Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Recenze (91)

hladass 

všechny recenze uživatele

Jako posluchač těch nejtvrdších metalových žánrů jsem se přirozeně na démonický splatter podkreslený metalovou hudbou docela těšil a současně se i podvědomě trochu bál naprostého zklamání... To se naštěstí nekonalo, přestože Deathgasm zůstal napůl cesty... Jednoduchý příběh o partě studentů, kteří díky prokleté písni promění celé městečko ve vraždící, démony posedlé maniaky poměrně rychle odsýpá, hlavní postavy jsou sympatické jedna vedle druhé, gore je v pohodě, ale co tenhle kus sráží je neskutečně trapný humor... Chápu, že natočit vážně pojatý horor s takovýmto příběhem asi není úplně nejjednodušší, ale Howden by se příště měl podívat alespoň na pár hororových komedií, jak v nich má fungovat humor a pro inspiraci ani nemusí chodit daleko... Takže Deathgasm jako splatter docela splnil mé očekávání, i když ke konci začínají stále se opakující scény být trochu únavné, jako komedie vůbec... Jo a z patnácti v titulcích uváděných kapel jsem poznal pouhých pět... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Smrtgasmus“ je gasmem, který se obvykle dostaví, když se místo orků rozhodnete pro změnu ošukat nějakou tu zubatou paní s kosou. „Hloupou a trapnou pičovinou“ determinujete zejména audiovizuální zvratek, u něhož vám slibují vtipné, neotřelé, kůl a brutální smrtmetalové orgie a nakonec předvedou dva dementní umaštěnce, zoufale se pokoušející za doprovodu vyteplených glamrokových transek o amatérský Braindead, jenž humorem i mentálně koresponduje leda tak s vegetativními impulzy pokerovaných chovanců hornických polepšoven. Tolik k základnímu výkladu odborných termitů. A vlastně už ani nemám víc co sdělit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bolestivé zklamání, a to nejsem zrovna typ hororového fanouška, který by se nějak extra těšil na metalový demon-splatter. Podle festivalových ohlasů se nicméně zdálo, že se Deathgasm líbí všeobecně všem a Nový Zéland loni nastavil komediálně hororovou laťku poměrně vysoko (Housebound, What We Do In the Shadows), takže jsem v podstatě na tuty počítal alespoň se zábavnou a bez problémů sledovatelnou kravinkou. Ale kdeže! To bylo TAK trapný! A předvídatelný! Jako vážně, já se za celou stopáž snad ani jednou nezasmál, a když jsem si sem tam snažil nudu ukrátit tím, že jsem tipoval, jaký další trapný pokus o humor by mohli tvůrci v příští minutě vytasit, tak jsem se několikrát strefil. Gore a masky jsou sice docela v pohodě (za to alespoň jednu hvězdu), ale působí to nudně a repetetivně. Všichni posedlí vypadají stejně, pak jsou probodeni / podříznuti / přeříznuti motorovkou, cákne vědro krve a znova to samý. Nuda, trapno, nevkus, nebrat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozjezd u tohoto filmu je naprosto ultimátní. Kdejaký fanoušek ultra blackened death metalu dozajista zaplesá. Toto nadšení ale utne moment, kdy si naplno uvědomíte, že tento film je vlastně splatter a ty death metalový hlášky jsou tu spíš tak trochu navíc. Přitom příběh je správně mimo, herci jsou perfektně ulítlí a celkově to má tak osobitou atmošku, až máte pocit, že to prostě k death brutal grindcore metalu patří. Ve výsledku uznávám, že tento film pro mě navždy zůstane nerozhodnou mezi humorem a splatterem. Oboje bohužel nepřijímám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film se značí jako komediální démonický splatter, ovšem humor režiséra je nulový, gore zde sice je, ale na mě až moc znatelná temperová barva, což rád nemám a ke konci je film už bohužel celkem ubíjející a přejete si konec. Film má smysl vidět pouze pokud posloucháte metal, pokud máte rádi blondýnky a kvůli celkem hezkým trikovým maskám, jinak mi to přišlo velmi slabé, naivní a místy i trapné. Story 4/10, Atmosféra 4/10, Gore 5/10, Vizuál 5/10, Akce 4/10, Zábavnost 5/10=45% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta první půlka bavila víc, než ta druhá. To klasický puberťáctví, v němž nechybí šikana, blonďatá buchta a láska k metalu, bylo totiž podáno celkem sympaticky a hlavně vtipně - snad ve třech případech jsem se fakt hlasitě zasmál. Ta splatterová část, kde dochází na fighty s démony, sice nabídne hodně umělý krve, střev a kromě motorovky dojde i na ne zrovna obvyklý zbraně (ano, mluvim o umělých ptácích a Venušiných kuličkách), ale masky bych řadil spíš k průměru: hlavní grázl Aeloth už zavání dokonce lehkou trapností. Ale blbina je to správná, o tom žádná. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec sa po tom, čo jeho matka skončila v base, musí presťahovať ku svojmu ujovi. Život v novej rodine a v zapadnutom mestečku ho však nebaví a jediné, čo ho drží nad vodou, je metal, ktorý miluje. Nájde si troch kamarátov a založia spolu skupinu s názvom Deathgasm. Úplnou náhodou sa dostanú k pesničke, ktorá sa im velmi páči a tak ju skúsia zahrať. Táto pieseň však prebudí temnú silu, ktorá zmení každého v ich okolí na démona. - Tento víkend som si plánoval pri úprave profilu pridať Deathgasm k najočakávanejším hororom roku s popisom, že od toho očakávam orgazmus pre hororového diváka. Do tohto štádia sa to síce nedostalo, ale je to pre mňa jeden z najlepších hororov roku 2015. Metalovú hudbu velmi nevyhladávam a môj názor na ňu je rovnaký ako u Mediny z tohto hororu - banda vrieskajúcich chlapov. Ja s touto hudbou ale problém nemám. Ústredné postavy sú pre svoje charaktery ako stvorené. Všetky vyzerajú velmi dobre a musím povedať, že herecké obsadenie je jednou z najsilnejších stránok tohto hororu. Ďalšou silnou stránkou je gore. Takýto démonický splatter sa len tak nevidí, takže tvorcovia mali volnú ruku. Gore je úplne perfektné, krv strieka úplne všade a všetko vyzerá naprosto dokonale. Pri jednom podrezaní mi to úplne pripomenulo legendárnu scénu z Haute Tension, ktorá je pre mňa najlepším podrezaním ever, ale táto sa jej pekne priblížila. Po komediálnej stránke funguje všetko naprosto dokonale a myslím si, že sa u tohto nedá ani chvílu nudiť. Najvtipnejšie boli pre mňa dvojitá poprava a kradnutie paliva. Tvorcovia z Nového Zélandu sa po minuloročnom Housebound opäť parádne predviedli a ukázali, že spolu s Austráliou sa im nedarí natočiť zlý horor. Spolu s Bloodsucking Bastards je toto pre mňa zatial najlepšia hororová komédia roku 2015. Pozerám že je to režisérov prvý film, takže miera môjho rešpektu voči nemu sa ešte zvyšuje. EDIT: 17.01.2023 - Je neuveritelné, aké indie horory vznikali len pár rokov dozadu. Na Deathgasm je jasne vidieť vášeň k hororovému žánru, ktorá momentálne na hororovej scéne tak strašne chýba a vytratila sa nevedno kam. Síce hodnotenie znižujem, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ou yeah, I'm helluva scary demon of metal hair! No, nemám chuť sa k tomu nejako rozpisovať, pretože ma to jednak akosi nebavilo a druhak to u mňa neúčinkovalo ani ako horor ani ako komédia. A tak nakoniec asi najväčším pozitívom pre mňa bolo, že som si pri tom spomenul na podobné, ale o dosť lepšie, osemdesiatkové "Trick or Treat" a "Black Roses". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi metalových fanúšikov, či už hudby alebo kultúry, aj keď zase uznávam, že občas to má niečo do seba a horory už v posledných rokoch tiež skôr sklamávajú, než potešia, takže od Deathgasm som radšej ani moc nečakal a ešte k tomu, keď hlavná zápletka, o metalovej skupine, ktorá pomocou špeciálnej skladby zmení obyvateľov malého mestečka na posadnutých zabijakov na mňa teda moc nezapôsobila, no nakoniec som veľmi milo prekvapený, až takúto žánrovú zábavu som teda nečakal. Hlavné postavy sú až prekvapivo sympatické a pritom ich tvoria inokedy takmer nezlúčiteľné typy, ako dvojica metalistov, dvojica nerdov a jedna typická školská blondína, ktorá si na neobľúbenosť nemôže sťažovať, takže mi vyhovovalo aj zoznámenie s nimi, no a čoskoro sa to už začne naplno rozbiehať, tempo je mimoriadne svižné, kombinácia metalu a brutality už snáď ani nemohla byť zvládnutá lepšie, pričom aj to splatterové prevedenie mi tentoraz vyhovovalo viac, než väčšinou, keďže aj nápadov je dostatok. Záver mi už síce neprišiel až tak kvalitný, ako prakticky celá akčná fáza predtým, ale tiež nesklame a v rámci možností žánru som si to užíval až do konca. Celkom spokojný som aj s humorom, párkrát som sa dobre zasmial a čo sa týka samotných zabití, nie sú síce až tak moc nápadité, ale jednoducho je tu toho plno, neustále sa používajú samé zaujímavé nástroje, ako napríklad motorové píly a tak na nedostatok krvi sa tu rozhodne nedá sťažovať, no hlavne pri tej odľahčenej atmosfére a metalovej hudbe ma to zabíjanie posadnutých veľmi bavilo. A ani vizuálne to nesklame, pre potreby filmu mi to až na pár momentov prišlo úplne ideálne. Takže pre mňa veľké prekvapenie, pri správnej nálade je to výborná zábava. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je Brodieho matka hospitalizovaná na psychiatrii, neostáva mu nič iné, ako sa nasťahovať k svojmu silno kresťansky veriacemu strýkovi do Greypointu. Chlapec ako je Brodie však len tak ľahko v tamojších končinách nezapadne. Je totiž vyznávačom metalovej hudby, pričom jeho vzhľad spojený s módou taktiež nenapomáha k splynutiu s davom. Zvrat nastáva v momente keď si spolu s partiou nových známych založia metalovú skupinu "Deathgasm". Inšpiráciu k prvému songu nachádzajú v notách od metalového idola Rikkiho Daggersa, ktorý ich nestihne varovať, že samotná skladba nie je len obyčajnou pesničkou pre nováčikov. Okolie inak pokojného, malého mestečka sa tak rázom mení v krvavé bojisko medzi posadnutými a preživšími, pričom príchod toho "najočakávanejšieho" kráľa všetkých démonov, Aelotha, sa ešte len blíži. Úplná šialenosť, ktorú som vzhľadom k tunajším názorom totálne podcenil (a dobre sa stalo!). Keď si predstavím koľko teenagerských hororo kokotín (česť výnimkám) na čsfd dostáva tri a viac hviezd, tak potom má "Deathgasm" nárok na hororového Oscara. Z môjho pohľadu nie len vďaka nápaditému príbehu dostatočne zábavné, sarkastické, s množstvom čierneho humoru, pričom som sa takmer po celú dobu nijak mimoriadne nenudil. Áno áno, atmosféra či napätie ide úplne mimo tohto snímku, ale ved tu stále kňúrate, že človek musí podaktoré horory brať odľahčene, TAK HO TAK BERTE, lebo "Deathgasm" je obsahom presne tým, čo pri iných snímkoch velebíte. Navyše, z pohľadu hororových prvkov je spracovaný na výbornú. Masky v kombinácii s gore sú na parádu, natočený je tento film taktiež kvalitne a nebyť toho amerického klišé (najkrajšia žaba sa rozhodne skoliť najväčšieho lúzera a pod.) či nie tak celkom dostatočne akčne očakávaného záveru, možno udelím tomuto splateru aj "jackpot" (trepem :D, nedal by som) - 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Mam mu změřit puls?",,?...má místo hlavy motor..." Metalový masakr ocení především fanoušci tvrdé muziky. Ne že byste u toho řičeli smíchem, vlastně se možná jen poušklíbnete. Ale šlapací muzika, krvopády, střeva ven, anální znásilnění motorovou pilou, vražedné vibrátory, létající hlavy, zvracející démoni a slušivé masky. Oddechová záležitost, při které se tvůrci zřejmě bavili více než diváci. Závěrečná krvavá lázeň potěšila... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že hororové komedie z Nového Zélandu jsou v poslední době velmi dobré. Howdenův první celovečerák má nějaké ty mouchy, ale ví jak na diváka a dokáže udělat dobře ulítlou podívanou, na kterou se jen tak nezapomene. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Pozrel som si to v eufórii po fantastickom Guns Akimbo, ale ostalo len sklamanie. Milo Cawthorne je úplne parádny metlák, presne taký, akého si pamätáte z puberty. Zápletka s novým domovom, drbnutým bratrancom a kresťanskými rodičmi je tiež výborná, ale ostala takmer nevyužitý. Miesto pracovania s ich dynamikou, sa po asi pol hodine film zmení na priemerný zombie/démonický gorefest, akých sme už videli stovky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, lepší nic nevědět. Při releasu jsem o tomto slyšel prvně, metal jde úplně mimo mě, takže jsem byl odhodlaný Deathgasm vypustit úplně. Okolnostmi dohnám jsem si jej přece jen pustil a musím říct, že to zas není tak mizerný, jak je tady prezentováno. Metal je ve schůdné formě, splatter je ve schůdné formě, nolanovský příběh asi mohl čekat málokdo, takže ve vztahu k záměru tvůrců je průserem jen a pouze humor, pro který zjevně pan Howden moc smysl nemá. Ostatně, já teda moc fandů do metalu neznám, ale že by tahle hudba měla jít dohromady s nějakým hahaha huhuhu, to mi moc nepřipadá. 2,5* to utáhne. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakaný nárez. Zo začiatku to síce vyzeralo na príšernosť, ale našťastie sa snímok zvrtol na veľmi zábavnú splatterovú jazdu s častými humornými hláškami a poznámkami. Atmosféra síce nebola ktovieaká silná, zato tu však bola slušná muzika a trefný čierny humor s akýmsi morálnym ponaučením. Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na parádne gore, na jeho nedostatok sa tu rozhodne sťažovať nedá, pričom bolo i výborne zvládnuté. Film treba brať s rezervou a hlavne len ako oddychovú zábavu, v tom prípade sklame len málokoho. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmu hned ze startu musím srazit jednu hvězdu, protože se příliš moc šťoural v muzice. A šáhl mi na můj oblíbenej grindcore, death metal a pornogrind. Tvůrci nám předkládají heavy metalový nadšence jenž na stěně mají plakát Cannibal corpse a hlavní song, kterej má být smrtelnou zhoubou lidstva je black metalová " balada ".Takže tohle je pro mě jeden obrovskej háček, páč evidentně autor ví o metalu naprostý hovno a hazí všechny metalový odnože do jednoho ranku. Pro diváka neposlouchající metal či grind nepodstatná věc. Pro mě je to ale zarážející. Jinak filmem zazní spousta dobré muziky, ale né všechna mi sedla do mýho stylu. Tváří se to jako hororová komedie, ale z obou žánrů je film tak na půl cestě. Humor sice sem tam obsahuje, ale není to takovej ten co vás posadí na prdel. Co se týče hororové stránky tak tu máme spoustu krve a gore efektů a některý jsou hodně povedený. Ale všechno kazí odfláklý až dětinský masky. Dávám 3 hvězdy. Rozhodně je to koukatelný, ale spíš pro fandy téhle muziky. Ostatní to asi moc nepobaví. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ono pokuď máte Hlavu plnou metalu, tak tenhle film je pro vás jako stvořený, kdyby tenhle film byl čistě jen o metalu, tak jako Metalhead tak by snad tvůrci udělali líp. Metalu je zde dost, je tu odkaz na slavné kapely, zpěváky, styl oblékaní a metalový pozdrav a tak vůbec, to je prostě poctivě udělaný a je vidět že v tomhle tvůrci věděli co a jak. Ale tenhle film neni jen o metalu je i démonech a posednutých lidech, tady co se týče zpracování tak posednutí lidé, vypadají opravdu dobře udělaný, je vidět že se tvůrci nechali hodně inspirovat špičkovým Italským hororem Demons (1985), ale ten hlavní démon Aeloth je docela flusátko a vypadal docela odule, takže z něho nešel moc respekt nebo nedej bože strach. Gore a násilí je tu celkem dost, ale mno......je to takové nemastné neslané a dost o ničem, je tu sice pár fajn zabití (robertky v hlavě, vytažená páteř) , ale zbytek je sice taky krvavý, ale je to nudný. Další zklamání přichází v hrdinech, přestože Brodie a Zakk sou jakž takž fajn, ale k zbytku party sem nějak nepřilnul. Komediální stránka byla ze začátku docela slušná, ale když došlo na tu hororovou stránku tak nic moc, navíc se tady docela dost mluví a akce je tu taky poskrovnu. Takže konečný verdikt : nebylo to špatný, ale to si radši pustím ty Demons a nebo Hlavu plnou metalu, v obou případech se mi toho dostane slušná porce a na tenhle film brzy zapomenu, což je škoda, fandil sem mu, takhle zůstávají jen velice slabé tři a vyčpělý pach síry . ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas to sice působí dost křečovitě a snaží se to za každou cenu až moc pobavit a šokovat, jinak je ale Deathgasm dalším poctivým důkazem, že Nový Zéland má opravdu co nabídnout a poslední dobou sype jednu parádní žánrovku za druhou (Co děláme v temnotách, Housebound atd.).Filmaři si sice hodně, hodně půjčují, ale Howden naštěstí není jen filmový fanoušek ale i snaživý režisér, který měl smrtelně dobrou ruku při výběru herců, protože Milo Cawthorne se fakt povedl a jeho přirozený herecký projev je hodně fajn i v tak úchylný píčovince.Mám rád tyhle hororový parodie a tenhle žánrový pokus přes kopírák se opravdu povedl.70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda metalu, teda jen jistých odnoží metalu, ale jsem. O to víc jsem zklamaný, jak se po skvělém úvodu celý film propadal do čím dál větších sra_ek. Hektolitry krve, slizu a tělních tekutin opravdu nepovažuju za nic úžasného a občasný cool humor to neměl šanci zachránit. Je to hodně promarněná šance, bohužel !!! 40% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keby sme s partiou videli tento film na strednej, tak je to KULT najväčší:) Je viac ako jasné, kde autor čerpal inšpiráciu, je to B-čková kopírka maestra Jacksona, z doby, keď zo všetkých a všetkého striekali hektolitre krvi. Mňa viac ako slasherová časť bavila tá metalová, kde sa robila napr. prdel z Immortal (znalci vedia:)). Čisto priemerné dielo, z ktorého však ide láska k väčšinovo podradným žánrom a aj preto sa mi na to pozeralo pozitívnejšou optikou ako väčšine:) ()

Reklama

Reklama