Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott má opravdu neuvěřitelné výkyvy. Švindlíře zdá se natáčela jeho slabší a horší polovina. Většina filmu ujde, ale konec se svou překombinovaností sráží výsledný dojem ještě o nějaké to procento dolu (takže za 50%). Už začínám mít těch rádoby zapeklitých konců plné zuby, i když takový Basic asi jen tak nějaký film netrumfne. A když bych se měl vyjádřit k obsazení, tak vůbec nechápu proč zde hraje Sam Rockwell, ten je zde totiž naprosto zbytečný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a scenár tohto filmu je tak priemerný, že by z neho nadpriemerný film nedokázal urobiť ani Christopher Nolan a v minulosti ani Hitchcock. Vlastne je dobre, že ho natočil Scott, pretože scenáru kvality filmu aj zodpovedajú. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie, predstavte si, že by si sa takejto tuctovej látky ujal Brett Ratner. Scott síce netočí žiaden autorský film, cítiť, že tu iba hovorí kameramanovi, aby išiel tu ďalej, tu bližšie a nech je už konečne pauza na obed. Cage je tu ešte vo forme, v dobe vzniku filmu jeho výkony ale neboli ešte predmetom vtipných diskusií. Tak som si odškrtol ďalšiu chýbajúcu kolonku v Scottovej filmografii a to je pre mňa asi tá najväčšia hodnota tohto filmu. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nuda, nuda, nudaa. Obligátní "čekala jsem víc" ani nemusím zdůrazňovat. Vynikající Nicolas zahrál agorafobika Roye sice velmi dobře, to ano, ale on sám nemůže utáhnout celý film. Takže jsem se přistihla, že občas přestanu sledovat obrazovku a myslím na to, na co všechno v pondělí nesmím zapomenout. No a když se opět vrátím do reality, tak zjistím, že jsem o nic nepřišla. Letargii jemně rozčísla až jeho dcera, která se svou pubertální divokostí udržela mou pozornost u filmu až do konce. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď už má pršať, tak nech radšej leje. Toto že režíroval Ridley Scott? Jediné, čo u mňa film zachraňuje od odpadu sú pekné a vydarené kamerové filtre natoľko typické pre režisérovu tvorbu a hudba. Inak je to film uškriekaný, blbý, neskutočne nevtipný a nijak oslnivo zahratý s veľmi slabým námetom a rozuzlením. Veľmi nadhodnotený film a režisérovo najhoršie dielo.25% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama