Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (64)

Morholt 

všechny recenze uživatele

BBC opět potěšila a opět ukazuje, jak by mělo vypadat historické drama. Najdete tu všechno od lásky přes zradu až po sociální problémy tehdejší společnosti. Ve víru toho všeho se točí Ross Poldark, který se snaží dělat správné věci a zároveň se staví proti tehdejším společenským konvencím. Příběh se odehrává v hornickém prostředí Walesu na sklonku 18.století (ne 17.). V hlavních rolích excelují Aidan Turner a Eleanor Tomlinson a výborně jsou obsazené i vedlejší postavy. Velká spokojenost a velká natěšenost na další řadu. 90% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přepychový majstrštyk příjemně ubíhá. Přesně takhle to mám rád. Už jen proto, že s krásnou Demelzou a romantickým fešákem Poldarkem mě bylo fajn. Téměř okamžitě se mi jaksi vryly oba pod kůži. Nepřemohlo je nic, pouze vášeň. Mám zálibu v takových příbězích. A to nemluvím o tom, jak je vše obohaceno nádhernými pohledy na skály a mořské pobřeží, jež hladí svojí nádherou. Už se moc těším na další pokračování. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedené kostýmní drama. Aidan Turner coby hlavní hrdina nezklamal - umí hrát a jeho Ross je silný a inteligentní chlap, kterým mužně zmítá vnitřní bouře mnohdy protichůdných citů. A co si budeme povídat, Aidan je krásnej a přitažlivej chlap, kterého má kamera ráda. Navíc má naštěští skvělou chemii s Eleanor Tomlinson, která hraje jeho vyvolenou Demelzu (koukněte se na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=sCpKGZbIxu4). Jejich postupně se vyvíjející vztah, kdy se Demelza musí mnohému naučit (a stejně tak Ross), je krásným příkladem, jak vyprávět romantický příběh. Příběh o ekonomické krizi a skomírajících cornwallských dolech by si zasloužit větší grády, ale ani nenudí. Na druhou sérii se určitě ráda podívám. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný seriál. To, co by ve většině seriálů bylo natáhnuté do celé série, je tady zobrazeno v jednom, maximálně dvou dílech a vůbec to nepůsobí uspěchaně, nebo zkratkovitě. Po každém díle jsem měla pocit, že jsem s postavami prožila jedno dlouhé období, ve kterém stihly projít jistým vývojem a dokonale jsem tak dokázala pochopit jejich motivy. Mužskému publiku se to občas možná může zdát jako velká červená knihovna, mně však ta romantika přišla naprosto nenucená a přirozená a rozhodně v seriálu nehraje hlavní úlohu. Poldark doporučuji především těm, kteří stejně jako já mají slabost pro dobová dramata a už jim dlouhou dobu chyběl v tomto žánru kvalitní kousek, tady ho máte. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Za tu Demelzu jsem chtěl dát 5 hvězdiček, ale chce to trochu objektivity. Vlastně je to seriálová červená knihovna, která je předvídatelná až na dřeň a chvílemi je až přespříliš sladká. Tvůrci se za to naštěstí nestydí a v žánru se pohybují jako ti nejprotřelejší veteráni. Ross Poldark je Mirek Dušín Anglie 18. století a pokud přežijete první dva slabší díly, už vás ze svých spárů nepustí. Seriálová závislost. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama