Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Excelentní thriller se slabším rozjezdem, ale zato výborně vypilovaným finálem. Al Pacino je s přehledem nejlepším filmovým satanem a Nicholson s Keitelem mu nasahají ani po nehet na malíčku pravé nohy. Reeves konečně potlačuje fámy o svém neherectví! Pekelná pětihvězdičková záležitost, možno vidět několikrát bez ztráty jakéhokoliv kouzla... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný a ještě lépe zahraný thriller. Al Pacino zahrál další ze svých úžasných kreací a roli ďábla si vysloveně užívá. Keanu Reeves hraje jako o život a Charlize Theron jako psychicky rozpadající přítelkyně nemá chybu. Nejlépe jde film charakterizovat větou, kterou pronese Al Pacina "Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích"....... ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Demonicky thriller s uzasnym Al Pacinem a prekvapivym K. Reevesem, ktery dokaze nejen letat a kopat kolem sebe, ale i hrat ;) A atmosfera je opravdu "spalujici", triky nijak uzasne, ale precizni a pusobive. Cely film je pojat vizuelne komorne a pritom v nekterych scenach naprosto impozantne. A jeste jednou, Al Pacino... ja vim, ze se opakuji, ale to je proste PAN herec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neslaná nemastná mytologie, která je chvílemi doslova na odstřel kvůli faktu, že režisér dává moc velkou váhu realitě okolního světa se tu střetává se solidními herci a typicky jalovým scénářem středního proudu, jehož tvůrci se drží pořekadla " nevíme kde kdy jak - hlavně že máme Ala". Pacino je typicky řízkovitý frajírek s ohromující plejádou ksichtů, úšklebků a póz, kterého si jednoduše nelze nezamilovat a to i přesto, že tady hraje doslova krále záporáků. Škoda že Hackford je jen a pouze obyčejný řemeslník, který do jakéhokoli snímku o čemkoli nedokáže přenést potřebný drajv a dravost. Samotný Ďábel by to leckdy vskutku potřeboval. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokoušel sestavit žebříček nejlepších hereckých výkonů všech dob, Pacinův ďábel by byl určitě zatraceně vysoko. Brilantní studie, v níž drzý úsměv a divoké křepčení funguje stejně dobře jako Hackfordovo labužnické zneklidňování zvuky a temnými tóny orchestru. I Reeves boduje, ale nejvíc si cením scénáře, který dokázal nejen ustát kombinaci pekelnické fantazijní nadsázky s realistickým thrillerem, ale takřka geniálně jej zakomponovat i do existenciálního kontextu lidské marnivosti a nestability všehomíra. Pecka s náběhem na pět hvězd... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Charlize Theron dlouho zvažovala, zda roli Mary Ann Lomax přijmout, a to kvůli scénám, kde se měla objevit nahá. Již dříve ze stejného důvodu odmítla roli v Showgirls (1995). (Alfréda)
  • Brzdná dráha vozidla, které srazí člověka z ministerstva, je kolmo na silnici, ne ve směru jízdy. Stopy po pneumatikách jsou vidět ve chvíli, kdy se Kevin (Keanu Reeves) přibližuje a sklání k mrtvole. (AmonK)
  • V záběru, kdy se Mary Ann (Charlize Theron) zamyká v nemocničním pokoji, má na sobě levou pantofli. V dalším záběru, když se ohýbá pro zrcátko, má pravou. (PSJR)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama