová, bledým filterm odbarvená řezba sečnými, řeznými a bodnými nástroji všeho druhu, přičemž se neštěří krví ani gore. Komu se líbil třeba Centurion, mohl by být spokojený, i když ten se tvářil přece jen kompektněji, no této sortě stále kraluje Barbar. Toto je čistá řezba paběrkující na hraně samoúčelnosti a guilty pleasure. Já s tím problém nemám. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o film, kde sa celá dejová linka zmestí zhruba do polhodinky, všetko ostatné je nepríjemne, miestami až trápne naťahovaná brečka zložená z neprirodzene a účelne spomalených záberov s cieľom dosiahnuť pozitívny efekt u diváka. Bohužiaľ, dosiahne sa pravý opak, prísnejší divák pošle snímok rovno do odpadu, menej prísny ho zaradí do podpriemernosti. Skrátka otrasná réžia. Jediné pozitívum je, že sa v snímku krvou nešetrí. Ale to na vytiahnutie zo šedivosti podpriemeru nestačí ani zďaleka. 35/100 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film asi mohl být kratší, místy rozhodně plynulejší. Trochu se tu přehání s atmosférou. Což na vhodných místech působí naprosto úžasně, skoro jak trailer na Witchera. Ale někde je to trochu únavné. Nicméně s jednoduchou zápletkou pomsty režisér vytvořil celkem poutavou řežbu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Debilní píčovina s nulovým dějem, zato s tunou ''efektivních'' zpomalovaček.Kdy už konečně ti režisérští dementi pochopí, že zpomalovačky okořeněné ichtylní muzikou nejsou ani efektivní, ani cool, jsou jen trapné, smešné a k hovnu.Andersonovi to trvalo dva zničené Residenty, tak kurva by snad mohli ti další dementi kolem už vědět, že je to k ničemu.Film má 87 minut a já měl pocit, že na něj koukám minimálně tři hodiny a to sem 50% stopáže čuměl do svojí Xperie a pouštěl si naučná videa jako vymaluj a vytapetuj si sám.Nebýt fajn Rodena (který je opět jediným světlým bodem v totální filmové žumpě, proč on tyhle štěky bere???) a krvavá akce.Nabubřelá pitchovina, hodná opovržení a zapomenutí.30%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl chvíli nadšený, jaký je to povedený hybrid syrové středověké řežby, silně stylizovaných obrazů, pečlivě promyšlených záběrů, zajímavé syntezátorové hudby... Chvilkami mi přicházela na mysl i nálepka "popkulturní Marketa Lazarová", no, snad mě za tohle kacířství nepřijde v noci strašit duch nebožtíka Vláčila. Nakonec se z toho vyklubala sice prostoduchá, ale esteticky přitažlivá podívaná blízce příbuzná Refnově lahůdce Valhalla Rising. Ovšem po působivém začátku začne postupně vycházet najevo její mnohem chudší příbuznost s Refnem, natož pak třeba s Vláčilem... Klady: 1)barevná i dialogová střídmost filmu hodně sluší 2)Annabelle Wallis. Zápory: 1)natáčet na rozbředlé oranici (snad kvůli větší rádoby syrovosti?) považuju za dost nešťastný nápad - Sasové (ani nikdo jiný) by snad nebyli tak pitomí, aby žili v blátě 2)ruční (částečně) kamera se k filmu hodí asi jako kurva do kláštera - tímhle hovadským způsobem zprasit tak vizuálně hezký film by měl být v kulturně vyspělé společnosti hrdelní zločin trestaný nějakou odporně sadistickou torturou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabývat se v tomto případě historickými nesmysly by vydalo na několik stránek, tudíž se tomu vyhnu a jen ocením vcelku povedené Normany, ačkoliv nechápu, proč postava Karla Rodena měla přes hubu černou včelařskou síťku. Jako ochrana to nefunguje a zhoršuje to viditelnost. Ale budiž. Líbila se mi celkem i sychravá atmosféra a i když na to vykouzlit jí člověk nepotřebuje nějaký extra talent, občas se stává, že jí režiséři cpou někam, kde nemá co dělat. Sem sedla jak p*del na hrnec. No a tim to asi končí. O bitkách ve stylu Ironclad, které jsem očekával, jsem si mohl nechat akorát tak zdát a o nějakých krvavých hodech se také nedá mluvit. Navíc hlavní hrdina byl nesympatický tupec a Annabelle Wallis zase nic neukázala, i když se tvářila, že jo. Myslel jsem si, že se během té hodiny dvacet budu nudit daleko méně. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pseudoumělecká céčková rubačka se zajímavou stylizací do skoro černobíla. Slušné syrové souboje ale nezachrání ochotnické herecké výkony, topornou režii a absolutní nedějovost. Ani jako celek to bohužel kdovíjak zábavné není. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový klasický film současného dramaticky akčního trendu. Je to hodně syrové, je to hodně dramatické bez jakéhokoli humoru, jsou tam postavy, které jsou jednoznačně kruté, no a pak spousta špíny a krve. Příběh je většinou jednoduchý, ale ono přece jde o tu atmosféru, která tu - co si budeme povídat - celkem je. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tahle středověká řezničina, na téma "Jak vykuchat proradného strýce a vlastní bratrance" byla fakt dost hustá. Každý začínající patolog, si přijde určitě na své, protože o detailní záběry proříznutých hrdel, vyvřeznutých vnitřností a hektolitrů krve, tady nouze rozhodně není. Takový o dost drastičtější William Wallace. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je fakt,že nebejt tam těch zpomalovaček,který byly úplně pořád,měl film asi čtyřicet minutek.Jinak ale normální film o pomstě,podle zcela zaběhlýho scénáře,se zcela neznámou partou ochotníků,což je při béčkovosti,až céčkovosti filmu jasný.Plivat na to nebudu,protože sem pomalejší chachare,a protože sem se ani zdaleka nenudil.50%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť drsný a tentoraz aj efektný britský pohľad na historický akčňák. Špinavý, barbarský a depresívno-atmosféricky ladený. Kvitujem, že aj málo ukecaný. O efekty sa opäť postaralo srbské štúdio. Jednoduchý príbeh pomsty na takýto žáner vôbec nevadí, podstatné sú akcie - tie sú pekne surové a je ich dostatok. Škoda, že kvôli efektu išlo dolu hodnovernejšie vykreslenie doby - napr. také účesy sú čisto z 21. storočia, mladé ženy sú síce špinavé, ale v tvári nalíčené a aj to oblečenie nie príliš korešponduje so stredovekom. Spomalené zábery sú síce efektné, ale aj s nimi treba pracovať s citom a dávkovať ich s rozumom, to isté platí aj o digitálnej krvi. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů, co jsem v poslední době viděl. Spíše odpad nežli 1*. Není to tak blbé až je to zábavná, jak zde někteří píší. Je to jen tupé, o ničem, nudné. Přišlo mi, jak kdyby ten film měl čtyři hodiny. Spíš jsem koukal na zeď než na ten film, abych se zabavil. Přitom obsazení vypadalo slušně. Roden, Skrein a Wallis. Jsou příšerní, všichni. Jediné pozitivum nevidím. ()

Reklama

Reklama