Reklama

Reklama

Hradní tajnosti

(seriál)
  • Velká Británie Secrets of the Castle
Velká Británie, 2014, 60 min

Obsahy(1)

Tým, který stojí za sériemi Viktoriánská farma a Eduardovská farma – historička Ruth Goodman a archeologové Peter Ginn a Tom Pinfold –, se vydají na svou snad nejambicióznější cestu do minulosti, když se pokusí ve Francii postavit skutečný středověký hrad. Stavba probíhá už od roku 1997 a nyní je ideální čas pro naše tři neohrožené dobrodruhy historie, aby v této nádherné stavbě pomohli znovu vytvořit autentický středověký hradní život uvnitř rostoucích zdí. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

To si na sebe tedy vzali břemeno na desetiletí. Třeba u nás je zřícenina hradu Lukov nedaleko Zlína Hnutím Brontosaurus opravován od devadesátých let. A vlastně cílem je hlavně setkávání lidí. Jsou to hodně podrobné práce. Shlédl jsem první díl. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět o středověkých hradech. Šlo o zajímavý experiment, ale způsob natočení mi přišel nesmírně nudný. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Hrad Guédelon o který jde v dokumentu, leží v obci Treigny v departementu Yonne přibližně čtyřicet kilometrů jihozápadně od města Auxerre. První díl navýsost zajímavý .... ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Tento najnovší dokument z už zabehanej série si vážim o to viac, že ide o tému blízku môjmu srdcu. Mal som sa možnosť osobne podieľať na konzervácii hradov a hoci sme nestavali na zelenej lúčke, ale len opravovali ruiny dobovými metódami, je to pekná skúsenosť na celý život. (Už pri sledovaní prvého dielu ma hneď v duchu chytali retrospektívy a od radosti som takmer kikiríkal. :-D) Ak si to ešte skombinujem s tým, že Guédelonu bol konečne venovaný celovečerný viacdielny seriál, a nie len sporadické, jednorazové dokumenty a reportáže vo francúzskych a iných televíziách, tento seriál je povinná jazda pre každého, kto sa zaujíma o stredoveké hrady. Ak vás aj predchádzajúce seriály o dobových farmách nezaujali, určite dajte aspoň tomuto seriáliku šancu. Je to jedna báseň. :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad Guédelon, o který jde v dokumentu, leží v obci Treigny v departmentu Yonne, přibližně čtyřicet kilometrů jihozápadně od města Auxerre. (sator)

Reklama

Reklama