Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavou zápletku doprovází věrohodný obraz maloměstských reálií. Nehostinný svět snímku obývají hlavně překupníci s alkoholem, ukrajinské prostitutky a podezřelí byznysmeni. V těchto podmínkách narůstají kriminální zápletky, se kterými se zkouší poprat vrchní komisařka Iza Dereń. Tvrdá policistka musí čelit nejen zločincům, ale i byrokracii a posměškům kolegů. Aby mohla dovést vyšetřování do konce, musí se ponořit do temné minulosti vlastní rodiny. (Kino na hranici)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

regentor 

všechny recenze uživatele

Solidní krimi/thriller z Polska.Většina atmosféry je však dána prostředím a kvalitní kamerou.Samotná zápletka zase není extra inovací včetně obecných klišé, napojení církevních témat a dávné-temné minulosti řady postav.Samotné vyšetřování je potom založeno na řadě náhod a psycho rovině komisařky Dereň.Snímek který si své diváky určitě najde i u nás ale ničím nadstandartně nevybočuje , včetně téměř lineárního děje hry na četníky a zloděje.Sice není jasné kdo je kdo ale s ohledem na malé množství postav se to dá rychle vyšetřit.Na Poláky docela průměrná záležitost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od poľskej kriminálky som očakával viac. Chýbala tomu väčšia atmosféra, moment prekvapenia i zaujímavejšia zápletka. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje, že poláci jsou mistři jak ve způsobu vyprávění, tak ve filmařině. Příběh má poměrně hodně vedlejších postav, ale absolutně nehorzí ztráta orientace a to i přes to, že příběh nemá žádný vztahový kličky. Přímočarost a dynaminka se kterou nás Michal Ottowski prožene pátráním je obdivuhodná. Rozhodně se však nejedná o žádnou tuctovou kriminálku, která by v průběhu patrání opomíjela nové vznikající otazníky nebo napínavé momenty. Skvěle napsané postavy a jejich minimalistické dialogy, hudba, prostředí, to všechno dělá z Jezioraka hodně vydařenou temnější záležitost. Poláci i na středoveropském filmovém festivalu, který je bohužel tak trochu ve stínu Be2can potvrdili, že od režie, přes scénář, hudbu až po herce natočí v současné době prakticky cokoli v dokonalém provedení. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Základ pro napínavé krimi jak z partesu - provinční městečko i okolní lesy zahalené do podzimního sychrava, na nedalekém jezeře loďka a v loďce... mrtvá prostitutka. Následuje další nebožka a dva záhadně zmizelí policajti. Také uprchlý ilegální lihovarník patří do party a poté už pozvolna odkrýváme zvrácenou rodinnou historii, intriky papalášů, no a nechybí ani osvědčená klasika - vyhořelý blázinec. Propletenec máme vskutku přepestrý a napětí podporuje řádně ponurá atmosféra, se kterou si pohrála výborná kamera. Škoda, že paní podkomisařka byla taková nemastná, neslaná a její požehnaný stav jí chybějící charisma nepřidal. Jinak se mi tahle polská kriminálka se severským nádechem líbila. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v novembri 2013 v mestách Legionowo, Wieliszew a Serock (Poľsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama