Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démonická nálož utopená v krvi a vnitřnostech, podbarvená říznými metalovými rify. Slušní herci, solidní gore a sem tam se člověk i zasměje. První polovina sice občas mírně haprovala, ale ve chvíli, kdy se zjevili pekelní vyslanci, které začnou hlavní hrdinové krosit vším, co mají po ruce, jsem se bavil na výbornou. Celkem příjemné překvapení. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je Brodieho matka hospitalizovaná na psychiatrii, neostáva mu nič iné, ako sa nasťahovať k svojmu silno kresťansky veriacemu strýkovi do Greypointu. Chlapec ako je Brodie však len tak ľahko v tamojších končinách nezapadne. Je totiž vyznávačom metalovej hudby, pričom jeho vzhľad spojený s módou taktiež nenapomáha k splynutiu s davom. Zvrat nastáva v momente keď si spolu s partiou nových známych založia metalovú skupinu "Deathgasm". Inšpiráciu k prvému songu nachádzajú v notách od metalového idola Rikkiho Daggersa, ktorý ich nestihne varovať, že samotná skladba nie je len obyčajnou pesničkou pre nováčikov. Okolie inak pokojného, malého mestečka sa tak rázom mení v krvavé bojisko medzi posadnutými a preživšími, pričom príchod toho "najočakávanejšieho" kráľa všetkých démonov, Aelotha, sa ešte len blíži. Úplná šialenosť, ktorú som vzhľadom k tunajším názorom totálne podcenil (a dobre sa stalo!). Keď si predstavím koľko teenagerských hororo kokotín (česť výnimkám) na čsfd dostáva tri a viac hviezd, tak potom má "Deathgasm" nárok na hororového Oscara. Z môjho pohľadu nie len vďaka nápaditému príbehu dostatočne zábavné, sarkastické, s množstvom čierneho humoru, pričom som sa takmer po celú dobu nijak mimoriadne nenudil. Áno áno, atmosféra či napätie ide úplne mimo tohto snímku, ale ved tu stále kňúrate, že človek musí podaktoré horory brať odľahčene, TAK HO TAK BERTE, lebo "Deathgasm" je obsahom presne tým, čo pri iných snímkoch velebíte. Navyše, z pohľadu hororových prvkov je spracovaný na výbornú. Masky v kombinácii s gore sú na parádu, natočený je tento film taktiež kvalitne a nebyť toho amerického klišé (najkrajšia žaba sa rozhodne skoliť najväčšieho lúzera a pod.) či nie tak celkom dostatočne akčne očakávaného záveru, možno udelím tomuto splateru aj "jackpot" (trepem :D, nedal by som) - 70% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Brutal as Fuck! Představte si scénu, kde mladej metloš mlátí starýho démona... dildem (mno ještě je tam pak scéna, kde druhej metloš démona tím dildem ubodá, ale obávám se, že by to nevyznělo tak, jak by mělo... :-). Tak přesně o tom je DEATHGASM (a to DEATHGASM musíte přečíst takovým tím metalovým hlasem, kde zpěvák zpívá, jako kdyby chtěl vyblejt všechny vnitřnosti). Novozélanďani se zase a opět vytáhli, tenhle filmeček si totiž nic nezadá s o mnoho slavnějšími Jacksonovými Bad Taste nebo (a hlavně) Braindead, jde vidět, kde bral rejža inspiraci. Super, jeden z nejzábavnějších hororů tohohle járu, "I'm the Devil, I love Metal!" ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ač takový příšerný metal neposlouchám, zazněla tam tak krásná definice, že mě mrzí, že jsem si ji nezapamatoval. Zbytek je parádní prdel a brutální řežba zombíků, která se bez problému vyrovná těm nejlepším kouskům v čele s Braindeadem. Krev, nadávání, metal, prdel jako svině - co víc bych si mohl přát? 100% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Ne. Nuda? Jen mírně na konci. Gore? Celkem povedené až na to, že obchody s temperami měli veliké výnosy. Postavy? V rámci možností jedna pěkná blondýna, pár divnohochů a jeden skoro cool týpek. Příběh? Přesně co, co čekáte. Humor? Na tom to celé padá. Smysl pro humor ukradli asi rejžovi při procházce po ČR. Sečteno, podtrženo, Deathgasm je Metal splatter s nulovým vtipem, ale na druhou stranu je podán celkem zábavnou formou, ale ta Vás omrzí už ke konci filmu, který se mi zdál zbytečně zdlouhavý. Jednou ano, vícekrát NE!!!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)

Reklama

Reklama