Reklama

Reklama

Šílení střelci

(seriál)
  • Velká Británie Killing Spree
Velká Británie, 2014, 12x46 min

Režie:

Tom Weller

Kamera:

Tom Weller

Hrají:

Gianni Versace (a.z.), Christopher Slade (vypravěč)

Obsahy(1)

Řádění některých vrahů šokovalo svět. Poznejte pozadí vybraných případů. Proč střílel Anders Breivik, kdo vraždil na Kolumbijské střední škole nebo kdo je zodpovědný za smrt pěti prostitutek v Anglii? Když na sebe čas od času upozorní šílení střelci, přirozenými okamžitými reakcemi na nepředstavitelný, nečekaný a neuvěřitelně násilný sled událostí jsou šok, nevíra a zděšení. Ať už jde o muže, který vystřílel celou vlastní rodinu, nenápadnou zaměstnankyni pošty, jež obrátila zbraň proti svým kolegům a spolupracovníkům, a nebo zákeřného zabijáka policistů – jejich činy nelze omluvit. Díky napínavému dokumentárnímu seriálu Šílení střelci bychom jim ale mohli aspoň částečně porozumět. Šílení střelci nabízej detailní pohled na vyšetřování vražedných událostí, výpovědi těch, co se jich účastnili, a odkrývá pozadí šokujících činů. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že bude využitých viac autentických záberov, no zároveň musím uznať, že počúvať výpovede preživších, bolo naozaj bolestivou skúsenosťou. Divák sa dozvedá pomerne dosť informácii o samotných útočníkoch z pohľadu súkromia či postupného formovania ich osobnosti. A to je zrejme najväčším plusom tohto dokumentu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shledl jsem nekolik dilu. V diku o asocialnim bomberovi. Az mrazi, ze se nekdo po 70 letech shledne v nacisticke ideologii nemecke vyssi rasy. U nekterych strelcu se nepodarily zjistit duvody jejich chovani. ()

Reklama

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, bavilo mě to, jak se zaměřili i na to, co bylo spouštěčem zločinu, proč se to vlastně stalo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších dokumentárnych seriálov o vrahoch. Každá jedna epizóda je zaujímavá svojou krutosťou a beštialitou. Či už je to Anders Breivik, ktorý v Nórsku postrieľal partičku liberálnych šialencov a slniečkárov, alebo dvaja kamaráti a spolužiaci, ktorí v 99tom vystrieľali svojich spolužiakov a iných žiakov ich školy. V seriáli je síce reálnych záberov pomenej, ale zato rekonštrukcia činov je spracovaná kvalitne a vierohodne. Komentátorov hlas nieje otravný, čo väčšinou tiež býva chybou dokumentu. Rozhodne by si tento seriál zaslúžil aj druhú sériu, pretože tých ohavných vrážd a útokov sa vo svete stalo požehnane. Rozhodne tento dokumentárny seriál odporúčam. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama