Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady se Stream teda fakt předvedl jako hodně dlouho nikdo jiný. Pořad, který má obrovský smysl. Neskutečně Jankovi Rubešovi fandím, protože to, co ukazuje, mi fakt neskutečně hnulo žlučí. Díl, co díl, se mi vysloveně otevírá kudla v kapse. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že spousta pražskejch taxikářů je banda zmrdů a parazitů, je jasná a obecně známá věc. Ale Rubeš, coby postrach žlutejch upírů, ukazuje jejich svět pěkně zpříma, bez okolků a téměř z první ruky. Držim palce do dalších dílů, a aby kluci nedostali moc přes držku. Tohle je totiž pořad, kterýmu (zatim) nechybí koule. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro mě je naprosto dostačující důkaz podvodu to, že cesta měla stát kolem 150,- a taxikář si prostě řekl o 490,-." Taxíkem ze zásady nejezdím a kvůli taxikářskému okrádání cizinců nemám špatné spaní, ale přesto jsem si myslel, že tohle mě bude bavit. Zůstalo to tak na půl cestě. Je z toho totiž jasně patrné, že zdokumentovaná skupina podvodníků není hamižná a dokáže upustit peníz. Něco na Magistrátu, něco hlídkařům a asi ani novináři nejsou úplně škodní. Z tohoto úhlu pohledu připomíná Jankova snaha spíše boj s větrnými mlýny. Všichni jsou si vědomi své nedotknutelnosti, hlavní odborář se obvinění směje do kamery a nevyřešilo se nic, přestože ambice na to určitě byly. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Parádní odhalení nepoctivců v Praze, zaměřené převážně na pražské taxikáře. Janek Rubeš se toho nebojí a jestli ještě žije, tak se těším na další odhalení nejen v taxikařině. / Viděné epizody *15.dílů / ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad je super, odhalování nezměrné odpornosti některých taxikářů je téma vděčné a Janek Rubeš, který pořadem provází do toho jde po hlavě a podařilo se mu pár majstrštyků (rozhovor s vrchním pražským taxi odborářem, který otevřeně přiznává, jak vy****** s turistama). Ovšem moc dobrou práci neodvedla dramaturgie, neboť pár minutové díly jsou jednoduše málo a nevměstná se do nich dost informací. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taxikáři, směnárníci..........Janku, šij do nich, co se vejde! Fakt mám respekt, když někdo s kuráží ukáže prstem na nehorázný podvodníky a řekne jim, že jsou to - PODVODNÍCI. Fakt hodně moc dobré, jeden z nejlepších pořadů na Streamu. A doufám, že se Janek a spol. dočkají důchodu se všemi zuby a končetinami a prsty a dalším příslušenstvím. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat dobře dělaná publicistika! Pořad má dobrý drive i nápady, ale hlavně má Janka Rubeše, který má očividně zápal pro věc a hlavu na správném místě. Zakousne se do tématu, chytře ho vysvětlí a hlavně ho nepustí. Tak snad mu to dlouho vydrží. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad na Streamu o podvodech v Praze. Zaměřuje se to hlavně na taxikáře a podvedení turisty. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Jankem, všechna čest. Na druhou stranu, má tohle všechno smysl? Ví se o tom, už (deseti)léta, je nám z toho špatně už (deseti)léta... a stojí tam pořád... a vypadá to, že tam i pořád stát budou... 100% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu je viditelná neúčinnost systému ochrany před nepoctivými taxikáři. Magistrátem má celé nákladné oddělení věnující se tomuto - jezdit za taxíkem a zjistit předražení. Taxikář pak zaplatí kauci a jezdí dál, turisté nechtějí svědčit proti taxikáři. Policisté dají pokutu dvě stovky...Figuranti z magistrátu když nepoctivce chytí, zahájí správní řízení. Pomohli by vysoké tresty, ztráta licence. Dobrý krok udělala pod tlakem Krnáčová. Osobně jsem se na zahraničních akcích přesvědčil , že většina turistu není schopná ujít pěšky více jak kilometr z důvodu slabé kondice.Aby unesli batoh místo kolečkových kufrů, to už vůbec nehrozí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad z dílny Streamu, který nám ukazuje, jak nás Taxikáři okrádají a jak se vysmívají policii a dalším orgánům. Obdivuji Janka Rubeše, že do toho šel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono ani není tak šokující, že a jak taxikáři turisty okrádají a ani příliš nepřekvapí, že magistrát či MP nemají žádné páky s nimi zatočit. To jsou fakta, která jsou nám známá a bohužel nad nimi leckdy mávneme rukou. Ale co mi hlava nebere je skutečnost, že předseda taxikářských odborů se v klidu na kameru přizná, že krade a dává všem na vědomí, že v tom hodlá pokračovat a absolutně nemá strach, že by se mu mohlo něco stát. A to se nejedná o žádnou skrytou kameru, ale o regulérní rozhovor, se kterým souhlasil V Domě odborů. Ta arogance by jednoho dokázala vytočit do běla. To samé se dá říct o jeho pokřiveném pohledu na spravedlnost, kdy svojí kriminální činnost považuje vlastně za spravedlivou, protože "to auto něco stálo". To by jeden blil. Každopádně Janek Rubeš všem těm televizním rádoby reportérům ukazuje, jak se dělá investigativní žurnalistika. 100% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pokud se v tomto roce objevil jeden český dokument, který stojí za vidění, je to série Praha vs. prachy na Streamu. Janek Rubeš možná není stoprocentně pohotovej a výřečnej moderátor, ale dohání to minimálně osobní statečností a chutí věnovat se palčivýmu tématu. O tom, jak hrozně zlý to je, svědčí nejenom množství důkazního materiálu, který se dokumentaristům podařilo do dvanácti kratičkých epizod nasbírat, ale hlavně ochota podvodníků mluvit na kameru, otevřeně vyhrožovat a zastrašovat, protože ví, že se jich stejně nikdo nedotkne. Takovej pocit těžkomyslnosti jsem už dlouho nezažil. Jednání taxikářské sítě je tak organizované a zároveň otevřeně zločinné, že se pro ně hodí jen jedno označení - mafie. Policie je zjevně zčásti uplacená, zčásti lakonická a ta hrstka povolaných, kteří aspoň něco dělají, nemá vlastně stejně žádné pravomoci (udílení dvoustovkových pokut je očividnej nonsens ve chvíli, kdy taxikář vydělá na podvodným ritu kolem pěti stovek). Vrcholem je pak Krnáčová, který kluci z týmu neudělali dost přesný notičky na to, aby mohla aspoň předstírat, že "nekecá a maká", takže se tváří zmateně a neurčitě blekotá, že "něco vymyslí" a její mluvčí mezitím ztrapňuje dokumentaristy, aby jí kryl záda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pořad se povedl. Zatím jsem neviděl všechny díly, viděl jsem zhruba tři. Pár věcí mi na tom vadí, ale jsou to takové drobnosti, které s dílem nijak nepohnou. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Toto je jedna z mála dobrých věcí co česká produkce nabízí. Je to nápadité a navíc se dozvíme to co na vlastní oči jen tak neuvidíme. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

CZrejpalové.. opět vracejí úder. Já teda nevim, ale čekal jsem víc.... Tohle mi spíš přijde jako by si snat brali nějaké díško. Což by se v rize Čecháčkovském smyšlení dálo celkem pochopit. Vzhledem k tomu jak cizinci berou naše drobné... myšleno po 3 místnou částku. :] V podstatě mají pravdu obě dvě strany... z přihlednutím toho že když KURVA někam jedu do ciziny tak si aspoň našprtám základy... Jako když naopak pojede čecháček někam... to aby se ušprechtil. Proč by jsme se měli zastávat cizinců když jsou uplně pitomí a tenhle fakt prostě ignorují! Což dokonale dokazuje právě tento pořat. Dobře jim tak. Až natočí něco kde okrádají i české turisty pak se za postavim... jako že ty 2táci už byli celkem přes čáru. Dobře: Nasrat Prahu! Dobře on! XD No a myšlenka závěrem: NEJSOU VÁM VÁŽNĚ TROCHU DIVNÝ TY ČÁSTKY A KILOMETRY? Tak nízký? O_o ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kde nepomáha investigatíva, polícia ani politici, tam nastupuje Rubeš s Krugom a natočia absolútne brilantný dokument. Surový a presný a údajne dosť nebezpečný, že sa obaja báli po odvysielaní o vlastný život. Proste taký ten krátky dokument, ktorý si nikto nikdy nepozriem, ale asi Ti to stálo za to meniť prepichnuté pneumatiky 3x do týždňa. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad dává smysl Streamu a ukazuje jej v nejlepším světle. Ten kluk má obrovskou odvahu a je zapálenej. Víc takových! ()

Reklama

Reklama