Reklama

Reklama

Apollo 2014

(pořad)
Dokumentární / Hudební
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Dokumentární snímek zaznamenávající prestižní ocenění české hudební kritiky Apollo 2014 v holešovickém klubu Podnik a zároveň mapující stav současné tuzemské hudební scény v reflexích, portrétech a koncertním vystoupení sedmi nominovaných muzikantů: Adriana T. Bella, Borise Carloffa, Lenky Dusilové & Baromantiky, skupin Dva, Kieslowski, Sklenik a Zrní. A také doporučení hlasujících porotců – kritiků, koho v české hudbě poslouchat a podpořit. Netradiční pohled do zákulisí akce, která vznikla jako reakce na nespokojenost se zavedenými hudebními cenami Český slavík či Anděl, které spíše straní popularitě interpretů, ale mnohdy opomíjejí skutečnou hudební kvalitu. Kamera Z. Kunc. Režie Š. Šafránek. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Tak proč né. Načla jsem svý železný zásoby drinku ClubMate a podívala se v televizi na dokument o hudebních cenách, který nikoho nezajímaj, protože maj v nominacích kapely, co nikdo nezná. Ale vyhrál můj oblíbenec Adrian T. Bell, takže asi cajk. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Kolik let jsem se snažil sledovat, poslouchat, dokonce mít rád(!) český "indie mainstream" (ne až takový oxymorón, jak jste si mysleli) - nemá to cenu! ... Lence Dusiové vlezlo mlíko definitivně na mozek a mele naprostý pičoviny; a bohužel přesně tak zní i její hudba (dokonce ji už zbártovatěla i ruka(!))... Narcis Carloff na pódiu bezostyšně onanuje, až mu z toho špiní pindík a já se ptám: kde je Rada České televize, když ji potřebujeme?! ... Poslední věc, na které se podílel žánrový oportunista (s)Kleník, a nebyla to úplná blbost, byl Scion v devětadevadesátým... Kieslowski začli zpívat česky, takže z nich teď lezou tzv. chytrý texty (slovní hříčka, pointa, překvapivé přirovnání, teplá lidská pravda, atd.) - nechutně šprťácká kapela... Ty dvoje hipíky pro holky z fildy (Zrní, DVA) jsem eště ochotnej jakžtakž tolerovat... A vyhrál to Bell, kterej asi nikomu nevadil. Komu by taky mohl vadit dospělý pop se špetkou blues a country (strašně zajímavý, fakt že jo)... Ať žije tato anketa oduševnělé kvalitní hudby eště mnoho let a já si jdu radši pustit ňáký dementní primitivní kromaňonský bordel. ()

ZaFi. 

všechny recenze uživatele

"... My jsme se tady vlastně potkali a teď bysme měli jako vybrat, kdo teda vyhraje" Dost stručně a výstižně už to zachytil spacylemon, ale přeci jen něco málo napíši. Na tento pořad jsem se podíval čistě ze zvědavosti! (Ne snad, že bych tuto hudbu poslouchal!) Apollo jsou hudební ceny pro kapely, které poslouchá opravdu div ne jeden z miliónu. Samotný "ceremoniál", kde všechny kapely zahrají svoji jednu píseň, má skutečně nevysokou úroveň. Vítěz - Bell - řekl bych, že oprávněný (i když ani za Zrní bych se nezlobil). Jen jsem jaksi nepochopil, proč je vůbec v nominaci, vzhledem k tomu, že je to Brit, který navíc ještě zpívá anglicky. ()

Reklama

Reklama