Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Kallenová nebojuje pro slávu. Bojuje za respekt. Film "Ring volný", natočený podle skutečné události, představuje Meg Ryan jako odvážnou a skoro drzou manažerku boxu, která se snaží z obyčejného chlapíka Luthera Shawa udělat světového profesionálního boxera se "smrtícím" úderem. Jackie chce pomoci Shawovi dostat se do soutěže číslo jedna, a tak přemluví zkušeného trenéra Felixe Reynoldse, aby zanechal odpočinku a začal znovu pracovat. Než však trojice uskuteční svůj velký sen o účasti na šampionátu, nejdříve musí zjistit, jak se v ringu i mimo něj pohybovat. Nejde o to, jak hluboko padneš. Důležitější je vstát a tvrdě bojovat dál. RING JE VOLNÝ! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Malý pivo", které vyrostlo mezi provazy, dospělo a nehodlá se vzdát svého snu - a když už nemůže boxovat, tak do toho chce aspoň kecat. Nenáročná zábava, ale Meg je v tom opravdu moc dobrá a její svěřenec vlastně taky. Neobejde se to bez frází jako: "ty nemusíš bojovat o tilul, ty už ho vlastně máš", ale co jiného má říkat manažérka svému svěřenci? "Vyflákni se nato, jsi sralbotka"? Ty hlody v tomhle prostředí nějak nevadí, patří tam a kromě toho mě ten finální zápas docela vzal :-)). ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Absolutně rutinně natočená boxerská jednohubka, která neobsahuje NIC, co byste už neviděli někde jinde a mnohem lépe. Meg Ryan je v roli boxerského manažera uvěřitelná asi tak jako by byl Stallone v hlavní roli Města andělů a i Rocky 5 je oproti Mezi provazy vrcholem žánrové invence. (Hvězdička navíc za to, že se na Meg Ryan dá alespoň koukat.) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skutečná Jackie Kallen to opravdu neměla lehké. Tím pádem tuhle naivní a zoufale neoriginální limonádu sestavenou z kousků všemožných sportovních filmů mohla přežít se zdravým rozumem snad jen díky extrémně pozitivnímu naladění - které se teoreticky dá pochopit po té její koketerii s paní Zubatou. To ale nic nemění na tom, že Ring Volný je neškodná tuctovka na jedno podívání. Sice neurazí, ale ani nenadchne, nicméně Charles S. Dutton ví, co dělá, jak za tak před kamerou, Omar Epps v předHouseovské éře taky není špatný, a Meg Ryan tu lehce po čtyřicítce vypadá velmi dobře. Takže 60% může být, ne že ne. Ale těsně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A že je to sračka je asi taky volný. Meg Ryan je taková půvabná šmudla, která se pro tuhle roli hodí asi jako komunisti na sraz bojovníků za lidská práva . ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že tento "malý" film s Meg Ryan, která už opravdu není hvězdou, dokáže překvapit. Nejde zde o překvapení oscarové nebo nějak extra kvalitní, ale o fakt, že film o ženě trénujícím boxera dokázal být cca polovinu doby opravdu zajímavý. Kdyby Charles S. Dutton udržel kvalitu po celou dobu možná by došlo i na 4*. Meg Ryan po dlouhé době předvádí výkon, na který se stojí za to podívat a Omar Epps není také vůbec špatný. Mohlo to být o hodně horší, takže jsem rád, že mých 106 minut nebylo věnováno do naprosté kraviny. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Boxerská tuctovka, jakých jsou desítky. Tato se z té dlouhé řady snaží vyčlenit alespoň nahou Meg Ryan. Ono co jí také zbývá, když ve své roli je opravdu trapná. Všechna klišé zde najdete v míře vrchovaté a jako bonus i tragickou režii, které je i při boxérských zápasech statická až hrůza. Snímek, který za obětování 106 minut vašeho života nestojí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O ničem, chvilku si to hraje na Rockyho, pak zae na nějaký drama, ale furt to je blbost a jako třešnička na dortu je závěrečnej zápas, kterej snad ani nemá cenu komentovat, dost trapná záležitost a k tomu všemu tady Meg Ryan vypadá zbytečně staře, i když by nemusela ()

sud 

všechny recenze uživatele

Prázdný a nepřesvědčivý film, na který jsem se s podivem vydržel koukat do konce. Meg Ryan u mne zůstane navždy křehkou zamilovanou kráskou a ne tvrdou manažerkou boxu. P.S.: Původně jsem chtěl film srovnávat s "Million dollar baby" (natočeným ve stejném roce), ovšem to by byla urážka Eastwoodova skvostu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Příběh je průměrný, ale jelikož mám slabost pro Dr. House a jeho lékařský tým musím přidat *, (pro ty méně chápavé: Omar Epps alias DR. Foreman z Housova týmu). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +pořádné finále, Tony Shalhoub, Meg Ryan, atmosféra -trochu trvá než proniknete do příběhu/// Boxerské filmy jsou svérázná kategorie, kdy to buď vyjde nebo ne. Většinou ano, ale záleží na tom, jaký je příběh, jestli v tom filmu jsou emoce a především pak jestli tomu nechybí velké boxerské finále. Tohle všechno tenhle film má. Chvilku si sice zvykáte, že neboxuje Meg Ryan ale její objev Omar Epps. Když si však zvyknete, tak už se vezete, protože Meg Ryan má charisma a český dabing jí v tom neubližuje. Finále jsem si pustil 2x :-)/// Celkem 70%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nápad a příběh - to bylo docela dost silné. Životopisné prvky, drama atd - to vše v tomhle filmu najdeme, ale mohlo zde být toho vybroušeno více. Nejsilnější je zde příběh no. Herecké obsazení není špatné. Ale boxérské zápasy - no mohlo to být lepší a reálnější. Váhám mezi 2 a 3 hvězdou - je to opravdu na hraně, ale volím druhou hvězdu. Ve výsledku lehce slabší průměr. Hodnotím na 48% = ** ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Film jsem si koupil jen kvůli Meg Ryan, jelikož ten její cukrový ksichtík můžu. A taky mám rád filmy o boxu. Jenomže tady se úplně všichni chovají jako debilové a to celý film! Ach jo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa rozhodoval medzi * a **. Najhorší boxerský film aký som videl, podstatne horší ako najslabšia časť Rockyho. Otrepaný a plytký scenár, nezaujímavé postavy a jeden z najtrápnejších koncov. Meg musela klesnúť veľmi hlboko, že sa na toto dala. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na film som sa z počiatku veľmi nespoliehal, ale nakoniec som zistil, že je to celkom fajn zábava, taká malá chuťovka na nudný večer a potom spať... ()

Reklama

Reklama