Reklama

Reklama

Mercy

  • Česko Hluboká voda (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tragický pokus jachtaře Donalda Crowhursta zvítězit v závodě Golden Globe v roce 1968 končí jeho šokujícím popisem osamělé cesty oceánem kolem světa. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

Marze 

všechny recenze uživatele

Charakterová studie o obyčejném muži s neobyčejnými ambicemi. Firth a jeho režisér našli něco tiše kontaktního až oduševnělého v jeho charakterové ztroskotání. Ale zdálo se mi to hned od začátku odsouzené k záhubě. Co začalo sladce a zábavně se rychle posunulo do filmu o odvaze a lásce. Film je natočen s upřímností a nestál zrovna malé úsilí, ale nemá žádnou myšlenku ke sdělení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Väčšina ľudí nakoniec spočinie v riadne označenom hrobe. Tento film je natočený o podvodníkovi, ktorého miesto posledného odpočinku je Atlantický oceán, čo je už dosť veľká hrobka. Pán Donald Crowhurst mal ženu, tri deti a svoj biznis, no predsa sa rozhodol toto všetko opustiť, aby sa vydal sám na more s cieľom, ktorý aj keby dosiahol, nijako by mu to život nezmenilo. Nevidím v tom nič chvályhodné ani obdivuhodné. Chválim ale veľmi dobrý výber hercov. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto si buď dáte, alebo zatratíte. Či kvôli príbehu, či kvôli obsadeniu alebo alebo len tak. Ako, keby to nebolo podla skutočnej udalosti, úplne viem, ako by to bolo poňaté. Našťastie to zobral do rúk schopný režisér, ktorý si nenechal dokurviť scenár nejakými prefetovanými predstavami scenáristu. Udržal to v rovine pozeratelnosti, ziadne siahodlhé depkárčiny a rozhovory s loďou. Taktiež ten samotný príbeh je pre mňa novinka a zaujímalo ma, ako to skončí. Lepší pokus s dobrým obsadením pri ktorom som si nešklbal kotlety. Našťastie. 3 z 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Renomovaný Scott Z. Burns sa rozhodol, že skutočný príbeh nezasadí len na otvorený oceán, ale bude sa pravidelne preskakovať medzi vodou, zemou a retrospektívami. Výsledkom je, že síce nezažívame Donaldove strasti a radosti tak intenzívne, ale na druhej strane sme aj svedkami reakcií na správy a vieme, ako sa cíti rodina a čo si myslia jeho sponzori. Pre mňa je nepochopiteľnou otázkou to, prečo bol vlastne Donald prinútený k ceste, i keď boli zrejmé technické nedostatky jeho lode. Áno, vysvetlené to bolo, ale predsa... V tomto subžánri ide o mierny nadpriemer, keďže ide o pomerne konvenčne prerozprávaný príbeh. Najväčším plusom je, že som sa opäť dozvedel niečo nové z tzv. novej histórie, kde je dôležitý každý individuálny osud, čo nie je určite málo. 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh amatérského mořeplavce Donalda Crowhursta účastnivšího se jachtařského závodu oblet světa bez zastávek a sám, který potvrzuje jedno zásadní pravidlo jakéhokoliv závodu. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Je to však film, od kterého nelze očekávat lecjaké námořní dobrodružství, napětí či drama. Je to jen taková obyčejná vyprávěnka ukazující jen daný skutek a nic víc. Chybí tomu silný příběh a patřičná hloubka, která by divácky vůbec dokázala zaujmout. On tráví čas na lodi kde polemizuje a občas zavolá domů, manželka s dětmi sedí doma kde sledují mediální zprávy o této plavbě a celý příběh v podstatě o ničem jiném není. Velmi pomalé tempo a unavující atmosféra jinak na atraktivnosti snímku nepřidávají. Zkrátka a dobře, komu se podaří u toho usnout a vydržet až do konce, zaslouží si Řád Zlatého filmu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nátačelo se na Maltě a v Teignmouth (Anglie). (griph)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama