Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Seriál "Bouřlivé léto v Britské Indii" je velkolepá sága z období britské nadvlády na indickém subkontinentu. Tento příběh plný vášní a složitých vztahů se odehrává ve zlomovém období let 1932 až 1947 a jeho středobodem jsou pohnuté osudy dvou rodin, britské a indické. Budeme svědky zrodu mnoha milostných příběhů, vyřčených slibů, střežených tajemství i politických intrik. Nahlédneme do tamějších spletitých vztahů mezi pány a jejich služebnictvem. Situace mezi Brity a místními obyvateli se komplikuje, napětí akceleruje a boj o svobodu a nezávislost začíná... (CBS)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nádherná, barevná Indie, jak v exteriérech, tak v interiérech, až rozmařilá výprava - zvláště pro tyto věci v hodnocení trochu nadsazuji. Jinak je příběh až do poloviny mírně nepřehledný, postavy se malinko pletou, celé je to jaksi pomalé a rozplizlé. V druhé polovině se to však láme a i při stále velmi volném tempu vyprávění nabírá na zajímavosti a napětí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavá ukázka britské a indické mentality a praxe pozdního kolonialismu. 1) O páté ráno mě probudil můj indický sluha s čajem. Podával ho, jak ho Angličané naučili, s mlékem a po místním způsobu převelice sladký. Napil jsem se a zjistil jsem, že mléko je jednoprocentní uhátéčko se sacharinem či stéviií či něčím podobným místo cukru. Pít se to dalo, ale potěšení mi ta břečka neposkytla._____ 2) I dvacetidílný seriál Indian Summers obsahuje očividně vše, co divák očekává, ale celkově nějak moc neuspokojí. Zdlouhavý zpočátku silně nepřehledný děj s hromadou postav pomalu plyne a divák uvažuje, zda má ten příběh bez šťávy vypnout hned anebo až po deseti minutách._____ 3) Nicméně druhá řada překvapivě nabrala dech a škála charakterů postav od klaďasů až po záporáky získala barvy jako Indie sama, byť se natáčelo v Malajsii._____ 4) Děj se totiž odehrává v oficiálním letním sídle vlády Britské Indie, v Šimle (stát Himáčalpradéš), v polovině vzdálenosti mezi dnešním Pákistánem a Nepálem. Kvůli moderní výstavbě a období monsunů zvolili filmaři Penang Hill a okolí Georgetownu na ostrově Penang v Malajsii._____ 5) A ještě pár zajímavých herců: 30letý Henry Lloyd-Hughes (tajemník Ralph Whelen), Alexander Cobb (mladý majitel pozemku Ian McLeod), 35letý hudebník Ash Nair, pátý ve druhé řadě malajsijské Superstar v roce 2005 (sluha tajemníka Bhupinder), 29letý Nikesh Patel (šéf úřadu tajemníka Aafrin Dalal) a 37letý absolvent Cambridge, charismatický Blake Ritson (muž Whelenovy sestry Charlie Havistock). ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Kolonizační manýry Britů v Indii a kvas odporu v době Gándhího- třaskavá směs. Poutavě a realisticky zpracováno. PO 9. dílu stále barvité, napínavé a poutavé. 2.řada zvedá laťku, kloubouk dolů před kritickou sebereflexí Britů ......, skvělý scénář, casting, výprava jako vždy dokonalá.... ()

zuzikaval 

všechny recenze uživatele

Opäť skvelé dielo z britských dejín. Začiatok mal trochu pomalší rozjazd, ale v ďalších dieloch to už malo správny dramatický spád (vzťah medzi britskou dámou z vyššej spoločnosti a indickým úradníkom, vražda, nemanželský syn, intrigy, exotické prostredie, krásne kostýmy). Odporúčam všetkým milovníkom historických minisérií. ()

daetoxx 

všechny recenze uživatele

Miluji historické seriály a díky tomu, že jsem nalezl tento zapadlý klenot, byla uspokojena moje touha. Myslím to tak, že věřím v existenci spousty dalších nepochopitelně zapomenutých seriálů, které hodnotilo zde na csfd jen hrstka lidí a kvůli tomu jsou tak těžko dohledatelné. Každý kdo se vyžívá ve sledování osudů hrdinů, které jsou jako vždy romantické, na pozadí nějakých historicky významných událostí, neměl by váhat ani vteřinu. ()

funesfilm 

všechny recenze uživatele

Príjemná zmena a návrat k dejovým seriálom. Veľká škoda, že dielov je tak málo. Krásna príroda, výprava a hlavne charizma hereckých predstaviteľov. Pohľad na obdobie, kedy sa lámali britsko-indické vzťahy a to doslovne i medzi obyčajnými ľuďmi. Druhá séria si zaslúži 100% hodnotenia. Určite k tomu pridal slovenský dabing, ktorý nám, našincom prostredie 30. rokov minulého storočia v Indii, priblížil vynikajúco. ()

Reklama

Reklama