Reklama

Reklama

Redakce - zápas o přežití

  • Česko Redakce (festivalový název) (více)
Dánsko, 2014, 95 min (Alternativní 58 min)

Obsahy(1)

Udržet naživu největší bulvární deník v zemi a zároveň nepřekročit hranici zákona i etiky, to je každodenní chléb redakce Ekstra Bladet... Společně s filmaři nahlédneme na několik měsíců do zákulisí každodenní přípravy tištěného i online vydání největšího dánského bulvárního plátku. Novináři i šéfredaktor Poul Madsen se denně potýkají s právními i etickými otázkami a především se snaží čelit rychlému poklesu prodejnosti, na jehož základě majitelé deníku hrozí úplným pozastavením vydávání jeho tištěné verze. Bulvární kauzy ze soukromého života celebrit či politiků jsou střídány závažnějšími tématy, jako je plýtvání financemi daňových poplatníků či vyjednávání se somálskými piráty, kteří již několik set dní zadržují dvě dánská rukojmí. Měl by o tom Ekstra Bladet informovat a neohrozí taková reportáž oficiální kroky podniknuté za účelem osvobození zadržovaných mužů? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tak trochu doplněk k filmům Kapitán Phillips (pohled z lodi) a Únos ( pohled z vyjednávání) jako pohled z médií. Jinak ale dost managerského povídání, které v jádru říká pouze to, co už o situaci tištěných médií víme, a to že jim klesá náklad. Občas se něčeho prodá míň, občas víc, ale nakonec divák skončí tak jako redakce, která vlastně neví proč. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument došel k závěru, že k přežití novinových redakcí je třeba dělat živou televizi, debaty nad aktuálními tématy a v tištěné podobě tisku drby a senzace. "Pro mladou generaci  jsou noviny na počítači. Dostanou zprávu hned a nechtějí čekat do zítřka až noviny vyjdou. Musíme je naučit, že za internetové zprávy se musí zaplatit", říká novinář největších dánských novin se stoletou tradicí. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

zhlédnuta 58minutová verze _______ Dokument mě velmi příjemně překvapil, když v mnohém navázal na slavný seriál Newsroom, hlavně tedy v zodpovědném přístupu novinářů. A to se tady (narozdíl od onoho seriálu) jedná o bulvár! Jak je všeobecně známo, bulvár se dá vést i úplně jiným směrem, což bylo možné krásně vidět např. ve vynikajícím Klusákově dokumentu Dělníci bulváru. Tam si novináři s etickými otázkami hlavu rozhodně nelámali (nebo všechno spíš relativizovali). Už pro to srovnání ale stojí za to vidět obojí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama