Reklama

Reklama

Matka Evropa

(festivalový název)
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestiletá Terra putuje spolu s matkou a zároveň režisérkou filmu po zemích bývalé Jugoslávie. Na cestě potkává inspirativní osobnosti, jejichž život výrazně ovlivňovaly historické hranice mezi státy. Zážitky a rozhovory reflektuje Terra v úvahách a dětských kresbách, které jako barvité animace podtrhují filmové vyprávění. S pokorou a zaujetím sledujeme interpretaci světa, otázky národnosti, politiky, historie i přírody očima malé holčičky, která se v určitých momentech sama stává naší učitelkou a rádkyní. Intimní rozhovor režisérky s dcerkou je netradičním pohádkovým příběhem o místě, ze kterého pocházejí. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový výlet do Jugoslávské minulosti s občasným používáním archivních materiálů. Když tedy zrovna něco neplácá ta holčička. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Dokument, je točený jakoby z pohledu malé Terry, jejíž dětská naivnost a bezprostřednost, má zřejmě sloužit jako kontrast ke zdi předsudků a společenský vztahů, kterým je ovládán svět dospělých. Bohužel to nefunguje a dokument v 80 minutách neustále opakuje totéž poselství, což se velmi brzy stane únavné. ()

Reklama

Reklama