Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim skouknuti jsem dal 4*, ale ted kdyz jsem to videl podruhy musim dat 5*. Nejspis je to tim, ze jsem film videl konecne v originalnim zneni. Rozhodne bych film neoznacil jako horor, ma hororovy prvky, to jo a v posledni pulhodine to vypada spis jak horor, ale presto to je porad hodne drsnej thriller. Navic se atmosfera porad stupnuje az se dostaneme do hodne hustyho finale. I kdyz ma film hodne promakanej scenar a peknou hudbu, porad by si nezaslouzil tak vysoke hodnoceni nebejt hereckejch vykonu. Keanu Reeves predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu, ale presto nema na Charlize Theron a Al Pacina. Charlize hraje fakt skvele a vyborne se meni od normalni manzelky po "blazna" a navic se ukaze naha. A Al Pacino predvadi neco neskutecnyho, role dabla mu skvele sedla a je fakt hodne brutalni. Ani mi nevadila delka filmu, protoze i kdyz jsem ho uz znal, tak jsem byl stejne napnutej. Po druhem skouknuti uz k tomuhle filmu proste nemam zadne namitky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Já pořád, odkud je mi ten chlápek povědomej a konečně jsem si vzpomněla, že jsme se kdysi potkali v Plzni na fakultě. Jojo, je nám vždycky dáno po větší moci toužit, tudíž lépe v pekle vládnout nežli v nebi sloužit... proto se tomu pánovi bude ve vlastech českých, kde jsme už dávno dokázali změnit nejoblíbenější hřích ješitnosti v ctnost, bude vždycky dařit až na věky věků amen. A já definitivně přestávám sbírat a vyprávět vtipy o právnících. Pravdivost a vtipnost nejdou moc dohromady. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že tenhle film asi nebude zrovna můj šálek čaje, takže jsem ho 26 let přehlížel. Nakonec jsem na to natrefil v televizi a potvrdilo se mi to. Když vynechám úvodní scénu u soudu, kde Keanu Reeves griluje Heather Matarazzo jako svědkyni, tak mě tam vlastně vůbec nic nebavilo. Pacinův výkon je teda bez debat skvělej, ale on sám těch 144 minut prostě neutáhne. Oceňuju, že závěr přišel s celkem skousnutelnou pointou. Už jsem čekal, že z toho vyleze daleko větší blbost. 40% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Zručně namixovaný koktejl kvalitní filmařiny, dobrého příběhu, správě moralizujícího námětu s hororovým nádechem a v neposlední řadě strhujících hereckých výkonů (zejména lahůdkového Pacina, který na sebe strhává veškerou pozornost)... A co je důležité, celý děj je precizně gradovaný, od svižného úvodu, až po grandiózní finále v Miltonově kanceláři nemáte důvod se nudit. Šmrncovní film, který s klidným srdcem doporučím filmovému laikovi i náročnějšímu divákovi. "Vanity, definitely my favorite sin..." 90% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Mohl si Taylor Hackford vybrat pro roli ďábelského Johna Miltona líp?? Al Pacino je naprosto dokonalý a o třídu převyšuje i snažícího se Keenu Reevse. Scénář je velmi dobrý, film vzdáleně připomíná Polanského Rosmary má děťátko, ale jinak se ubírá vlastní cestou a celé se to točí kolem té nejkrásnější repliky: "Ješitnost je můj nejoblíbenější hřích..." Kromě ješitnosti se dotýká i dalšího zajímavého tématu - bezohlednost. Kevin Lomax (Keenu Reeves) dělá všecko pro to, aby své procesy vyhrával, pravdu přechází s vidinou vítězství a dalšího zářezu na své právnické pažbě, dokonce nepřímo obětuje svou manželku, jen aby neprohrál proces. Snímek má dobrou atmosféru, která je dokreslena výbornou hudbou. Skvěle jsou skloubeny nadpřirozené prvky s realistickými a díky výkonu Al Pacina zřejmě začnu věřit na čerty..:-)) Závěr filmu je vynikající, skvělá pointa! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Ve finále snímku se John Milton (Al Pacino) promění v Lucifera coby padlého anděla. Tvůrci speciálních efektů výsledné podoby dosáhli kombinací masek odlitých z tváře Keanu Reevese (Kevin Lomax) a Pacina v roce 1997 a Pacina z roku 1972, jak vypadal při natáčení snímku Kmotr (1972). Rick Baker, který měl ve filmu na starosti vzhled démonů, Pacinovu masku ze 70. let získal od svého mentora a učitele Richarda Emersona Smithe, který měl v Kmotrovi na starosti make-up. (casyy)
  • Film byl původně zamýšlen jako blockbuster s větším množstvím zvláštních efektů a Al Pacino v něm odmítl hrát celkem pětkrát. Když režisér Taylor Hackford provedl se scénářem několik změn, nabídl ho Pacinovi znovu. Tomu se líbil, ale nemyslel si, že dokáže zahrát Miltona dost přesvědčivě a navrhoval místo sebe Seana Conneryho nebo Roberta Redforda. (novoten)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama