Reklama

Reklama

Červený Bedrník - Série 1 (1999) (série)


Královské výkupné (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie A King's Ransom / The Scarlet Pimpernel and the Kidnapped King

Obsahy(1)

Další z příběhů okouzlujícího sira Percyho alias Červeného bedrníka začíná únosem následníka francozského trůnu ze sirotčince. Následně dojde k hádce Percyho s jeho manželkou Margaret, která ho opouští a vrací se zpět do Francie. Získá si důvěru Chauveline (který ji evidentně stále miluje) i občana Robespierra a brzy se stane opět oblíbenou herečkou na divadle. Nikdo v Paříži ovšem netuší, že hádka mezi manželi byla jen na oko, aby mohli každý zvlášť pátrat po dauphinovi a jeho únoscích. Jejich odhalení je velmi překvapivé, malého Ludvíka se ovšem nakonec podaří zachránit a odvézt do bezpečí (do Anglie).

Také v této epizodě můžete opět vidět řadu známých českých památek i herců. (wictoria)

(více)

Recenze (8)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z šesti dílů je tento po úvodním díle druhý nejlepší, a to hlavně díky detektivní zápletce o únosu syna Ludvíka XVI tajemným šermířem. Kdo to je a kdo za únosem stojí? K dobrodružství nemám výhrad. Nelíbilo se mi ovšem, jak se rozhodli dál rozvíjet postavu Chauvelina. Mnohem zajímavější by bylo, kdyby příběh vyústil v ideologický střet mezi tímto republikánem a šlechticem Percym. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl Červeného bedrníka se dále plácá ve své brakovosti - bitky, šermovačky, přestřelky, záchrany na poslední chvíli, nepravděpodobné útěky, čest i proradnost - všeho se nám dostane. Ani tentokrát neusiluje o hlubší historický vhled, opět mírně psychologicky profiluje záporáka Gautiera. +++++ Ten tentokrát tuší, že revoluce se ke svým dětem dovede zachovat macešsky a myslí na zadní kolečka. Jak v tom figuruje mladý Ludva Kapet, to si už odkoukejte sami. Bedrník mu žel plán zhatí, přičemž využije lest tak průhlednou, že Gautier se již nejeví jako důstojný protivník. A pozor, tentokrát dojde i na ohňostroj a výbuchy! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve stylu Černého Tulipána a přesto neopakovatelně sám sebou, hrdina Anglie i Francie, sir Percy Blakeney opět ve vrcholné formě, tentokrát na výpravě za mladým Ludvíkem XVII.. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě třetí díl mě oslovil na plný počet, tedy 5 hvězd:-)). Znovu napínavé dobrodružství, intriky, česká krajina a zámky, anglický humor a k tomu pár českých herců v maličkatých rolích - holič David "Dr. Zelenka" Nykl, herec Karel Roden, komorník Jiří Knot a francouzský voják Pavel Kříž. 90 %. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo na hrade Pernštejn, zámkoch Holešov a Mníšek pod Brdy a v mestách Telč a Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama