Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer 2
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (63)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od toho čekat a nejspíš právě to byl ten hlavní důvod, proč jsem do toho nakonec šel. A udělal jsem zatraceně dobře, protože (když nepočítám Doctora Who) je to v současnosti nejlepší seriál BBC a to mě ti zatracení Mušketýři baví čím dál víc! Skutečně, tohle se povedlo a docela by mě zajímalo, kde všude se berou ty knižní předlohy. Pokud vím, tak předloha je bohatá na díly, takže scénáristé rozhodně mají materiálu víc než dost, což mě velice těší, protože z oznámení druhé řady mám ohromnou radost a já sám jsem byl překvapen, jak mě tenhle seriál překvapil. Co musím pochválit jako první, je hudba, která je naprosto úžasná a asi nejlepší, která je v současné době v televizi slyšet + stejně tak dobré úvodní titulky, které jsou prostě perfektní. A perfektních věcí je v seriálu mnohem víc, například výprava a hlavně to prostředí, ta Anglie mě prostě nepřestane překvapovat! Epizody mají spád a děj zajímavější, víc, než by se mohlo na první pohled zdát a mezi Rossem Poldarkem a Demelzou to fantasticky jiskří, mě přirostli k srdci a mám je čím dál radši. Perfektní historický seriál šmrncnutý špetkou napětí, romantiky, ale i humoru a zároveň typické dílko BBC s vynikajícími herci... a vlastně vším. Pro mě asi největší překvapení (i na britské poměry) v letošní seriálové sezóně. Všechny palce nahoru. 100%. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný seriál. To, co by ve většině seriálů bylo natáhnuté do celé série, je tady zobrazeno v jednom, maximálně dvou dílech a vůbec to nepůsobí uspěchaně, nebo zkratkovitě. Po každém díle jsem měla pocit, že jsem s postavami prožila jedno dlouhé období, ve kterém stihly projít jistým vývojem a dokonale jsem tak dokázala pochopit jejich motivy. Mužskému publiku se to občas možná může zdát jako velká červená knihovna, mně však ta romantika přišla naprosto nenucená a přirozená a rozhodně v seriálu nehraje hlavní úlohu. Poldark doporučuji především těm, kteří stejně jako já mají slabost pro dobová dramata a už jim dlouhou dobu chyběl v tomto žánru kvalitní kousek, tady ho máte. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Nudná limonáda s charismatickým hlavním hrdinou, kterýmu ale jeho lásku k služce nemůže nikdo věřit, chemie nefunguje, je to nezáživný, místama až nudný, bez náboje a pořádnýho příběhu. Pokud chcete vidět třeskutou chemii, skvělý dialogy a 100% uvěřitelný herce, koukněte se na Outlander (Cizinka). To je příběh, ktrerý má absolutně všechno, co Poldark postrádá + ještě charismatičtějšího hlavního hrdinu a ústřední dvojici, kvůli který nebudete v noci moct usnout.:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že ma seriál strhne, ale že až toľko, tak s tým som veru nerátal. Úchvatné seriálové spracovanie knižných predlôh od Winstona Grahama, myslím, že tak nejak by si to predstavoval aj on sám. Dejová linka plná intríg a šachových partií medzi protivníkmi, kde hrá hlavnú rolu nenávisť, pomsta, závisť, ale i láska, oddanosť, priateľstvo.... Ani jedna časť zo všetkých sérií nie je slabá, každá so sebou priniesla niečo zaujímavé a napínavé. K tomu úchvatné exteriéry, Demelzine (Eleanor Tomlinson) zasnené pohľady z útesu na more, vynikajúci hudobný doprovod, nádherná výprava spolu s kostýmami... no čo poviem, tu nie je nad čím váhať, treba len pozrieť. Ten čas strávený pri tomto seriály za to rozhodne stojí. Masterpiece, už sa teším na piatu sériu, žiaľ pravdepodobne poslednú. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Historický seriál se vším všudy. Romantika, intriky, vítězství, prohry, chudoba, epidemie, drsná, ale nádherná krajina... překrásná Demelza a charismatický klaďas v ústřední roli. Velmi povedené! Každý díl je našlapaný zajímavými událostmi,( co bývá v jiných seriálech roztáhnuto do 4-5 částí, se tady semele za hoďku.), má to prostě švih! Těším se na další sérii. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama