Reklama

Reklama

Dračí srdce 3: Čarodějova kletba

  • USA Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (více)
Trailer

VOD (1)

Mladý ctižádostivý rytíř se vydává hledat padlou kometu, která podle pověsti obsahuje zlato, ale ke svému nemilému překvapení nalezne místo komety draka jménem Drago. Když ale Drago zachrání Garethovi život, vzniká mezi nimi pevné pouto, které jim může pomoci porazit zlého čaroděje a zastavit jeho hrůzovládu. Během velkolepé fantastické výpravy Gareth ve filmu pro všechny věkové kategorie pozná, jaký je skutečný úděl rytíře! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

pilarius 

všechny recenze uživatele

První Dračí srdce byla prostě srdcovka, dvojka byla děsivým Céčkovým přízrakem z hlubin pekelných, trojka je velmi poctivě odvedeným Béčkem. Co nám film nabízí? Po technické stránce dostatečně kvalitní CGI efekty, po té umělecké trošku slabší; herce, kteří povětšinou neurazí, ale ani nenadchnou - na zrzku se dá ale rozhodně koukat a vrchní rytířák na mě působil chvílemi až dojmem Stannise Baratheona z GoT, což je nepochybně plus. Děj je typický mix, na mysl mi přišly třeba filmy Eragon, Stardust nebo seriál Game of Thrones (a kdovíco ještě), je tak lepší nepitvat ani ten, ani zákonitosti světa, protože nedávají smysl. Zachraňuje to slušný soundtrack variací na hudbu z jedničky. Abych to shrnul: pokud se vám líbila jednička a jakožto ten, co radí všem fanouškům jedničky, aby se vyhnuli dvojce, tak na trojku se klidně někdy podívejte, protože vás na těch devadesát minut docela slušně zabaví. Nic víc od ní ale nečekejte. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Totálně průměrné fantasy, kterých jsou v televizi desítky na druhou stranu čekal někdo snad více? Většinou ty druhé až bůhví kolikáté díly už za moc nestojí tak, že asi tak. Humor je stupidní,drak zde až na konec nic nepředvede tudiž kdyby zde nebyl nic se vůbec nestane do toho narveme Římany, Hadrianovu zeď, kelty,druidy vykrademe si už po několikáté za sebou animák Rebelka a završíme to soundtrackem z jedničky, aby zde měl aspoň někdo nostalgické vzpomínky. Hlavní záporák hodně připomíná vůdce elfů z Pána Prstenů nevím jestli je to ten samý herec (pochybuji), ale ta podobnost tam je. Jsou daleko horší pokračování co vznikají než tohle (Dračí Doupě by mohlo vyprávět) . Mimochodem vyčítat fantasy, že to není podle historických přesností je asi taková blbost jako dívat se na Pána Prstenů a řešit kde Legolas bere pořád ty šípy. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako jednoduché televizní dobrodružství s nadstandardními efekty to funguje dobře. Oproti infantilní slaboduché dvojce se tvůrci trojky rozhodli udělat naprosto ideální věc: udělali z toho úplně něco jiného. Pokračování to je spíš jenom názvem a některými motivy a neslyšet povědomou hudbu a nějaké to kecání o kodexu cti, tak si na původní Dragonheart ani nevzpomenu. A to je dobře! Originál je stejně jenom jeden. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kolik máme takových těch filmů, kde jsou úhlavním tématem vyloženě rytíři a draci s minimimem opičáren okolo? Skoro žádné. Bohužel si první díl už nepamatuju a druhý jsem neviděl, v každém případě jsem se tady v komentářích dočetl, že si trojka nastolila svůj příběh a kromě kodexu na nic dalšího neodkazovala. A bylo tomu tak. Snímek naservíroval nepropracovanou, ale pohodovou zápletku, celkem sympatické postavy a překvapivě dobré digitální efekty na nižší rozpočet. Překvapil mě hlavně drak! Jen ty „velkolepé“ bitvy působily trochu komicky, spíš mi připomínaly záznam nějakého LARPu. Určitě to není úroveň velkofilmů, což se týká i kamery a střihů, ale zpracování daleko převyšovalo běžné filmy levnějšího charakteru. Nejsem ze snímku odvařený, místy jsem se myšlenkově až příliš uvolnil a nevnímal, ale netrpěl jsem a tuto jednoduchou pohádku přežil bez újmy a ve finále i s příjemným pokyvováním hlavou. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Dobrá fantasy je většinou provázena vysokým rozpočtem. Neplatí to ale i obráceně. Já tvrdím, že snesitelná fantasy se může vytasit i s chudým rozpočtem a ve finále je to stále koukatelné. To ovšem neplatí o tomto snímku. Peněz zjevně nebylo nazbyt. Ok, tak to se dá odpustit. Ale že je herecké obsazení neskutečně nudné až iritující, že je digitální drak naprosto nezajímavý, že děj je postavený na hlavu, že absolutně nefunguje ani základní náznak chemie mezi hlavními hrdiny, že jednání hlavních postav většinou nedává absolutně smysl a že většina scén by se dala za stejné peníze udělat stokrát lépe, stačí aby se neprofesionální divák zasnil...to už prostě odpustit nemůžu. Jen proto, že jsem viděl mnohem horší srágory ještě tomuto dílku neodpustím, že definitivně zhanobilo odkaz prvního Dračího srdce, ačkoliv ani to nebylo přijato z nekritickým nadšením. Ovšem kde jsou dnes časy Denise Quaida, Davida Thewlise a podmanivého hlasu Seana Conneryho? Smutný konec. Jinde bych u takto amatérsky natočené fantasy asi přimhouřil oko. Ale když si někdo bere do huby Dračí srdce, tak si nezaslouží žádné milosrdenství... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Rumunsku. (Terva)
  • Tvorba CGI efektů a vymodelování digitálního draka stálo filmaře 7 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama