Reklama

Reklama

Důstojník a džentlmen

  • Česko Důstojník a gentleman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je bez práce a přihlásí se do armády. Pak se zamiluje do krásné Pauly. Zack Mayo (Richard Gere) přichází do školy pro důstojnické uchazeče s touhou stát se námořním pilotem. Instruktoři nováčky varují, aby si nic nezačínali s místními dívkami, které se chtějí za každou cenu stát důstojnickými ženami. I přes tato varování se Zack do jedné z nich zamiluje (Debra Wingerová). Během 13 týdnů speciálního výcviku se naučí disciplíně, lásce a přátelství. (ALFA VIDEO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pod vedením seržanta Emila Foleyho by se ze mne pilot US Army rozhodně nestal. Já totiž neumím spontánně řvát "Yes, sir!" a na jakoukoli buzeraci reaguji více či méně v rozporu s platnými předpisy. Jenže já si to mohu dovolit, protože jsem nikdy netoužil po letecké kariéře, ale takový Zack to má těžší. Problém s autoritou má stejný jako já. On se však nechce vrátit na ulici, ale zároveň nehodlá ani ohnout hřbet. To je prostě dilema, které mě baví a souboj těchto dvou osobností zrovna tak. Je to zábavné, má to náboj a dokázalo to ještě zvýšit můj odpor k vojenskému stylu života. To si zaslouží velkou gratulaci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl film Důstojník a džentleman, tak jsem si myslel, že Richard Gere je takovej hereckej milovník, kterej se herecky nikdy moc nepředved, ale zato si užíval milostných scén habakuk, ačkoliv byste to do něj vůbec neřekli. Jenže po shlédnutí tohoto filmu musím říct, že tady předvedl asi nejlepší chlapskou roli v jeho dosavadní kariéře. Film na první pohled působí, že se bude jednat o takový ten mix romanticko-komedie-dramata, což tak vlastně i je. Ta romantická linka ale ničemu vůbec nevadí. Není to takové sladkobolné, jak by se mohlo zdát. Dokonce je ve filmu velitel pěšího pluku – herec Louis Gossett Jr., u kterého naprosto chápu, že za to ztvárnění dostal Oskara. Toho bych neměl problém přiřadit bok po boku k plukovníkovi Kurtzovi z Apokalypsy, když jsem viděl, co ve filmu předvádí. Vůbec bych neřekl, že tenhle herec z Hvězdné brány má takovou hereckou historii a klobouk dolů. Film jsem si opravdu užil. Přes to všecko je v něm takový ten chlapskej duch, co dnešním filmům zatraceně chybí. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

40. Zlatý Glóbus za rok 1982 - cena (2) - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Louis Gossett Jr., *Nejlepší filmová píseň - "Up Where We Belong" - Hudba Jack Nitzsche, Buffy Sainte-Marie, text Wilbur Jennings + nominace (6) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herečka (drama) - Debra Winger, Nejlepší herec (drama) - Richard Gere, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Keith, Objev roku (herečka) - Lisa Blount, Objev roku (herec) - David Keith ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapeni. Kvalitni romantika o hladovych zenskych po vojenskych rekrutech americkeho letectva. Dobre vykresleni jednotlivych postav a vycvikoveho centra. Scenar taky chvalim, mozna jen samotny zaver filmu si mohli tvurci odpustit. Presvedcive jsou i herecke vykony, ac nemam Gerea rad, v tomto filmu byl vyborny a dost mozna se jedna o jeho nejlepsi roli. U me je Dustojnik a dzentleman jen krucek od plneho hodnoceni a celkem se divim, ze ma jen 70%... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aký bol výcvik prežitia?“ – „Prežil som.“ Mám rád filmovú reč Taylora Hackforda. Od jeho prvého známeho filmu (výcvikovej ľúbostnej drámy DÔSTOJNÍK A DŽENTLMEN) až po jeho neskoršie a ešte slávnejšie kusy (DOLORES CLAIBORNEOVÁ, DIABLOV ADVOKÁT, RAY), mu záleží na postavách. Áno, niektoré z jeho snímok sú slabšie (únosová SKÚŠKU ŽIVOTA), ale aj v nich nie je dôležité, čo vybuchne (nič proti výbuchom), ale to, z akého (a do akého) bodu sa postava v priebehu deja dostane. Bez toho, aby psychológia bola prízemná, vyložene zjednodušujúca, alebo patetická. Naopak, Hackfordovi zdanlivo silní hrdinovia (Richard Gere, Kathy Bates, Russell Crowe) sú ubolení a už v relatívne mladom veku zničení (napríklad strašnými rodinnými podmienkami). DÔSTOJNÍK A DŽENTLMEN je dobrý film s dobrým Richardom Gereom (škoda, že v podobne kvalitnom štýle si nevyberal scenáre aj neskôr, veď jeho Zack Mayo skvele pripomína najlepšie postavy Roberta Redforda - napohľad bezstarostného krásavca, v skutočnosti vštekými a hlavne sám sebou opusteného samotára uprostred davu), krásnou Debrou Winger, solídnym Robertom Loggiaom, poctivým príbehom a oscarovým Louisom Gossettom Jr. ()

Galerie (101)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama