Reklama

Reklama

Merlijn se už školy nebojí

(festivalový název)
  • Nizozemsko Merlijn en de Rode Appel (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Životopisný
Nizozemsko, 2013, 15 min

Obsahy(1)

Téměř šest tisíc dětí se v Nizozemsku ze zdravotních důvodů neúčastní běžné školní docházky. V případě jedenáctiletého Merlijna za to může autismus – vrozená porucha, kvůli níž se například v místnosti plné dětí nedokáže soustředit a správně komunikovat. Merlijn je přitom bystrý a inteligentní chlapec. Ze svého hendikepu si dnes už naštěstí nic nedělá a velmi si váží přátelství s kamarádem Leonem, který ho jako jeden z mála bere takového, jaký je. Za podpory rodičů se Merlijn učí doma a věří, že se do výuky dokáže plnohodnotně zapojit pomocí projektu, který ho přes webovou kameru propojí s ostatními spolužáky. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument pro děti 8-14 let se sociální tématikou. Vůbec těm dětem nezávidím žit tak hnusné přelidněné polnaté afrozemi jako Holandsko. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou tohoto dramatu je fakt, že hlavní roli hraje chlapec s tak lehkou formou autismus (alespoň co je z filmu možno usoudit), že působí spíš jako špatně vychovaný rozmazlený fakan, neochotný respektovat pravidla, a bohužel tak nepřibližuje problematiku autismu ve světle, které by si toto onemocnění zasloužilo. ()

Reklama

Reklama