Reklama

Reklama

Rádžasthán, země králů

(TV film)
  • Francie Inde : Rajasthan en 4 repères
Francie, 2013, 53 min

Obsahy(1)

Mytická země mahárádžů, paláců a vesniček, ve kterých se zastavil čas. Rádžasthán obývá téměř šedesát devět milionů obyvatel. Mnozí z nich ještě stále žijí v rytmu starých tradic. Rádžasthán, tento největší indický stát, ležící na severozápadě Indie, byl vždy výjimečným územím. Je kolébkou Rádžpútů, obávaných válečníků, jejichž chrabrost a smysl pro čest představovaly pro nájezdníky nejtvrdší oříšek. Turisty tam láká především nádherná podívaná. Paláce, vyznačující se okázalostí a starobylým půvabem, stejně jako pestrobarevné umění, přitahují každoročně stále větší počet návštěvníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

zette 

všechny recenze uživatele

Radzasthan je stat ve state, je unikatni svou atmosferou a krasnymi domy. Coz si myslim, ze se poutave preneslo i do tohoto dokumentu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Rádžasthán je nejstarší stát v Indii. Jedná se o klasickou Indii, na jednu stranu bohatou (honosné chrámy a paláce) a na druhou stranu velice chudou (ty ulice). Právě ty přelidněné ulice, trhy, stará kola a všelijaké povozy, to se mi na tom nelíbí. Do toho furt je horko. Co mě ale nejvíce zaujalo, tak ruční výroba koberců a především šperků. Je to strašně titěrná práce, a to ji dělají jen chlapi. Tak tohle by mě fakt nebavilo. [44. hodnocení, 3. komentář, 75%] ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět o tomto netradičním místě. Pojetí dokumentu je ale částečně nezáživné. ()

Reklama

Reklama