Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benito Freire (José Luis López Vázquez) je podomní obchodník, který žije v době, které dominují nevědomosti a pověry většiny obyvatel. Cestuje mezi galicijskými městy a trpí vážnými záchvaty epilepsie. V regionu se začínají šířit zvěsti, že je vlkodlak a že je posedlý démonem. A budou to právě příběhy, které o něm lidé vyprávějí, kvůli kterým se Benito Freire nakonec zbláznil. (Rollo_Tomasi)

(více)

Recenze (1)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie poviedky, ktorej sfilmovaniu napomohlo, že sa naozaj stala. Nedivila by som sa, počiatky 19teho storočia kdejakým pochybným pútnikom nepriali. A takýmto je aj Benito, ktorý dobou skúšných vidiečanov rozbesnil k honu na vlkolaka.Skoro až Quasimodo-lobo spracovanie, ktoré je dobovo vkusne zastaralé, no filmársky z toho cítiť ten správne zatúchlý feeling, dnes už žial nenapodobiteľný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Manuel Blanco Romasanta byl španělský sériový vrah, který byl inspirací ke vzniku filmové postavy Benita Freirea (José Luis López Vázquez). Romasanta byl v 19. století odsouzen za vraždu devíti obětí, které mu byly prokázány, i když byl podezříván až ze dvaceti vražd. Po svém zatčení Romasanta tvrdil, že je vlkodlak a že své oběti zabil ve vlčí podobě. Když chtěl soudce vidět jeho proměnu na vlka, tak Romasanta řekl, že jeho prokletí trvalo třináct let a že nedávno skončilo. Romasanta taky nechvalně proslul tím, že prodával mýdlo, na jehož výrobu použil lidský tuk z některých svých obětí.. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama