Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Izrael to mohl být jen další zcela obyčejný den, jenže veřejnost z ranní ospalosti probralo televizní zpravodajství informující o akci Mossadu v Moskvě. Televize byla zapnutá i u Raphaelových, kde se Benny, když se probudil, pozdravil s dětmi, s milovanou ženou i jejím bříškem – čekají do rodiny už třetí přírůstek – a pak na obrazovce spatřil, že jmenovitě jeho jakýsi ruský generál obvinil z únosu íránského ministra. Má být dokonce velitelem komanda a také, protože je svou profesí chemik, i původcem myšlenky na využití paralytického plynu použitého během akce. Nechápe, co se děje a protože si není vědom ničeho špatného, vyráží nakonec do práce jako každý jiný běžný den.
Pro Natalii, další údajnou členku komanda, která na záznamu průmyslové kamery málem zastřelila náhodného svědka, dnešek naopak rozhodně běžným dnem není. Dnes se vdává! Myslí na šaty, na správný make-up, na focení, na hostinu… A její okolí, které zprávě, že by měla být chladnokrevný zabiják rozhodně nevěří, před ní všechny novinky tají. Další dvě členky komanda nemohou být odlišnější. Asja si veřejnou známost, kterou jí přinesla ranní reportáž, s chutí užívá, vyloženě se vyhřívá ve světle reflektorů na rozdíl od Emmy, která se následků toho všeho bojí. Ostatně zdá se, že má proč, protože ona a Benny se znají. Také od něj brzy přijímá hovor, v němž ji důrazně žádá, aby o jakémkoli spojení mezi nimi mlčela.
Druhý mužský člen komanda Mossadu je jediným, kdo se v tuto chvíli nenachází na území Izraele. Bezpečnostní složky, které reportáž uvedla do maximální pohotovosti, vyslídily Seana Tilsona na dovolené v Indii, resp. právě teď na cestě domů. Co ovšem nikdo nevěděl, že mladý muž, kterého chtěli hned po vystoupení z letadla vyslechnout, měl na palubě hovor. Údajný otec ho informoval o nastalé situaci a přikázal mu, aby se imigrační službě za každou cenu vyhnul. Sean, který trávil s kytarou, holkami a hašišem v Indii dlouhé týdny nicneděláním, se zvedl, na toaletě si ostříhal narostlé vlasy a převlékl se. Do kabiny se tak nepozorován vrátil zcela jiný muž, kterého agenti Šin Bet s fotkami jakéhosi hipíka v ruce nechali projít a zmizet. Zbylé čtyři však zatkli – na svatbě, na párty a Bennyho pak k jeho smůle během návštěvy u Emmy. (chamonix)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama