Reklama

Reklama

Sweet Home

  • Polsko Ostatni lokator
Trailer

Alicia je mladá realitní makléřka, která náhodou objeví starý bytový dům, v němž si plánuje tajná romantická setkání se svým přítelem Simonem. Ale netuší, že pronajímatel budovy najal partu vrahů, aby odstranili posledního nájemníka. Když je Alicia se Simonem přistihnou při činu, jsou nuceni bojovat i o své životy. (TheDon)

Recenze (60)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první polovině je Sweet Home až ubíjející svou bezradností. Kdykoli je třeba nějak posunout nebo zkomplikovat děj, stane se tak tím způsobem, že některé kladné postavě něco upadne, o něco zakopne nebo jí zazvoní mobil, čímž na sebe záporáky upozorní. Plus předimenzovaná, návodná strašidelná hudba, která ve výsledku působí až kontraproduktivně. Úplně dobrým rozhodnutím nebylo ani natáčení z větší části v angličtině, protože zdejší španělští herci ji moc přesvědčivě nedávají (předpokládám, že ten anglicko-španělský BluRay je originální verze, nikoli dabing). Občas je to pak nechtěně vtipné. Plusem je naopak docela hodně vymazlená technická stránka a nástup respekt budícího bosse v závěrečné třetině. Nechal jsem se v tomto případě tak trochu opít rohlíkem a udělím alespoň tři hvězdy, byť mi rozum říká, že bych měl jít ještě o něco níž. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa ocitne v zlom čase na zlom mieste a cestu im skríži skupinka maskovaných idiotov, takže sa začína hra na mačku a myš. A keď to už vyzerá celkom nádejne, to najhoršie ešte len príde - veľký šéf, ktorého zlikvidovať je mimo ľudských síl... ale horda svalov nemusí vždy znamenať hordu inteligencie, že... Spočiatku ma to veľmi nebavilo, ku koncu sa to už zlepšilo, pribudla aj brutalitka a sympatická (a pekná) hlavná hrdinka, ktorej divák musí držať palce, ma donútila tento kúsok bez problémov dopozerať - napriek tomu sa nejedná o horor, na ktorý budem dlho spomínať (debilné chovanie postáv a klišé je už v týchto home-invasion pomaly tradíciou). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prokleti letošních hororů pokračuje. Od Sweet Home jsem čekal hodně, patřil mezi desítku očekávaných hororů roku a nakonec je to pouze další průměrný,sterilní Home Invasion jako stovky jiných- IMDB Hodnocení 4,7 také nesdílí příliš velká nadšení. Mínusem je dlouhý rozběh, kde i při krásné stopáži 80 minut se 40 minut neděje absolutně nic, poté přichází na scénu Čistič, který si jako jediný zaslouží chválu, ale opět nebyl plně využit. Gore velmi málo, většinou to kazí špatný a rychlý střih, tma anebo klasický out of shot, takže po téhle stránce také neuspokojivé. Napětí a atmosféra v závěrečné třetině jakžtakž funguje, ale po bolestivé první půlce jevíte zkrátka nezájem. Hurá na Summer Camp, který sakra musí být za plnéj kotel! Story 3/10, Atmosféra 5/10, Gore 4/10, Vizuál 6/10, Akce 4/10, Zábavnost 5/10.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde si vzal takého debila?“ – „Neviem, keď som ho videl prvý raz, vyzeral šikovný.“ Presne pre TOTO nemám rád home invasion. Lupiči neprehľadávajú dom, hoci im práve pod nohy z poschodia padol mobil. Keď baba hore kričí o pomoc, nepočujú ju, ale len čo sa jej z rúk vyšmykne krabica s knihami, sú z toho hotoví. Chlapík zavolá na políciu a povie, že jeho a jeho priateľku chce zabiť trojica magorov a policajtkou je schladený informáciou, že pokiaľ neudá presnú adresu, tak nikto nepríde (!). Lupičom príde na pomoc jedna osoba, babe napadne vyliezť z okna až na samom konci, macher má hajzla pripútaného remeňom k dverám a nijako to nevyužije, na čo bolo dobré spustenie alarmu to som tiež nepochopil (a prečo tam vlastne liezol aj on, keď stačilo, aby sa štverala iba ona?) a doslova trápne bolo, keď posledný grázel, hoci by mal utekať, len kvázi strašidelne pomaly kráčal. K tomu asi 10 debilných naschválov ako „uprostred mesta nikto nechodí po ulici a keď niekto predsa len ide, je to náhodou ďalší vrah“. Koniec bol vskutku absurdný – týpek má činžiak plný zohavených ľudských mŕtvol, ale s hrdinkou si dá prácu, komplikovane ju unesie a pokreslí a chce rozporciovať (ale samozrejme ju pri tom nevyzlečie úplne, ale iba do spodnej bielizne, lebo rozseknuté lebky môžu byť, ale nahá žena nie). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A to je přesně důvod, proč nemám extra ráda překvapení k narozeninám. Pak mi nehrozí, že mě Alík ze samé lásky zatáhne do prázdnýho bytu, v chudinský prdeli, kde mě pak místo dortu a sexu bude čekat trio vocasů, co mě budou chtít čímkoli píchat. Alicia ale překvapení ráda má a tak svýho kluka, říkejme mu Holá Prdel, překvapí tak, že na to Holá Prdel do smrti nezapomene, což by nemuselo být zas tak moc dlouho páč když se po třech neschopných kokotech objeví posila - Mr. Uklízeč, tak Holá Prdel i Alicia maj šance na přežití stejně velký jako já šanci, že mi narostou přírodní cestou kozy. Mr. Uklízeč je taky jediná postava, který se dá fandit, jelikož drží hubu a dělá co má, to znamená, že polejvá mrtvoly dusíkem, následně je rozmlátí kladivem na kousky a pak je vysaje. Bez reptání, bez řvaní, bez dementního chování. O dementní chování se naopak stará Holá Prdel s Aliciou, ona by furt řvala, jak když jí ho šroubuje afričan nasucho do prdele, on demonstrativně krvácí na podlahu a tím, že jí zasírá Mr. Uklízeče nehorázně sere. A tak začíná poslední fáze honění, která spěje až k finálnímu výstřiku mrdk...ééé krve. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Alicia zarezervuje byt v starom paneláku, aby tu oslávila narodeniny svojho priatela Simona a prichystala mu malú oslavu. Ich plány na romantický večer však prekazí trio nájomných vrahov, ktoré si sem prišlo urobiť svoju prácu. Z Alicie a Simona sa tak stanú neplánované terče pre zabijakov. - Home Invasion zo Španielska, ktorá dopadla velmi dobre. Môžem povedať, že po dlhej dobe velmi kvalitné audio a nehorázne premakaná kamera, ktorá sa mi miestami podobala na Pain & Gain a hrátky Michaela Baya. Na Španielsky horor je tu taktiež velké množstvo krvi. Sklamalo ma to, že zabijaci sú bez nejakého výraznejšieho charakteru. Ale myšlienka deratizéra, ktorý deratizuje všetko živé v domoch je velmi dobrá. Miesta s hustou atmosférou tu striedajú miesta s pomalšími pasážami, ale pri tak krátkej stopáži to nevadí. Čiarkovanie na tele v záverečnej scéne musí každému hororovému fanúšikovi pripomenúť The Human Centipede. Hláška Go To Chell na konci ma dostala. Celý čas som rozmýšlal, prečo vo filme ani raz nepadlo slovo Vamos. Potom som si uvedomil, že dej sa odohráva v Barcelone (fanúšikovia futbalu budú vedieť). Španielske horory mi proste sedia a už sa nemôžem dočkať Summer Campu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když zrovna nemáte v úprku před zombie na kameře zmáčknuté tlačítko REC, chce vás ziskuchtivá realitní kancelář přestěhovat do márnice. Život ve španělských činžácích není žádný med.. Když se na začátku ukáže výtahová šachta s konstrukcí podobnou žebříku, je jasné, že se po ní bude lozit. Když hlavní hrdina dostane v úvodu k narozeninám namáčecí pero, je jasné, že se s ním bude bodat. Předvídatelnost a brodění v žánrových zlozvycích a klišé Sweet Home sráží, na druhou stranu je tu přijatelná stopáž, dynamická hudba, fajn hrátky se světlem (zelený neón v kanále vs. červená světlice) a jeden nevlídný dehumanizátor, co umí pustit motor. Zaujal úvodní popis, který de facto zmiňuje, že se ve Španělsku pomocí otros metódos (čti vraždy) ročně zbaví kolem tisíce nepohodlných nájemníků. Nevěřím. To by bylo i ve výroční zprávě Amnesty International.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne sa to zdalo až zúfalo natiahnuté; na to, že film má ledva 1h20min., som mal pocit, že trvá minimálne raz toľko. A to sa v ňom paradoxne toho ani moc neudeje. Zachraňuje to však slušný španielsky vizuál, fajn hlavná hrdinka a oživujúca postava čističa, ktorý si nakráča do záverečnej tretiny. Zvyšok nič moc; od účelovo chaotického diania cez prázdne postavičky až k okresanej hororovej aktivite. Jednohubka za slabšie 3*, na daždivú noc ako stvorená. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Má to své chvíle a mohlo to být i vcelku velkolepé. Úvod mne však jak se patří znechutil a pak už se jen těžko divák dostává zpět do děje. V bodě, kdy mladý pár začíná bojovat o holý život, jsem to už viděl vcelku nadějně a zvažoval i vyšší hodnocení. Nicméně se však tým produkce stihne již po několika nápaditých scénách zcela vysílit a ve finále se uchýlí zpět k té své zmatečné nudě, jenž mne zaručeně vyvede z koncentrace. Poslední zápas to sice alespoň stabilizoval na ten průměr, ale žádná velká sláva. 57% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďte k nám a podepište, máme pro vás opravdu kvalitní „balíček“ služeb. Španělský realitní trh má zatraceně zvláštní pravidla. Příběh je jednoduchý, což bych přežil, ale chybí i jakákoliv nadstavba. Dietní stopáž je překvapivě na několika místech ještě natahovaná různými zpomalovačkami a pasážemi, o které ani nikdo moc nestojí. Kulisy v podobě oprýskaného činžáku jsou nicméně fajn, potěší i kamera, na hlavní hrdinku se dobře kouká, čistič toho zase tolik nepředvede. Obecně se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Například když už se náš páreček dostal do nějaké výhodné situace, nedokázal z ní nic dalšího vytěžit, ač to na něj nahlas křičelo. I tak relativně slušné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V nesprávnu dobu na nesprávnom mieste sa ocitá mladá realitná makléra spolu s priateľom, ktorí sa v jednej zo starších budov nečakane stávajú svedkom vraždy posledného nájomníka. Z vytúženého romantického večera sa tak stáva súboj na život a na smrť s trojicou bezcitných vrahov. Prečo sa ja len "cítim urazený" keď sledujem film, kde inteligencia postáv nedosahuje ani len úroveň ľudí s IQ 70, ktorí si ho zápisom do zdravotnej karty plnohodnotne zaslúžili. Čiastočná chvála aspoň za poslednú pol hodinku, inak by moje hodnotenie "zamávalo" s nejedným užívateľom milujúcim horor žáner. Tento z džungle do paneláku presunutý "Eden Lake" padne k hodnoteniu 50% skôr ako 100 krát povieš: "strč prst skrz krk" - 50%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Španielske horory budú vždy zaujímave už len tým, že sú španielske (prostredie, reč, spracovanie) a nie inak je to aj tu. Ale keď to začne srať angličtina, je zle. Najviac mi však vadí, keď ma film nepohltí a ja premýšľam prečo je to tak a nie tak a idiot ako sa chová, s tým mám sympatizovať, a vlamači sú asi úplní hlupáci a ich šéf je hlúpy tiež len je veľký a silný. A skrátka hľadám negatíva a to je zle. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s brouky pěkně navnadila a musím říci, že film měl své napětí, krev i adrenalin. Po formální stránce velmi dobré. Staré rozlehlé domy, byť je to rozpadající se činžák, mají atmosféru, a tak trochu připomenou gotické horory. Tenhle survival má v podstatě jedinou chybou, a tou je hlavní postava Alicia. Ano, postavy se často chovají hloupě a dělají chyby, ovšem Ali je ultrablbá kráva, co podělá naprosto všechno. Simona zavede do starého domu s páskou na očích, což se mu pak hodilo, když chtěl volat o pomoc. Místo tichého plížení je jako slon v porcelánu, slibuje nesplnitelné a navíc je zvědavá, za což se platí. A já jsem si říkal, že čistič ji musí naporcovat a jinak to nejde. Úplný závěr tak u mě vyvolal záchvat smíchu a veškerý dojem, byť kolísavý vzhledem k troubovité Ali, se zhroutil a rozpliznul v nic. Převeliká škoda a předpokládám, že i Jonssonová musela během natáčení kroutit hlavou nad tím, jak blbě se její postava chová... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Až do príchodu veľkého zlého ujca som nemal pocit, že Sweet Home sa zaraďuje žánrovo pod horor. Toľko k prvým dvom približne tretinám snímku, ktoré som ako tak prekúsol. Ani po nástupe hlavného záporáka som síce nejak významne nezaznamenal zmenu čo sa žánrového hľadiska týka, ale aspoň začal film naberať aké také grády pretože Mr. Bad Guy sa so svojimi obeťami naozaj nepáral (hádam len ku koncu, aby sa nepovedalo). Vo výslednej rovnici to ale na hodnotení veľký zárez nespraví, možno tak hviezdu navyše. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedná se dějově absolutně neinovativní home invasion, což je speciálně u Španělů škoda, ovšem nezklamali fajn vizuálem, moderní hudbou a trochou kvalitního gore. O nezapomenutelnou záležitost se nejedná, ale kdo má HO rád, z definice daného subžánru by se na této stopáži nudit neměl. Ve změti srágor nudných, nebo shitově natočených se nebojím hraniční čtyřku dát. Vypadá to, že letos už nemá moc cenu s nima šetřit. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabučké home invasion. Jediné čo potešilo bol solídny vizuál, ale atmosféra a napätie nestáli za veľa. Žiadna dusnota a slabé gore, v tomto smere to chcelo ešte riadne popracovať. Navyše v kritických momentoch sa kamera často odkláňala. Také ploché, nevýrazné, vyslovene len z núdze cnosť. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film nečekaným překvapením. A i přes neoriginální zápletku je to hodně podařený Home Invasion. Mínusem je pomalejší rozjezd a né až tak povedený finále. Zabijáci moc rozumu taky nepobrali a jejich chování je naprosto debilní. No ale na tohle jsem si u podobných filmů už zvykl. Naopak hlavní hrdinka si počíná celkem logicky a je vidět, že přemejšlí. Má " větší koule" jak všichni chlapi dohromady. Taky musím pochválit práci kamery kde třeba scéna s padajícím mobilem byla luxusní. Najde se tu i nějaká krev a celkem podařený gore efekty. Ikdyž jich tady moc není. Ale ještě lepší než kamera je hudební ( zvuková ) stránka filmu. To je masakr. V potřebných chvílích dodává scénám ještě větší grády a film tím dělá kurevsky napínavej. I díky 80 minutové stopáži je to pohodová hororová jednohubka. Která si u mě vysloužila slabší 4 hvězdy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku to není zas tak hrozné - pokud od toho tedy člověk nemá nějaká přehnaná očekávání - minimálně ta výchozí situace je hodně dobrá, a špatná není ani kamera, soundtrack a gore efekty. Co mě však zarazilo, ten film nemá žádnou atmosféru a není v podstatě ani trochu napínavý. O ústřední dvojici, Alicii a Simonovi, se film neobtěžuje sdělit takřka nic, takže nevím, proč bych jim měl držet palce jen proto, že se (vinou Alicie) ocitli na blbém místě v blbou chvíli. Chování většiny postav mi ani nepřišlo moc věrohodné - Simon je až nepochopitelně pasivní a vzdává se takřka bez boje, a hlavní likvidátor se pro změnu pohybuje tak pomalu, až je to takřka směšné - a jeho neschopnost ve finální scéně téměř bije do očí. Ostatně závěr je veskrze předvídatelný. Celkově mě tahle kuriózní španělsko-polská koprodukce moc neoslovila a navíc mám pocit, že podobných filmů jsem už viděl mraky, takže za mě celkově dojem spíše jen vlažný. Btw. v závěrečných titulcích v dlouhém seznamu lidí, kterým režisér děkuje, mě zaujala jména John McTiernan, John Carpenter a Tony Scott - pravděpodobně Martínezovy umělecké vzory - jakož i informace, že se při natáčení filmu vytvořilo 154 pracovních míst. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Home Invasion, nad jehož stupiditou, v kombinaci s ironickým vyzněním, se pobavíte. Do domu v Barceloně, který je v havarijním stavu, vnikne za nevlídné deštivé noci trio vrahů v maskách, aby odstranili posledního nájemníka, který zde přebývá. Realitka má s domem svoje obchodní plány, tudíž jí pán v letech překáží. Shodou okolností se ve vybydleném domě, jen na jiném podlaží, nachází milenecký pár, který brzy pocítí přítomnost násilníků. A aby to nebylo málo, záhy se dostaví i jakýsi Likvidátor, vybavený sekerou a tekutým dusíkem, který se vizáží pohybuje mezi comicsovým Banem, porno režisérem Woodmanem a rapperem Rytmusem. Dům je zabedněný, není úniku. Noc o přežití začíná. Film je skrz naskrz napěchován stupidním chováním postav a divit se budete i tomu, proč jsou na penzistu posláni hned tři rabiáti, kudy se měli vlastně dostat po akci z domu, proč milenecký pár vlezl zrovna do domu, který není nijak vábný aj. Film není zrovna exkluzivně natočený. Hned v úvodu umírá ve sprše starší dáma, zřetelně mrká, předpokládám ale, že měla být po smrti. Nedotažených věcí je povícero. Režisér úzce profilovaných snímků Rafa Martínez urputně vše hasí nepolevujícím tempem, atmosféricky ponurým vizuálem, (nepříliš četnými) naturalistickými scénami násilí, ironickým nadhledem a lepou i spolehlivě hrající Ingrid García Jonsson, jejíž konfekce spodního prádla dostane v závěru také prostor. A její závěrečný střet se zabijákem byl rovněž pěkně vyvedený. A do toho se mísí angličtina se španělštinou. Film má nepopiratelně nevypilovaný, od stupidit nedepilovaný scénář, napětí také zrovna nedosahuje vrcholných hodnot, ale ocitnout se v nesprávnou dobu na nesprávném místě má vždy pozitivní ponaučení do budoucna. 7/10 ()

Reklama

Reklama