Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

To už snad Česká televize ani nemůže myslet vážně !! Ten (nez)odpovědný dobytek, co tuhle šílenou nehezkou a především trapnou, prý se tomu říká cool, pseudodokumentaristiku protlačil, by si měl urychleně vyndat hlavu z prdele a veřejně se omluvit národu za tenhle špatný vtip.. Nebo si skutečně doba a naprostá divácká většina tohle žádá ?? Když si jeden vzpomene, jak dlouho údajně musel Dan Přibáň se svou parádní trabantidysseou škrábat prstem na dveře na Kavkách, a teď vidí tohle, chce se mu skutečně blejt !! Protože tu na něj najednou na onom jiném prostoru vybafne nesympatický kašpar Adam Lelek, jakási kozí bradka v converskách, který ze všeho nejvíc dokumentuje především ten smutný fakt, jak naši veřejnoprávní krkavci se stále většími úšklebky mrhají našimi penězi.. Velmi zhovadile se mi jeví také skutečnost, že Česká televize dlouhá léta neměla na spoustu projektů koule a dneska je tady mají pro změnu v hubě.. Nebo je to celé jinak ?? Že by Čétéčko závidělo Novákům Láďu Hrušku, a tak se vytasilo s vlastním idiotem ?? Vy máte pseudokuchaře, my pseudodobrodruha a a pseudocestovatele !! A kdo z nich získá cenu Tragéd roku ?? ;) Že by remízka ?? Nicméně tohle se opravdu jen tak nevidí, takže doporučuju zatnout zuby a alespoň jednu epizodku si dejte !! Dobrou chuť !! A pokud vám to šmakuje, dobře vám tak.. Já si úplně vystačím s dvěma naprosto vyprázdněnými díly téhle do sebe zahleděné šmíry.. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Teď už něbudu vytočenej, že nám nefunguje klimatizace, ale budu šťastnej, že vůbec jedem, vóchochó!“ Pan Lelek zažívá ve svém seriálu opravdová dobrodružství, zkoumá hluboké pralesy, rozeklané hory a vyprahlé pouště… A já měl celou dobu pocit, že si ze mě někdo utahuje a věší mi bulíky na nos. A to nejen přepáleným komentářem pí Polákové, která před jakoukoli věc musí narvat nějaký ten šťavnatý přívlastek. Nicméně Lelek po celou dobu jen fňuká, vozí si zadek v autech, na lodích a platí si průvodce. Největším dobrodružstvím tak zůstává rozbitá klimatizace v autě, žraní různorodého hmyzu a hledání levného hostelu. No, být v dnešní době dobrodruhem asi není nic těžkého. Stačí nasadit slušivé konversky a trendy šátek s kšiltovkou a může se vyrazit. K tomu je Lelek tak ukrutně nesympatický, že je utrpení se na něj dívat a poslouchat jeho tupé žvásty. Soundtrack složený ze samých soundtracků mi trhal uši, i když jsem na to byl později připraven. Tenhle seriál mi trochu připadal jako nějaká parodie na cestování. Škoda, že to tvůrci rovnou nepřiznali, to bych šel s hodnocením výš. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Veliký TV průšvih! Tak to vypadá, když průzkumy ukáží, že frčí cestopisné pořady (Češi, Němci a samosebou Japonci dost cestují) a vyvstane projektové rozhodnutí svézt se na této vlně. Přiznávám, jsem „průměrný“ divák a cestovatelské pořady mám moc rád, ale druhý díl byl maximum, co hodlám, v rámci zachování duševního zdraví, vydržet. Chudáček zdivočelý mamánek hapal na (fujtajbl) slizké kládě a narazil si hrudní košíček! Auau au! To je k nesnešení! Doktoraááá! Ale anglicky válí, čili že by TV kurz AJ? Slovo dobrodruh či dobrodružství v sobě obsahuje minimálně jednoho parťáka, na kterého je spoleh. Televisní hrdina však podstupuje dobrodružství „sám“ se štábem za zadnicí. Ve světě to ovšem není ojedinělý model pořadu zaměřeného na ohromení peciválů u TV. Znám maníka, který s kámoši koupil PV3S, opatřili ji vele palivovou nádrží (někdo leží na peci, někdo na ohromné nádrži), naplnili ji a vyrazili do Nepálu. To jsou ale životaschopní kluci, ne jako hrdina DobroDRUHa. Jedna hvězda za podstoupené očkování a tím podporu zdravotnictví a za milý komentář Barbory Polákové. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem prvně četla kupu negativních ohlasů a pak mi o pořadu řekli (kupodivu) rodiče, kteří cestují tak na zahradu pod slunečník, že se jim to líbilo ..Koukla jsem se na díl z Tibetu a Himalájí a ...taky se mi to líbilo. Není to nic extra převratnýho, ale koncept i Adam (ač je zase skoro všem nesympatický) mi sedli .. Asi brzy hodnotit po jednom dílu, takže kouknu na další ..a za mě průměr ... A srovnání s Trabantama mi přijde docela neadekvátní .. ti se mi líbili ze začátku ..Hedvábná stezka, Afrika ..dneska, když už je kolem toho taky ten trapnej mediální kolotoč, je bojkotuju .. ()

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Maminčin mazánek si vzal červené kecky, sehnal prachy, uvázal si kolem krku šálu a vyrazil do světa, většího do sebe zahleděného blba, jsem snad ještě neviděla. V druhém díle si nakoupil papů, to spapat již nestačil, páč hapal - uklouzly mu kecky, dál to bude jistě taky napínavé, ale to už asi neuvidím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama